4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Vloerisolatie folie

Lammertink Isolatie

Ben je op zoek naar vloerisolatie? Er zijn verschillende isolatiematerialen om uit te kiezen. Bij vloerisolatie gebruiken we meestal vloerisolatiefolie of PU-schuim vloerisolatie.

Beide opties bieden uitstekende isolatie en hebben een positieve invloed op je wooncomfort en je portemonnee. Maar welk product het beste bij jouw situatie past, hangt af van verschillende factoren. Als je kiest voor PU-schuim, wordt er een laag schuim aangebracht tegen de onderkant van je woning. Toch zijn er situaties waarin dit niet de voorkeur geniet.

Kruipruimte folie

Het kan verschillende redenen hebben waarom mensen liever niet gebruik maken van het PU-schuim. Ondanks dat deze bij Lammertink Isolatie op HFO-basis is hebben sommige mensen er toch nog geen prettige gedachte bij. Ook bij houten vloeren kiezen mensen er soms voor om expres geen gebruik te maken van het PU-schuim. In dit geval is het isoleren met folie de beste oplossing. Het werkt in principe hetzelfde, zit ook rechtstreeks tegen de onderkant van de vloer bevestigd en heeft een zeer hoogwaardige isolerende werking.

Het werken met vloerisolatie folie is zowel geschikt voor betonnen als houten vloeren en heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het voor lagere energiekosten, verhoogd het de waarde van de woning, het werkt vochtwerend, het is een milieuvriendelijk product, het draagt bij aan een prettig wooncomfort en het is een gecertificeerd product (ISSO.)

Aanbrengen vloerisolatie folie

Het aanbrengen van vloerisolatiefolie is een precies karwei, maar onze specialisten zijn goed getraind om ervoor te zorgen dat alles perfect onder je vloer wordt geïnstalleerd. Er is wel een minimale werkruimte van 50 cm nodig. Als deze ruimte niet beschikbaar is, is het helaas niet mogelijk om met folie te werken.

Een voordeel van het gebruik van folie is dat de kruipruimte nog steeds gemakkelijk toegankelijk blijft. Als je ooit toegang nodig hebt tot de kruipruimte, is dat geen enkel probleem.

Het is belangrijk op te merken dat folies niet geschikt zijn voor gebruik in vochtige kruipruimtes. Omdat de naden luchtdicht worden afgesloten, mag er geen vocht bij komen. Anders kunnen de tape loslaten en de folie haar luchtdichte eigenschappen verliezen.

Bodemisolatie folie

Een andere vorm van isolatiefolie is bodemisolatie folie. Bodemisolatie folie is een stevige folie die wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. De werking hiervan is vooral tegen vochtige kruipruimtes. Vochtige kruipruimtes zijn vervelend en kunnen wanneer deze lang vochtig zijn voor grote problemen zorgen. Een goede oplossing hiervoor is het aanbrengen van een bodemisolatie folie.

Het folie wordt rechtstreeks op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Het folie stopt de verdamping van vocht wat uit de grond komt. Dit zorgt ervoor dat je op den duur een droge kruipruimte zult krijgen. Bodemisolatie folie werkt niet isolerend, maar heeft wel een voordelig effect op de kruipruimte.

Meer weten over vloerisolatie folie?

Als je geïnteresseerd bent in vloerisolatie of wilt weten welk product het beste bij jouw situatie past, kun je een adviesgesprek aanvragen met een van onze adviseurs bij Lammertink Isolatie. Zij komen ter plaatse kijken naar jouw situatie en geven je het beste advies voor jouw specifieke behoeften.

 

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!