4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Isolatieschuim Lammertink Isolatie

Schuim is traditioneel gezien een van de meest gebruikte isolatiematerialen. Het voordeel van schuim is dat het in vloeibare vorm in de ruimte die je wilt isoleren kan worden gespoten, en daarna naadloos de ruimte afdicht. Hierdoor ontstaan talloze ‘luchtkamertjes’ gevuld met stilstaande lucht, wat het kernprincipe van isolatie is. Er zijn verschillende vormen van isolatieschuim beschikbaar, maar in de meeste gevallen wordt isolatiepurschuim gebruikt.

Gespoten PUR schuim

PUR (polyurethaan) schuim is een zeer goed thermisch isolerend materiaal dat naadloos hecht. Er bestaat zowel PUR schuim met open cel als met gesloten celstructuur. Onze adviseur voorziet u graag van vrijblijvend advies over welke celstructuur voor uw isolatiebehoefte de juist is. Zodra het PUR schuim gespoten wordt, hardt het vrijwel direct uit. Doordat het PUR schuim vloeibaar wordt aangebracht en direct na het spuiten uitzet is het een perfect materiaal voor het isoleren van ruimtes met veel kieren en gaten.

PUR isolatie kan op verschillende plekken in het huis worden toegepast. Met een busje PUR dicht u eenvoudig zelf kieren in uw woning om tocht of geluidsoverlast tegen te gaan. Maar dit principe kan uiteraard ook in het groot worden toegepast door een hele ruimte te isoleren met PUR. Of PUR het beste isolatiemateriaal is, hangt van de situatie af.

Voor en nadelen van isolatie schuim

PUR is uitermate geschikt voor ruimtes waar niet het gehele te isoleren oppervlakte makkelijk bereikt kan worden. PUR schuim dicht alle gaten en kieren, zodat u verzekerd bent van een naadloze isolatie. Het plaatsen van PUR isolatie schuim gaat erg snel en laat bovendien weinig afval achter, waardoor het in de meeste gevallen goedkoper is dan het aanbrengen van andere isolatiematerialen.

Maar pur kan ook nadelen hebben ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo is de keuze tussen open en gesloten cel PUR een keuze waarin alleen een vakspecialist u kan adviseren. Bovendien heeft PUR schuim geen afwerking, waardoor u voor het isoleren van een zolder waar u vaak bent misschien beter voor een product met afwerking kan kiezen. Tevens is PUR niet voor alle maatregelen geschikt; zo is zowel open- als gesloten cel PUR vaak geen verstandige keuze voor spouwmuurisolatie. Hiervoor lenen andere schuimen zich beter.

PUR Vloerisolatie

Voor vloerisolatie wordt PUR wel veel gebruikt als isolatiemateriaal. Het isoleren van de vloer biedt veel uiteenlopende voordelen. Naast vermindering van het energieverbruik zorgt het isoleren van de vloer ook voor een hoger wooncomfort. Door de luchtdichte hechting van het PUR schuim trekt de warme lucht uit de woonkamer niet meer de kruipruimte in. Hierdoor voelt de vloer warmer aan. Bovendien voorkomt PUR dat er een muffe, vochtige lucht van de kruipruimte naar de begane grond trekt. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid, wat bevorderlijk is voor de gezondheid.

Voordelen vloerisolatie PUR schuim

  • Gecertificeerd product
  • Naadloze hechting
  • Celstructuur advies op maat
  • Minder verbruik en een warmere vloer
  • Voorkomt optrek vochtige lucht
  • Meer wooncomfort

Werkwijze vloerisolatie PUR

Nadat een van onze adviseurs langs is geweest voor een vrijblijvend adviesgesprek, komen onze installateurs bij u langs om het isolatiemateriaal aan te brengen. Bij vloerisolatie betreedt een van onze installateurs met het spuitpistool de kruipruimte door het kruipluik. Daar wordt er onder druk een egale laag PUR schuim tegen de onderzijde van de vloer gespoten, die vrijwel direct uithardt. Hierbij wordt er goed op gelet dat de volledige onderzijde van de vloer wordt bespoten en dat de laagdikte voldoet aan de afspraken. Het isoleren van de vloer met PUR schuim neemt niet veel tijd in beslag. Bij dakisolatie met PUR schuim wordt eerst de zolder afgeplakt, zodat de PUR alleen op het te isoleren oppervlak komt. Daarna wordt de isolerende laag tegen de binnenzijde van het dak aangebracht.

PUR schuim gevaarlijk?

In vloeibare vorm is PUR isolatie schadelijk voor uw gezondheid. Onze installateurs dragen tijdens de werkzaamheden daarom beschermende kleding en een masker om zichzelf tegen deze dampen te beschermen. Ook is het belangrijk om tijdens de werkzaamheden de te isoleren ruimte goed te ventileren. Toch kunt u met een gerust hart isolatie met purschuim laten aanbrengen, als het eenmaal uitgehard is (na een paar minuten al), zijn de schadelijke stoffen namelijk verdwenen en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw gezondheid.

Isolatie schuim in uw woning?

Benieuwd naar de mogelijkheden van schuim als isolatiemateriaal in uw woning? Wij komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek zal onze adviseur uw wensen met u bespreken en uw woning inspecteren om een advies uit te brengen welke vorm van isolatie het beste bij uw situatie past. Indien gewenst, brengen wij direct een offerte voor u uit.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!