4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

EPS Parels spouwmuurisolatie

Lammertink Isolatie

Bij Lammertink Isolatie streven we ernaar om jouw huis te transformeren tot een oase van comfort en energiezuinigheid. Spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels is een bewezen methode die een scala aan voordelen biedt. In deze tekst willen we je graag informeren over waarom HR++ EPS parels de ideale keuze zijn voor spouwmuurisolatie, en hoe Lammertink Isolatie je kan helpen om jouw huis te upgraden naar een warme, stille en duurzame leefomgeving.

Wat zijn EPS Parels?

EPS parels, ook wel bekend als EPS korrels of geëxpandeerd polystyreen, zijn geavanceerde isolatieparels die worden gebruikt om spouwmuren te isoleren. Geëxpandeerd polystyreen is een lichtgewicht en thermisch isolerend materiaal dat bestaat uit kleine parels van polystyreen kunststof. Deze parels worden verhit en geëxpandeerd, waardoor ze worden gevuld met stilstaande lucht. Deze luchtlaag vormt een effectieve barrière tegen warmte overdracht, waardoor het isolatievermogen van HR++ EPS parels wordt versterkt.

De parels worden tijdens het inspuiten vermengd met speciale lijm. Dit zorgt ervoor dat de parels een harde plaat vormen in de spouwmuur zodat ze niet gaan verzakken of weg kunnen waaien door trek in de spouw. Trek kan bijvoorbeeld bij de dakrand voor komen als deze niet is dichtgezet bij de bouw van de woning. Door de lijm toe te voegen zorgt dit niet voor problemen.

Lammertink_Spouwmuurisolatie_EPS_parels

Wanneer is mijn woning geschikt om te isoleren met HR++ EPS parels?

Het isoleren van spouwmuren met HR++ EPS parels is niet altijd haalbaar, omdat verschillende factoren hierop van invloed zijn. De voornaamste factor is de breedte van de spouw. Het voordeel van HR++ EPS korrels is dat ze zich gemakkelijk verspreiden in de spouwmuur, waardoor je ze al kunt gebruiken bij een spouwbreedte van 3 centimeter. Als de spouw breder is dan 4 centimeter en géén cementbaarden aan de binnenzijde heeft, kun je ook overwegen om de spouwmuren te isoleren met glaswol.

Spouwmuur met HR++ EPS Parels na-isoleren

Een interessante mogelijkheid is om de spouwmuren na te isoleren die oorspronkelijk waren voorzien van tempex spouwmuurisolatie tijdens de bouw. Voor deze situatie gelden dezelfde criteria als eerder beschreven met betrekking tot de spouwbreedte. Er moet minimaal 3 centimeter aan overgebleven ruimte zijn. Het kan zeer rendabel zijn om de spouwmuur opnieuw te vullen als er nog aanzienlijke vrije ruimte beschikbaar is. Hiermee kun je de isolatiewaarde verdubbelen, en soms zelfs nog meer dan dat, wat aanzienlijke energiebesparingen kan opleveren voor jouw woning.

 

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!
Voordelen van spouwmuurisolatie met HR++ EPS Parels:
Spouwmuurisolatie Lammertink Isolatie
 
1
Uitstekende isolerende eigenschappen:
HR++ EPS parels bieden een hoge thermische isolatie, met een lage warmtegeleidbaarheid. Dit betekent dat ze effectief warmteverlies verminderen en de binnentemperatuur in je huis op een stabiel niveau houden. Dit leidt tot minder afhankelijkheid van verwarmings- en koelingssystemen, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.
2
Geluidsreductie
Naast thermische isolatie hebben HR++ EPS parels ook uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Dit draagt bij aan een rustigere en meer comfortabele woonomgeving, doordat geluidsoverlast van buitenaf wordt verminderd. Je kunt genieten van een vredige sfeer in je huis, vrij van storende geluiden.
3
Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid
HR++ EPS korrels zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Het productieproces van geëxpandeerd polystyreen vereist minder energie en grondstoffen dan sommige andere isolatiematerialen. Bovendien zijn de parels recyclebaar en hebben ze een lange levensduur, wat bijdraagt aan duurzaam wonen op de lange termijn.
4
Naadloze installatie
De installatie van HR++ EPS parels is een naadloos proces dat minimale overlast voor bewoners veroorzaakt. De parels worden via kleine boorgaten in de buitenmuur ingebracht en vullen de spouwruimte gelijkmatig op. Er is geen noodzaak voor grootschalige sloop- of bouwwerkzaamheden, wat het installatieproces snel en efficiënt maakt.
5
Energie- en kostenbesparing
Spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. Je zult merken dat je energierekeningen dalen, aangezien je huis beter geïsoleerd is en de warmte in de winter en koelte in de zomer behouden blijft. Bovendien bieden veel lokale overheden en energieleveranciers subsidies en financiële stimulansen voor energie-efficiëntie projecten, waardoor de initiële investering nog aantrekkelijker wordt.
Adviesgesprek_bij_Lammertink

Subsidies op spouwmuurisolatie met EPS parels

Als particulier heb je recht op ISDE subsidie als je jouw woning laat isoleren door een erkend isolatiebedrijf. Lammertink Isolatie ondersteunt je bij het aanvragen van de subsidie.

Bij spouwmuurisolatie met HR++ EPS korrels kan je gebruik maken van de ISDE subsidie regeling. Het subsidiebedrag hangt af van de hoeveelheid isolatiemaatregelen je laat uitvoeren. Hieronder een voorbeeld:

  • Bij het uitvoeren van twee maatregelen die binnen deze regeling vallen, ontvang je voor spouwmuurisolatie met EPS parels € 8,- per m².
  • Bij het uitvoeren van één maatregel die binnen deze regeling valt, ontvang je voor spouwmuurisolatie met EPS korrels €4,- per m².

Lammertink Isolatie, jouw partner in isolatie

Bij Lammertink Isolatie begrijpen we dat het kiezen van de juiste isolatiemethode van groot belang is voor het comfort en de duurzaamheid van je huis. Onze deskundige teams zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van hoogwaardige spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels. We combineren vakmanschap met geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat je isolatieproject vlekkeloos verloopt.

Of je nu streeft naar lagere energiekosten, een stillere woonomgeving of een kleinere ecologische voetafdruk, spouwmuurisolatie met HR++ EPS korrels biedt de oplossing. Neem vandaag nog contact op met Lammertink Isolatie en ontdek hoe we je kunnen helpen om je huis te transformeren tot een comfortabele, energiezuinige en duurzame haven. Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor jou en het milieu.