• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Huis isoleren

Wilt u graag uw huis isoleren? En bent u op zoek naar de mogelijkheden? Bijvoorbeeld omdat u uw steentje bij wil dragen aan een beter milieu of gewoon omdat u uw maandelijkse energierekening wil laten dalen? Dan bent u bij Lammertink Isolatie aan het juiste adres! 

Voordelen van uw huis isoleren

Eigenlijk heeft uw huis laten isoleren alleen maar voordelen. Zeker als u dit door een ervaren partij met de juiste kennis en kunde als Lammertink Isolatie laat uitvoeren. De meeste van onze klanten laten hun woning isoleren om energie te besparen en op die manier een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Maar een goed geïsoleerd huis biedt veel meer voordelen.

Zo zorgt de isolatie ervoor dat u comfortabel kunt wonen. De temperatuur in huis is constant en de kans is klein dat er koude tocht langs u heen waait als u lekker op de bank zit. Isolatie reguleert bovendien niet alleen de temperatuur, maar houdt ook geluiden van buiten, of van de buren tegen. Minder geluidsoverlast draagt ook bij aan een comfortabel wonen.

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer heeft een goed geïsoleerd huis voordelen. Isolatie zorgt er niet alleen in de winter voor dat de warmte beter binnen blijft en de kou buiten, maar zorgt in de zomer ook voor een lekker koel huis.

Oud huis isoleren

Heeft u een oud of slecht geïsoleerd huis dat tijdens de zomer erg heet wordt, en overweegt u een airco voor op de slaapkamer aan te schaffen? Kijk dan eerst eens naar de mogelijkheden om uw huis te isoleren.

Hoewel het plaatsen van een airconditioning op de slaapkamer vaak de makkelijkste oplossing lijkt, vreet dit apparaat energie en werkt het enkel als het aan staat. De warmte komt alsnog binnen en moet in huis omgezet worden in koude lucht.

Met isolatie voorkomt u dat de warmte het huis binnendringt en heeft u dus geen energie nodig om het huis af te laten koelen. Bovendien zijn isolatiewerkzaamheden vaak al binnen een dag uitgevoerd.

Heeft een woning laten isoleren dan geen nadelen? Zolang u goed wordt voorgelicht door een vakspecialist niet. Deze zal bijvoorbeeld rekening houden met voldoende ventilatie in de woning. Wanneer u uw huis laat isoleren door Lammertink Isolatie, vertellen wij u daarom alles wat u moet weten. 

Verschillende soorten isolatie

Bij Lammertink Isolatie kunnen wij u op verschillende manieren helpen met het isoleren van uw woning. Welk deel van uw woning u ook wilt laten isoleren, wij staan voor u klaar.

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur isoleren is één van de meest effectieve manieren om uw woning te verduurzamen en daarmee uw gasverbruik te verminderen. Deze isolatiemethode brengt een isolatielaag aan in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning, waardoor warmte bijna niet meer door uw muren het huis kan verlaten. Spouwmuurisolatie is van alle isolatiemethoden het snelst terugverdiend en is in de meeste gevallen al binnen één dag aan te brengen. 

Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor spouwmuurisolatie, zoals (verlijmde) EPS parels en minerale glaswol. Wat de beste spouwmuurisolatie is voor uw situatie, hangt af van uw woning en wensen. Onze specialisten kunnen u hierin adviseren tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. 

Heeft uw woning al spouwmuurisolatie, maar wilt u dit na isoleren of juist de oude isolatie verwijderen en vervangen door isolatiemateriaal met een beter rendement? Ook dan bent u bij Lammertink Isolatie aan het juiste adres.

Meer over spouwmuurisolatie?

Dakisolatie

Warme lucht stijgt op, waardoor het voor een groot gedeelte via het dak uw huis zal verlaten. Goede dakisolatie voorkomt dit en kan leiden tot wel 35% besparing op stookkosten. Afhankelijk van uw dak kan de isolatie in of tegen uw dak aangebracht worden. Er zijn vele manieren, zichtbaar en onzichtbaar, om uw dak te isoleren. Afhankelijk van uw wensen en budget zullen wij u adviseren welke methode de beste manier is voor uw woning. Daarnaast kunnen wij ook de zoldervloer isoleren.

Meer over dakisolatie?

Vloerisolatie

Niet alleen naar boven en door de muren kan warmte ontsnappen, maar ook door de vloer kan warmte ontsnappen naar de kruipruimte van uw woning. De vloer isoleren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via begane grond isolatie en bodemisolatie. Wij adviseren u graag in welke optie het beste bij uw woning past. 

Heeft u vloerverwarming? Dan is het nog belangrijker dat u goede vloerisolatie heeft. Het is namelijk zonde als een groot deel van de warmte via de vloer in de grond verdwijnt en dus niet eens uw leefruimte bereikt. 

Meer over vloerisolatie?

Subsidie isolatie

Uw woning laten isoleren brengt uiteraard kosten met zich mee. Deze kosten verdienen zich, afhankelijk van het type isolatie, in een aantal jaar vanzelf terug door een lagere energierekening. Toch kunnen de kosten voor isolatie wel oplopen. Zeker bij een oud huis isoleren, waarbij nog geen enkele isolatie aanwezig is.

Gelukkig stimuleert de overheid eigenaars van een te isoleren huis door de ISDE subsidie (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing).

Wilt u zeker weten hoeveel subsidie u kunt verwachten bij uitvoering van uw isolatiemaatregelen? Dat kan. Adviseurs van Lammertink Isolatie rekenen altijd bij het adviesgesprek voor u de te ontvangen subsidie uit. Lammertink Isolatie zorgt ervoor dat u alle benodigde informatie ontvangt zodat u gemakkelijk de te ontvangen subsidie kunt aanvragen. Perfect voor elkaar.

Meer over subsidie?

Laat uw huis isoleren door Lammertink Isolatie

Bent u op zoek naar een partij die u kan helpen bij het (gedeeltelijk) isoleren van uw huis? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze specialisten bespreken samen met u uw situatie en wensen, om zo samen tot de beste oplossing te komen. 

U kunt rekenen op de ervaring van 85 jaar vakmanschap. Wij zijn een klantgericht familiebedrijf dat uitsluitend met veilige, bewezen en duurzame producten werkt. Staan wij binnenkort bij u op de stoep?

Lees ook onze meeste recente blogartikelen over isoleren

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek