4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Dakisolatie met Isovlas

Lammertink Isolatie

Bij Lammertink Isolatie begrijpen we het belang van duurzame isolatieoplossingen die niet alleen jouw leefomgeving comfortabeler maken, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met Isovlas, een bio-based materiaal dat niet alleen uitstekende isolerende eigenschappen heeft, maar ook een aanzienlijke positieve invloed heeft op de CO2-footprint van jouw bouwproject.

Lammertink_Zolder_Dak_PIR

Wat is Isovlas?

Isovlas is een bio-based isolatiemateriaal dat wordt gebruikt voor dakisolatie. Het is een natuurlijk isolatiemateriaal dat gemaakt is van vlasvezels. Deze vezels worden behandeld en samengeperst tot platen, die vervolgens in de dakconstructie worden geplaatst om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren.

Isovlas heeft goede isolerende eigenschappen en biedt thermische, akoestische, en vochtregulerende voordelen. Het wordt vaak gebruikt als een duurzaam alternatief voor traditionele isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol. Het is milieuvriendelijk omdat het wordt geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen, namelijk vlasvezels, en het heeft een relatief lage milieubelasting in vergelijking met sommige andere isolatiematerialen.

Waarom je dak isoleren met Isovlas?

Het isoleren van jouw dak met Isovlas is niet alleen een investering in uw eigen comfort en financiële welzijn, maar ook een positieve bijdrage aan het milieu. Het verkleint jouw ecologische voetafdruk en draagt bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Neem vandaag nog contact met ons op bij Lammertink Isolatie om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen bij jouw dakisolatieproject met Isovlas en om te informeren naar de ISDE-subsidie. Samen kunnen we werken aan een groenere en comfortabelere leefomgeving.

Het juiste type dakisolatie voor elk project

Bij Lammertink Isolatie hanteren we twee specifieke isovlas producten, namelijk: Isovlas PL en Isovlas Reno TG Elegant. De keuze tussen deze twee isovlas producten hangt af van de specifieke behoeften van het isolatieproject, of het nu gaat om een nieuwbouwproject waar maximale isolatie vereist is, of om een renovatieproject waar behoud van historische kenmerken essentieel is. Bij Lammertink Isolatie streven we ernaar om op maat gemaakte isolatieoplossingen te bieden die voldoen aan de unieke eisen van elk project, en deze isovlas producten dragen bij aan ons brede scala aan isolatiemogelijkheden.

Isovlas PL

Isovlas PL is een van de producten die we bij Lammertink Isolatie gebruiken voor dakisolatie met Isovlas. Dit product is speciaal ontworpen voor nieuwbouwprojecten en renovaties waarbij het dak volledig wordt geïsoleerd. Het is een product zonder afwerklaag. Mocht je het toepassen in een leefruimte adviseren wij om te kiezen voor Isovlas Reno TG Elegant. Isovlas PL wordt naadloos aangebracht en biedt een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Het zorgt voor een uniforme isolatielaag die koudebruggen minimaliseert en jouw energie-efficiëntie verhoogt. Met Isovlas PL kun je rekenen op een duurzame oplossing die bijdraagt aan een groenere toekomst.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!
De voordelen van Isovlas dakisolatie
Lammertink isolatie - reggewoon dakisolatie foto 3
 
1
Duurzaamheid
Isovlas is een duurzaam isolatiemateriaal dat wordt vervaardigd uit vlasvezels. Vlas is een snelgroeiende plant die weinig water en geen pesticiden nodig heeft, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Door te kiezen voor Isovlas dakisolatie draag je bij aan de vermindering van de vraag naar niet-hernieuwbare grondstoffen.
2
Hoge isolatiewaarde
Isovlas biedt uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor jouw dak efficiënter wordt geïsoleerd. Dit betekent dat je minder energie nodig heeft om jouw woning te verwarmen of te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten.
3
Natuurlijke regulatie van vocht en temperatuur
Isovlas heeft de unieke eigenschap om vocht te absorberen en weer af te geven, waardoor het helpt om een gezond binnenklimaat te behouden. Het kan ook temperatuurverschillen reguleren, waardoor uw woning comfortabeler aanvoelt in alle seizoenen.
4
Lage milieubelasting
Het gebruik van Isovlas in dakisolatie vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk. Dit komt doordat de productie van vlasvezels minder energie en middelen vereist dan traditionele isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol.
5
Lange levensduur
Isovlas is een duurzaam materiaal dat lang meegaat zonder zijn isolerende eigenschappen te verliezen. Dit betekent dat je jarenlang kunt genieten van de voordelen van een goed geïsoleerd dak zonder regelmatig onderhoud.

Reno TG Elegant

Voor dakisolatie in situaties waarbij een strakke afwerking vereist is, is Isovlas Reno TG Elegant de ideale keuze. Dit product is speciaal ontwikkeld om in bestaande dakconstructies te worden aangebracht. Het is flexibel en past zich gemakkelijk aan de vorm van jouw dak aan, waardoor het perfect is voor renovatieprojecten waarbij traditionele isolatiematerialen moeilijker te installeren zijn. Isovlas Reno TG Elegant biedt dezelfde voordelen als Isovlas PL, inclusief uitstekende isolatiewaarden en een positieve impact op het milieu. Het is de ideale oplossing voor wie zijn bestaande woning wil upgraden naar modernere energieprestatienormen.

Adviesgesprek_bij_Lammertink

Subsidies op dakisolatie met Isovlas

Het isoleren van jouw dak met Isovlas kan niet alleen leiden tot lagere energiekosten, maar ook tot financiële voordelen. In Nederland kunt je mogelijk in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) wanneer je jouw dak isoleert. Deze subsidie is bedoeld om duurzame maatregelen te stimuleren en kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de kosten van jouw dakisolatieproject. Op dakisolatie zit een interessante subsidieregeling:

  • Als u twee energiebesparende maatregelen treft krijgt u €30,- per m² terug.
  • Neemt u één energiebesparende maatregel dan ontvang je €15,- per m².

 

Het Belang van Dakisolatie

Het isoleren van jouw dak is van cruciaal belang voor het creëren van een energiezuinige en comfortabele leefomgeving. Het dak is een van de belangrijkste bronnen van warmteverlies in een gebouw, vooral in de koude wintermaanden.

Een goed geïsoleerd dak draagt ook bij aan een gezond binnenklimaat. Het voorkomt condensatie en schimmelvorming, wat kan leiden tot allergieën en gezondheidsproblemen. Bovendien verbetert het de geluidsisolatie, waardoor je geniet van een rustigere leefomgeving.

Veelgestelde vragen over dakisolatie met Isovlas
Is mijn dak geschikt om te isoleren met Isovlas?

Isovlas is een zeer breed inzetbaar product omdat het damp open is. Dit maakt het product geschikt voor in principe ieder type dakbeschot.

Wanneer moet ik kiezen voor Isovlas?

Wij adviseren onze klanten alleen om voor Isovlas te kiezen als zij echt graag een bio-based materiaal willen. De isolatiewaarde van Isovlas is namelijk iets minder als die van glaswol en een stuk minder hoog in vergelijking met PIR isolatie.

Hoe lang duurt het aanbrengen van Isovlas?

Om een gemiddelde woning te voorzien van dakisolatie met Isovlas hebben wij normaal gesproken één volledige werkdag nodig. Dit is uiteraard afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de oppervlakte van het dak.