4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Lammertink Spouwmuurisolatie
Geschreven door Simon | september 2023

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer het aankomt op het verduurzamen van je huis, is isolatie een van de meest gekozen opties. Wij bij Lammertink Isolatie begrijpen dat volledig, maar er zijn tal van isolatiematerialen en soorten. Welke isolatie moet je gebruiken? Wij verttellen je meer  Hier willen we je meer over de isolatiematerialen die we gebruiken als professioneel isolatiebedrijf!

Een geïsoleerd huis draagt bij aan meer woongenot en een lagere energierekening. Bij het isoleren van een woning zijn er diverse mogelijkheden en isolatiematerialen die we kunnen aanbieden.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Bovendien bestaat de optie om verschillende vormen van isolatie te combineren. Onze deskundigen staan klaar om je te voorzien van een advies op maat.

Soorten isolatiemateriaal in verschillende vormen

Wanneer je besluit om je woning te isoleren, kun je kiezen uit verschillende soorten isolatiematerialen. Wellicht heb je al een tijdje gezocht naar een geschikte partij om je woning te isoleren, of heb je zelfs overwogen om isolatiewerkzaamheden zelf uit te voeren. Tijdens je zoektocht ben je ongetwijfeld verschillende isolatiematerialen tegengekomen, zoals glaswol, EPS parels, open en gesloten cel PUR, en diverse soorten folies.

Glaswolisolatie, bijvoorbeeld in de spouwmuur, kan resulteren in aanzienlijke energiebesparingen, tot wel 30% op je energierekening. Minerale wol, zoals glaswol, is een veelgebruikt materiaal voor na-isolatie van spouwmuren en dakisolatie. Het wordt vervaardigd van gerecycled glas en zuiver zand, waardoor het een milieuvriendelijk product is.

EPS-isolatie staat voor expanded polystyrene en is een kunststof materiaal dat onder andere van olie wordt gemaakt. De EPS-parels bestaan voor 98% uit stilstaande lucht, met de overige 2% bestaande uit water en koolstof. EPS-parels behoren al vele decennia tot de meest toonaangevende materialen voor bodem- en spouwmuurisolatie. Ze zijn duurzaam en vaak beter recyclebaar dan alternatieve materialen. Daarnaast is er de optie van open en gesloten cel PUR als isolatiemateriaal. Gesloten cel PUR-schuim is een compact isolatieschuim met een hoge dichtheid en gesloten cellen, wat resulteert in een uitstekende isolatiewaarde. Dankzij de gesloten celstructuur is dit type PUR-schuim zeer vochtbestendig.

Open cel PUR-schuim daarentegen blijft zacht, heeft een open structuur en een lagere dichtheid, wat resulteert in een lagere isolatiewaarde. Dit betekent dat er een dikkere laag moet worden aangebracht om dezelfde isolatiewaarde te bereiken. Tot slot is er vloerisolatiefolie, dat beschikbaar is in verschillende vormen en maten. Meestal betreft het een ademende, hoogwaardige, meerlaagse folie. Deze folies zijn er zowel in dampdoorlatende als waterdichte varianten en worden doorgaans gebruikt in daken of muren.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!

Subsidie bij isolatie is een mogelijkheid

Subsidie voor isolatie is een mogelijke financiële ondersteuning die beschikbaar is wanneer je besluit om je huis te isoleren en wij de isolatiewerkzaamheden voor je uitvoeren.

Het isoleren van een woning met isolatiemateriaal valt namelijk onder de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie, dienen bepaalde voorwaarden te worden vervuld. Op onze speciale pagina over isolatiesubsidie vind je meer gedetailleerde informatie hierover.

Bij Lammertink Isolatie zorgt een isolatieadviseur ervoor dat je bij het aanvragen van een offerte een nauwkeurige berekening van de subsidie ontvangt en dat je aan alle vereisten voldoet. Dit wordt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met je besproken. We delen graag meer informatie over de diverse mogelijkheden met je.

Isolatiemogelijkheden in jouw woning?

Benieuwd naar de isolatiemogelijkheden in jouw huis en welke isolatiematerialen het meest geschikt zijn? We staan klaar om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met jou te plannen.

Tijdens dit gesprek zal onze adviseur jouw wensen bespreken en een inspectie van jouw woning uitvoeren om het meest geschikte isolatietype voor jouw situatie aan te bevelen. Als je dat wenst, kunnen we ook direct een offerte voor je opstellen. Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt over isolatiematerialen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.