4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Spouwmuurisolatie Lammertink Isolatie
Geschreven door Sjoerd | oktober 2023

Isolatie jaren 80 woning

Isolatie is momenteel erg in trek, verduurzaming is populairder dan ooit en het hebben van een passend energielabel was nog nooit zo van belang. Toch denkt men bij het woord isolatie niet zo snel aan een jaren 80 woning. Deze ¨relatief nieuwe¨ woningen zullen daar toch wel over beschikken? In de praktijk zien we dat dit lang niet altijd zo blijkt te zijn. Ondanks dat het niet echt oude woningen zijn tikken ze toch al bijna de 45 jaar aan. In de afgelopen 45 jaar is er van alles veranderd, zo ook op het gebied van isolatie. Sterker nog, de isolatiebranche is nog nooit zo snel veranderd, in positieve zin, als de afgelopen jaren. Er zijn veel nieuwe technieken en mogelijkheden bij gekomen. Deze nieuwe opties zorgen ervoor dat het aan laten brengen van isolatie een rendabele investering is, zelfs wanneer u een jaren 80 bezit.

Jaren 80 woning spouwmuurisolatie

Wanneer de meeste mensen aan isolatie denken dan dan komen ze met hun gedachten al snel uit bij spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is het opvullen van de lege ruimte tussen de binnen en de buitenmuur. Hierdoor blijft de warmte binnen de woning, en de kou buiten. Bij een jaren 80 woning denken mensen minder snel aan isolatie, toch is niet altijd verstandig. Jaren 80 woningen zijn zo goed als altijd geïsoleerd. Echter, niet naar behoren. Vaak zijn deze spouwmuren deels geïsoleerd. 

De dikte van een spouwmuur uit de jaren 80 is vaak vrij breed. Toch is niet de hele spouw gevuld. Dit zorgt ervoor dat er gemiddeld nog 3 centimeter over is. Deze 3 centimeter klinkt misschien als niet zoveel, maar kan voor veel problemen zorgen. Allereerst halen deze centimeters het rendement van het overige isolatiemateriaal sterk naar beneden. Wanneer er geïsoleerd wordt dan is het van belang dat dit in totale volledigheid gedaan wordt. Ook kunnen deze niet gevulde delen zorgen voor vochtproblemen.

Gelukkig is overal een oplossing voor. In dit soort situaties is het mogelijk om de spouwmuur te gaan na isoleren. Dit doen we aan de hand van Isolatieschuim. Een product wat u in fysieke toestand zou kunnen vergelijken met scheerschuim. Het zet uit, creëert hierdoor nog meer ruimte voor zichzelf en weet de spouw in volledigheid op te vullen.

Vloerisolatie jaren 80 woning

Jaren 80 woningen beschikken vaak over dezelfde soort ruime kruipruimtes. Het verhaal van de vloeren binnen deze woninggroep is vrij identiek als die van de spouwmuur. In de meeste gevallen is er wel iets aan vloerisolatie gedaan. Vaak is er een laag piepschuim aangebracht onder de vloer. Het lijkt heel veel, maar in de realiteit houdt dit maar weinig warmte binnen.

Wilt u uw jaren 80 woning serieus verduurzamen? Dan is het van belang dat u uw vloer opnieuw aanpakt. Het beste is om, wanneer de diepte van de kruipruimte het toelaat, de onderkant van uw vloer te laten bespuiten met een PU-schuim. Deze laag van minstens 9 centimeter zorgt ervoor dat de kou uit uw kruipruimte beneden blijft en dat de warmte zoals gewenst in de woning blijft hangen. Wij werken met een gesloten PU-schuim, dit om vochtproblemen in de kruipruimte te voorkomen.

Dakisolatie jaren 80 woning

Vaak zijn jaren 80 woningen voorzien van redelijk goede dakisolatie. Dit is vaak tijdens de aanbouw al aangebracht. Dit betekend niet dat er geen ruimte voor verbetering is, maar het is vaak niet de klus die bovenaan het lijstje staat. In het geval dat u uw zolder als leefruimte zou willen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer of een kantoor, dan is het wel wenselijk om deze opnieuw te laten isoleren. Lammertink Isolatie heeft een speciale timmerploeg die dakisolatie inclusief afwerking aanbiedt.

Isolatie woning jaren 80

Beschikt u over een jaren 80 woning of bent u van plan om er een te kopen? Neem dan contact op met Lammertink Isolatie. Een expert komt bij u langs en bekijkt ter plekke samen met u de verduurzamingsopties. Onze adviseur geeft u advies, vertelt u over de kosten, en geeft u inzicht in het rendement. 

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!