4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Dakisolatie met PIR platen

Lammertink Isolatie

Dakisolatie is bij uitstek de maatregel waarmee je de meeste energie kunt besparen. Omdat warme lucht opstijgt, verlaat het overgrote deel van de warmte de woning via het dak. Door je dak te voorzien van PIR isolatie platen kun je tot wel 35% besparen op je energierekening.

Indien je hebt besloten om de isolatie van je woning te verbeteren heb je een aantal mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is het isoleren van je dak. Om je dak te isoleren aan de binnenzijde zijn er meerdere mogelijkheden en producten waarmee gewerkt kan worden. Een van de meest gebruikte en meest veelzijdige producten is dakisolatie met PIR platen.

Lammertink_Zolder_Dak_PIR

Wat is PIR?

PIR (Polyisocyanuraat), is een harde plaat dat in de fabriek wordt gemaakt van polyurethaan. PIR heeft zeer goede thermische eigenschappen en een hoge isolatiewaarde. PIR is er in meerdere vormen, zo kun je het krijgen zonder afwerklaag en met bijvoorbeeld een voorgemonteerde gipsplaat. Wij maken standaard gebruik van PIR platen met aan beide zijden een aluminium cachering. Dit verhoogt de dampdichtheid van dit product. De PIR platen zijn erg drukvast en blijven in hun vorm.

Naast dat PIR wordt gebruikt voor dakisolatie wordt het ook in de nieuwbouw toegepast voor het isoleren van de gevels en als spouwmuurisolatie.

Wanneer zijn PIR platen van toepassing?

De meeste woningen beschikken over een houten dakbeschot met een gordingkap of een sporenkap. In beide gevallen is PIR een product dat perfect kan worden toegepast. De gordingen of sporen hebben in de meeste gevallen een dikte van 15 tot 21 centimeter. Afhankelijk van de dikte van deze gordingen of sporen kun je de dikte van het isolatiemateriaal bepalen. Bij PIR isolatie worden de PIR platen met schroeven en rozetten vastgezet in het dakbeschot. De PIR platen worden geplaatst tussen de gordingen of de sporen en na het plaatsen worden de naden en kieren dichtgezet met PUR en afgeplakt met luchtdichte tape. Zo worden naden en kieren naar buiten gedicht en dit vermindert de invloed van de buitentemperatuur op het binnenklimaat en voorkomt overmatig energieverbruik.

Wat is de isolatiewaarde van PIR dakisolatie?

De isolatiewaarde van PIR is een van de hoogste in de markt. De standaarddikte die veel wordt gebruikt is 8 centimeter. PIR met een dikte van 8 centimeter geeft een isolatiewaarde (Rd) van 3,65m²K/W. Deze isolatiewaarde overtreft ruimschoots de standaardwaarden voor renovaties in het bouwbesluit.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!

Waarom je dak isoleren met polyisocyanuraat (PIR)?

PIR platen zijn minder breed inzetbaar dan bijvoorbeeld glaswol als het gaat om dakisolatie. Dat komt namelijk omdat PIR platen dampdicht zijn. Als het dakbeschot aan de buitenzijde dampdicht is en je sluit de binnenzijde ook dampdicht af gaan er naar verloop van tijd vochtproblemen ontstaan wat kan resulteren in houtrot van het dakbeschot.

Als het dakbeschot dampopen is dan is PIR een zeer geschikt product om het dak mee te isoleren. Het grote voordeel van PIR isolatie is dat de isolatiewaarde per centimeter een stuk hoger ligt in vergelijking met glaswol. Met een PIR plaat van 8 centimeter haal je al een betere isolatiewaarde dan met een glaswoldeken van 12 centimeter. PIR is daarentegen ook iets duurder in aanschaf in vergelijking met glaswol.

Wat zijn de voordelen van PIR dakisolatie?

PIR dakisolatie heeft veel voordelen, zo hebben PIR platen een zeer hoge isolatiewaarde en zijn vormvast. Daarnaast zijn ze erg laag in gewicht en makkelijk te verwerken. Ook heb je bij PIR de mogelijkheid om ze te demonteren en op een later moment weer opnieuw te plaatsen. Ze zijn dus circulair en duurzaam, de voordelen op een rij:

  • Hoge isolatiewaarde
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Druk- en vormvast
  • Niet gevoelig voor vocht
  • Conform brandregelgeving
  • Duurzaam en circulair
Adviesgesprek_bij_Lammertink

Bespaar op uw energiekosten met dakisolatie

Het isoleren van uw dak met PIR isolatie kan zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. In sommige gevallen tot wel € 800,- per jaar! Daarnaast verhoogt het het wooncomfort, de waarde van de woning en is er een subsidie beschikbaar voor dakisolatie.

  • Bij het nemen van twee maatregelen krijgt u € 30,- per m² terug voor dakisolatie.
  • Indien je kiest om alleen PIR platen te laten installeren dan kun je € 15,- per m2 terug.

Lammertink Isolatie ondersteunt je bij het aanvragen van de subsidie.

Ik wil mijn dak ook isoleren met PIR isolatie

Overweeg je om je dak te voorzien van hoogwaardige PIR-dakisolatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs. Als toegewijd familiebedrijf met meer dan negentig jaar ervaring in vastgoedonderhoud en duurzaamheid, bieden we je niet alleen uitstekende dakisolatie, maar ook gedegen expertise. Voordat we aan de slag gaan, komen we bij je langs voor een grondig adviesgesprek. Tijdens dit gesprek zal een van onze ervaren adviseurs je woning inspecteren en al je wensen in kaart brengen.

Tijdens dit persoonlijke gesprek zal hij je voorzien van advies op maat, waarbij hij beoordeelt of PIR de beste oplossing is voor jouw dakisolatie. Indien nodig, zal hij ook isolatiematerialen, zoals glaswol dakisolatie of PU-schuim dakisolatie, overwegen om aan te sluiten bij jouw specifieke behoeften en de kenmerken van jouw woning.

Wij staan voor je klaar om je te helpen de juiste keuze te maken voor een optimaal geïsoleerd en comfortabel huis.