Het toepassen van glaswolisolatie als dakisolatie kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening, soms zelfs tot wel € 800,- per jaar. Bovendien verbetert het jouw wooncomfort, verhoogt het de waarde van jouw huis en kun je profiteren van subsidie voor dakisolatie. Als je twee isolerende maatregelen neemt, kun je € 30,- per vierkante meter terugkrijgen voor jouw glaswol dakisolatie.
Glaswol is een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product dat geproduceerd wordt uit gerecycled glas en zand. Aan deze producten wordt een bindmiddel toegevoegd en hier wordt glaswol van gemaakt. Glaswol is er in meerdere vormen. Zo worden voor spouwmuurisolatie glaswol vlokken gebruikt en voor dakisolatie glaswol dekens of platen.
Bij het isoleren van een dak met glaswol wordt eerst een regelwerk aan de binnenzijde van het dak aangebracht. Achter dit regelwerk wordt de glaswol geplaatst, die zich bevindt tussen de gordingen of sporen van het dak. De dakisolatie zorgt ervoor dat naden en kieren naar buiten toe worden afgesloten, wat de invloed van de buitentemperatuur op het binnenklimaat vermindert en overmatig energieverbruik voorkomt.
Dakisolatie met glaswol is een zeer breed inzetbare maatregel. Het product is namelijk te gebruiken bij zowel een damp-open als een damp-dicht dakbeschot. De meeste woningen beschikken over een houten dakbeschot met een gordingkap of een sporenkap. In beide gevallen is glaswol een product dat perfect kan worden toegepast. De gordingen of sporen hebben in de meeste gevallen een dikte van 15 tot 21 centimeter. Afhankelijk van de dikte van deze gordingen of sporen kun je de dikte van het isolatiemateriaal bepalen.
Daken kunnen in sommige gevallen aan de buitenzijde voorzien zijn van een dampremmende of een dampdichte laag. Dit kan bijvoorbeeld een dampremmende folie zijn of PUR-isolatie. Ook in deze situaties kan het dak geïsoleerd worden met glaswol omdat het een damp-open product is.
Glaswol heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo is het product onbrandbaar (brandklasse A1), heeft het een hoge isolatiewaarde en is het geschikt voor bijna alle woningen. Omdat het product dampopen is kan het ook worden toegepast om daken met een dampdicht dakbeschot aan de binnenzijde te isoleren. Omdat het geproduceerd wordt uit gerecycled materiaal heeft het ook een lage CO2 footprint.
De isolatiewaarde van glaswol is afhankelijk van het type glaswol en de dikte van het product. De standaarddikte die veel wordt gebruikt is 14 centimeter. Glaswol met een dikte van 14 centimeter geeft een isolatiewaarde (Rd) van 4,00m²K/W. Deze isolatiewaarde overtreft ruimschoots de standaard waarden voor renovaties in het bouwbesluit.
Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.
Dakisolatie met glaswol wordt toegepast in leefruimtes, slaapkamers en kantoren. Je wilt het dak vervolgens weer netjes afgewerkt hebben en daarom bieden wij de optie om de geplaatste isolatie af te werken. We doen dit met twee verschillende producten afhankelijk van de klantwens:
We hebben de optie om gipsplaten te gebruiken, dit zijn onafgewerkte platen. Deze dienen dus naderhand nog gestuct en geschilderd te worden. Dit zorgt voor een iets hoger kostenplaatje, echter kun je er wel alle kanten mee op qua kleur of behang. Daarnaast hebben gipsplaten een sterke brandvertragende werking.
De andere optie is om het af te werken met Agnes panelen. Dit zijn kant-en-klare, witte panelen met een strakke uitstraling. Deze zijn tevens erg eenvoudig schoon te maken en hier hoeft dus naderhand niets meer mee gedaan te worden.
Naast de productkeuze kan er ook nog gekozen worden voor twee verschillende manieren van afwerken:
Belangrijk om te weten is dat het niet in alle gevallen mogelijk is om tussen de balken af te werken. Dat is namelijk erg afhankelijk van de diepte van de gordingen of sporen. Onze adviseur kan je hier alles over vertellen, Bij Lammertink kun je altijd een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.
Als particulier heb je recht op ISDE-subsidie wanneer je je woning laat isoleren door een erkend isolatiebedrijf. Bij dakisolatie met glaswol kun je verschillende subsidiebedragen ontvangen. Hieronder vind je de precieze subsidiebedragen:
Lammertink Isolatie staat klaar om je te ondersteunen bij het aanvragen van deze subsidie.
Wil je jouw dak ook isoleren met glaswol? Dan ben je bij Lammertink Isolatie aan het juiste adres. Als familiebedrijf met meer dan 90 jaar ervaring in vastgoedonderhoud en verduurzaming, voorzien wij je niet alleen van woningisolatie maar ook van vakkundig advies. We gaan nooit zomaar bij je aan de slag, maar komen altijd eerst langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens een gesprek komt een van onze adviseurs bij jou thuis langs om je woning te inspecteren en jouw wensen te bespreken.
Tijdens dit gesprek zal hij je adviseren of isoleren met glaswol de beste oplossing is voor het dak van jouw woning. Het kan zijn dat een ander isolatiemateriaal, bijvoorbeeld PIR dakisolatie of PU-schuim dakisolatie, beter bij jouw wensen en/of woning past.