Zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie is een zeer effectieve vorm van woningisolatie. Doordat warme lucht naar boven trekt, gaat er via de zolder veel warmte verloren als deze niet goed geïsoleerd is. Het laten isoleren van de zoldervloer draagt bij aan een lagere energierekening en een hoger wooncomfort. Bovendien heeft het een positieve invloed op het milieu. Naast zoldervloerisolatie is dakisolatie een goede optie om de warmte beter te behouden in de woning. Bij zoldervloerisolatie blijft de woning namelijk ongeïsoleerd. Wat voor u de beste optie is hangt dus af van of u gebruik maakt van de zolder.

Materialen zoldervloesisolatie

Voor het isoleren van de zoldervloer biedt Lammertink Isolatie drie materialen aan: Minerale glaswol, steenwol en cellulosevlokken. De materialen hebben alle drie een hoge isolatiewaarde en worden op dezelfde manier geplaatst.

Minerale glaswol

Minerale glaswol is een product dat veel gebruikt wordt bij de na-isolatie van woningen. Bestaande uit een combinatie van gerecycled glas en zuiver zand, is glaswol een natuurlijk product. Glaswol staat ook bekend om de sterke akoestische demping waarvan het product uw woning voorziet. Lammertink Isolatie werkt uitsluitend met URSA Pure Floc KD, een vooraanstaand product met een hoge isolatiewaarde. Door de wol onder hoge druk in de zoldervloer te blazen, vormt zich een egale laag wol die de warmte op de woonetages behoudt.

Steenwol

Steenwol wordt gemaakt van verschillende steensoorten die worden gesmolten en geslingerd. Het is een zwaarder materiaal dan glaswol en zowel de akoestische werking als brandveiligheid liggen nog iets hoger dan bij glaswol. De isolatiewaarde ligt echter wat lager dan die van steenwol.

Cellulosevlokken

Cellulosevlokken zijn uit krantenpapier vervaardigde vlokken die na behandeling door de fabrikant een hoogwaardig, recyclebaar isolatiemateriaal vormen. Na behandeling zijn de isolatievlokken naast geschikt voor isolatie ook brand- en vochtwerend door hun hoge dichtheid.

Werkwijze zoldervloerisolatie

Nadat een van onze adviseurs langs is geweest voor een vrijblijvend adviesgesprek, komen onze installateurs bij u langs om het isolatiemateriaal te plaatsen. De eerste stap is het van bovenaf boren van kleine gaten in de zoldervloer, zodat de spuit in de vloer gestoken kan worden. Door deze slang wordt onder druk het isolatiemateriaal in de vloer geblazen, zodat er een egale laag ontstaat. Na het vullen van de gaten worden de gaten weer gedicht met hout, zodat het isoleren van de zoldervloer geen consequenties heeft voor het vloeroppervlak. Na het dichten van de gaten wordt eventueel restmateriaal opgeruimd en is de installatie klaar.

Voordelen zoldervloerisolatie

  • Gecertificeerd producten
  • Zeer hoge isolatiewaarde
  • Akoestisch dempend
  • Brandwerend
  • Lagere energierekening
  • Meer wooncomfort

Een gevestigde naam in woningisolatie

Lammertink Isolatie is een gevestigde naam in de woningisolatie met een rijke geschiedenis die neerkomt op 85 jaar vakmanschap.

Over ons

Bel mij terug

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Laat u terugbellen door onze specialisten.