Vloerisolatie met polyurethaanschuim, oftewel PU-schuim, is een geavanceerde en efficiënte methode om het comfort en de energiezuinigheid van je huis te verbeteren. Met deze isolatietechniek worden kou en tocht onder de vloer effectief buitengesloten, wat resulteert in een warmere en comfortabelere leefomgeving. Ontdek hoe deze innovatieve isolatiemethode kan bijdragen aan een aangenamer huis en energiebesparing op de lange termijn.
PU-schuim wordt vaak aangeraden als isolatiemateriaal voor vloerisolatie, en deze isolatiemethode biedt diverse voordelen. Naast het verminderen van het energieverbruik draagt vloerisolatie met PU-schuim ook bij aan een aanzienlijk hoger wooncomfort. Dankzij de luchtdichte afdichting van het PU-schuim blijft warme lucht uit de woonkamer niet langer de kruipruimte in stromen, wat resulteert in een aangenamere vloertemperatuur. Bovendien voorkomt PU-schuim dat vochtige, bedompte lucht uit de kruipruimte de begane grond bereikt, waardoor de luchtvochtigheid daalt, wat gunstig is voor een gezonder binnenklimaat.
Benieuwd of vloerisolatie geschikt is voor jouw woning? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met een van onze adviseurs!
Vloerisolatie is van onschatbaar belang als het gaat om het optimaliseren van het binnenklimaat in jouw woning en het realiseren van aanzienlijke besparingen op energiekosten. Een van de meest vooraanstaande keuzes binnen de wereld van vloerisolatie is gesloten cel PU-schuim, ook wel bekend als polyurethaanschuim. Dit geavanceerde isolatiemateriaal verdient speciale aandacht omwille van zijn indrukwekkende effectiviteit en duurzaamheid.
De terugverdientijd van vloerisolatie ligt gemiddeld tussen de 6 en 10 jaar. Je begint echter in jaar 1 al gelijk de verschillen te merken, je voelt je prettiger in je woning en de thermostaat hoeft niet meer op 22 graden om dit comfortabele gevoel te bereiken.
Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.
Nadat een van onze adviseurs langs is geweest voor een vrijblijvend adviesgesprek, komen onze installateurs bij je langs om het isolatiemateriaal aan te brengen. Bij vloerisolatie betreedt een van onze installateurs met het spuitpistool de kruipruimte door het kruipluik. Daar wordt er onder druk een egale laag polyurethaan tegen de onderzijde van de vloer gespoten, die vrijwel direct uithardt. Hierbij wordt er goed op gelet dat de volledige onderzijde van de vloer wordt bespoten en dat de laagdikte voldoet aan de afspraken. Het isoleren van de vloer met PU schuim neemt niet veel tijd in beslag. Bij dakisolatie met PU schuim wordt eerst de zolder afgeplakt, zodat de polyurethaan alleen op het te isoleren oppervlak komt. Daarna wordt de isolerende laag tegen de binnenzijde van het dak aangebracht.
Ja, ook houten vloeren kunnen geïsoleerd worden met PU-schuim. Het is echter wel van belang dat de vloer nog in goede staat is, een vochtpercentage van <20% heeft en er geen dampdichte laag aan de bovenzijde van de vloer zit. Dit kan onze adviseur voor jullie in kaart brengen tijdens een inspectie. Deze kunt u hier vrijblijvend aanvragen.
Er zijn tal van onderzoeken uitgevoerd naar het gebruik van PU-schuim voor isolatiedoeleinden. De enige correcte conclusie die hieruit kan worden getrokken, is dat er geen gezondheidsrisico’s zijn, mits alle voorgeschreven richtlijnen strikt worden nageleefd. Belangrijk hierbij is dat gedurende de werkzaamheden en tot twee uur daarna niemand in de woning aanwezig is. Bovendien dient de kruipruimte goed te worden geventileerd, zodat eventuele vrijkomende gassen de woning kunnen verlaten.
Bij Lammertink Isolatie maken we gebruik van geavanceerde machines van de hoogste kwaliteit. Deze machines schakelen automatisch uit als de samenstelling van het product afwijkt van de voorgeschreven richtlijnen. Op deze manier kunnen wij hoogwaardige vloerisolatie aanbrengen zonder dat dit enig gezondheidsrisico met zich meebrengt voor onze gewaardeerde klanten.
Om vloerisolatie aan te brengen is het van belang dat de kruipruimte begaanbaar is via een kruipluik. Daarnaast moet de diepte van de kruipruimte minimaal 50 centimeter zijn om een veilige werkomgeving voor onze isolatiemonteurs te kunnen garanderen. Het is ook van belang dat de onderzijde van de begane grondvloer droog is en er geen condens onder hangt.
Met vloerisolatie kunt u tot wel 20% besparen. Dit is afhankelijk van de situatie van de rest van de woning. Als u gebruik maakt van vloerverwarming dan kan het rendement nog hoger uitvallen. De vloerverwarming zal dan veel meer warmte kunnen gebruiken om de begane grond te verwarmen in plaats van de kruipruimte.
Ja, ook houten vloeren kunnen geïsoleerd worden met PU-schuim. Het is echter wel van belang dat de vloer nog in goede staat is, een vochtpercentage van <20% heeft en er geen dampdichte laag aan de bovenzijde van de vloer zit. Dit kan onze adviseur voor jullie in kaart brengen tijdens een inspectie. Deze kunt u hier vrijblijvend aanvragen.
Van de buitenste funderingsmuren wordt 30 centimeter mee geïsoleerd om optrekkende kou tegen te gaan. Dit geldt dus niet voor muren die grenzen aan een aanliggende woning of een naastgelegen ruimte behorende tot dezelfde woning.
Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het gebruik van PU-schuim voor isolatie. De enige juiste conclusie die eraan verbonden kan worden is dat als alle richtlijnen gevolgd worden er geen gezondheidsrisico’s zijn. Zo is het van belang dat tijdens en twee uur na de werkzaamheden niemand in de woning aanwezig is.
Ook moet de kruipruimte goed geventileerd worden zodat de gassen die vrijkomen de woning kunnen verlaten. Bij Lammertink Isolatie maken we gebruik van state-of-the-art machines. Deze machines slaan automatisch af als de productsamenstelling afwijkt van de richtlijnen. Zo kunnen wij hoogwaardige kwaliteit vloerisolatie aanbrengen zonder dat dit gezondheidsrisico’s voor onze klanten oplevert.
De terugverdientijd van vloerisolatie ligt gemiddeld tussen de 6 en 10 jaar. Je begint echter in jaar 1 al gelijk de verschillen te merken, je voelt je prettiger in je woning en de thermostaat hoeft niet meer op 22 graden om dit comfortabele gevoel te bereiken.