4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Geschreven door Sjoerd | oktober 2023

Jaren 30 woning isoleren

Tegenwoordig is isolatie extreem populair, verduurzaming staat centraal en de energieprijzen zijn hoog. Veel huishoudens willen er aan beginnen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Elke woning is anders en vereist een andere aanpak. Bij Lammertink Isolatie leveren we advies op maat voor iedere woonsituatie. 

Jaren 30 woning verduurzamen

Tegenwoordig kan iedere woning geïsoleerd worden, dit levert ook voor iedere woning rendement op. Zeker met de huidige energieprijzen. Echter, er is geen enkel woningtype dat meer baat heeft bij isolatie dan een jaren 30 woning. Jaren 30 woningen zijn over het algemeen slecht geïsoleerd. Sterker nog, een groot gros van deze woningen is überhaupt niet geïsoleerd. Lege spouwmuren, enkelglas, een diepe kruipruimte zonder aangebrachte isolatie, houten kozijnen en een vaak slecht of niet geïsoleerde zolder. Om deze redenen zijn jaren 30 woningen de perfecte woningen wanneer het aankomt op isolatie. De terugverdientermijn is bij dit type woningen het allerhoogst. Een jaren 30 huis verduurzamen is een goede optie.

Jaren 30 woning spouwmuurisolatie

Jaren 30 woningen zijn de eerste woningen die voorzien zijn van een spouwmuur. Dit is de lege ruimte die zich bevindt tussen de binnen en de buitenmuur. Wanneer we kijken naar spouwmuurisolatie van een jaren 30 woning dan zien we nog wel is dat er tijdens het metselwerk een aantal dingen niet helemaal perfect zijn gegaan. Hierdoor is tocht een nog groter issue voor de bewoners van deze woningen. Isoleren is dit geval de perfecte oplossing. De spouwmuur van een jaren 30 woning kan geïsoleerd worden met minerale glaswol of met EPS parels. Beide producten hebben een hoge isolatiewaarde en liggen ook qua prijs bij elkaar in de buurt. Wanneer onze experts op locatie zijn kan bepaald worden welk product het beste bij uw situatie past.

Vloerisolatie jaren 30 woning

Jaren 30 woningen zijn over het algemeen voorzien van ruime kruipruimtes, deze beschikken vaak over meer dan 50 cm ruimte. Alle kruipruimtes van dit type woning zijn ongeïsoleerd. Doordat er voldoende ruimte aanwezig is zijn er meerdere opties om deze woning te isoleren. De meest voor de hand liggende optie is om de kruipruimte te gaan isoleren aan de hand van een PU-schuim. Dit isolatieschuim wordt in meerdere laagjes direct tegen de onderkant van de kruipruimte aan gespoten. Dit totdat er een nette isolatielaag van minimaal 9 cm gecreëerd. Om vochtproblemen te voorkomen dient het vochtpercentage van het hout lager te zijn dan 20%.

Naast vloerisolatie is het ook mogelijk om de bodem van uw jaren 30 woning te isoleren. Dit kan met EPS parels. Deze worden in uw kruipruimte geblazen totdat er een mooie laag van minstens 20 cm op de bodem ligt. Beide opties zorgen ervoor dat de kou van de grond in de kruipruimte blijft en dat de warmte uit de woning niet meer de drang heeft om de koude luchtstromen op te zoeken. Het leuke aan vloerisolatie is dat u dit gelijk merkt in uw wooncomfort. 

Dakisolatie jaren 30 woning

De daken van jaren 30 woningen zijn vaak slecht of niet geïsoleerd. Hier is dan ook veel winst op te behalen. Warmte stijgt naar boven, via een slecht of zelfs niet geïsoleerd dak gaat veel warmte verloren. Dit is natuurlijk niet wenselijk. U kunt uw dak op vele manieren laten isoleren. Denk bijvoorbeeld aan PIR platen. Dit zijn voorgefabriceerde platen die gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden en maar weinig ruimte nodig hebben om voor een goede isolatiewaarde te zorgen. Andere opties zijn minerale glaswol dekens of matten of het aanbrengen van een laag PU-schuim tegen het dakbeschot.

Jaren 30 huis isoleren

Jaren 30 woningen zijn dus erg geschikt voor isolatie. Er is geen woningtype waarbij u sneller comfort ervaart, uw investering terugverdient en verduurzamende stappen zet. Beschikt u over een jaren 30 woningen en bent u benieuwd naar de kosten? Hoeveel u kunt besparen of wat de mogelijkheden voor uw woning zijn? Neem dan contact op met Lammertink Isolatie.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!