4.9 / 5
 • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
 • Vakkundige monteurs

Dakisolatie

Lammertink Isolatie

Dakisolatie is bij uitstek de maatregel waarmee je de meeste energie kunt besparen. Omdat warme lucht opstijgt, verlaat het overgrote deel van de warmte de woning via het dak. Door je dak te isoleren kun je tot wel 35% besparen op de energierekening. Bekijk de mogelijkheden en wat Lammertink Isolatie voor jou kunnen betekenen op het gebied van dakisolatie.

Bespaar op energiekosten met dakisolatie

Het isoleren van jouw dak kan zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. In sommige gevallen tot wel € 1.200,- per jaar. Daarnaast verhoogt het de waarde van de woning en het wooncomfort. Doordat er een interessante subsidieregeling is voor dakisolatie wordt een groot deel van de investering gecompenseerd.

De terugverdientijd voor dakisolatie is gemiddeld tussen de 5 en 7 jaar. De hoeveelheid besparing hangt af van de omvang van het dak, de huidige staat van het dak en de gebruikte isolatiemethode. De hoeveelheid besparing en de terugverdientijd is dus per woning verschillend. Bovendien speelt het ook een rol of de ruimte direct onder het dak een leefruimte is.

Door je dak te isoleren bespaar je iedere dag aanzienlijk op je energierekening. Afhankelijk van het gebruik van jouw zolder is het isoleren van de zoldervloer een alternatief.

Lammertink Isolatie zolder isoleren schuin dak

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een goede manier om de thermische efficiëntie van jouw woning of gebouw te verbeteren. Het isoleren van een dak kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het soort dak en wat er mogelijk is bij jouw situatie. Of jouw woning al voorzien is van dakisolatie, hangt heel erg af van het bouwjaar. Woningen die gebouwd zijn vóór 1974 werden destijds niet voorzien van dakisolatie.

Vanaf het bouwjaar 1975 kun je matige dakisolatie aantreffen vanaf de bouw van de woning en tussen 1983 en 1999 een redelijk geïsoleerd dak. Is jouw huis na 2000 gebouwd, dan kun je ervan uitgaan dat jouw dak zeer goed geïsoleerd is. Uiteraard is het mogelijk dat een vorige bewoner het dak van jouw woning uit een ouder bouwjaar al heeft laten isoleren en dat de situatie anders is. Wij kunnen dit gemakkelijk voor jou controleren tijdens een adviesgesprek.

Wat zijn de kosten voor dakisolatie?

De kosten voor dakisolatie lopen erg uiteen en zijn erg afhankelijk van de oppervlakte van het dak, het product en de moeilijkheidsgraad om het product te monteren. Onze adviseur kan dit tijdens een inspectie goed voor je in kaart brengen en gelijk een prijsopgave maken. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en onze adviseur komt bij je langs.

Alvast een indicatie van de kosten? Lees dan ons artikel “Wat kost dakisolatie?” om een beter beeld van de kosten te krijgen.

Subsidies voor dakisolatie

Als particulier heb je recht op ISDE subsidie als je jouw woning laat isoleren door een erkend isolatiebedrijf. Bij dakisolatie krijg je, bij het uitvoeren van twee maatregelen die binnen deze regeling vallen, € 30,- per m² aan subsidie terug. Als je één energiebesparende maatregel neemt, krijgt je € 15,- per m² aan subsidie terug.

Voor zoldervloerisolatie is de subsidie lager dan bij dakisolatie. Bij zoldervloerisolatie krijg je bij twee energiebesparende maatregelen € 8,- per m² terug, bij één maatregel krijg je € 4,- per m² terug.

Het aanvragen van de subsidie kan online en Lammertink Isolatie ondersteunt jou bij het aanvragen van de subsidie. Perfect voor elkaar!

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!
Wat zijn de voordelen van dakisolatie?
dakisolatie afwerken - lammertink isolatie
 
1
Energiebesparing
Door het aanbrengen van dakisolatie bespaar je op jouw energierekening.
2
Wooncomfort
Door dakisolatie toe te passen behoud je gemakkelijker een constante temperatuur en is dit voor een slaapkamer bijvoorbeeld een stuk aangenamer.
3
Akoestische isolatie
Naast thermische isolatie verbetert dakisolatie ook de akoestiek. Dit is vooral ideaal in stedelijke omgeving waar lawaai van buitenaf een probleem kan zijn. Dakisolatie helpt geluidsoverlast te verminderen.
4
Stijging van woningwaarde
Potentiële kopers zijn tegenwoordig vaak bereid meer te betalen voor een huis met energie-efficiënte kenmerken, zoals dakisolatie.
5
Milieuvriendelijk
Dakisolatie is milieuvriendelijk en verlaagt jouw CO2-uitstoot, omdat je minder vaak de verwarming hoeft op te stoken of bijvoorbeeld de airco minder vaak aan hoeft te zetten.
6
Voorkomt vocht- en condensatieproblemen
Goede dakisolatie voorkomt vocht- en condensatieproblemen in jouw woning en dakconstructie. Door het voorkomen van de ontmoeting tussen koude en warme lucht, wordt houtrot en schimmelvorming voorkomen.
7
Langere levensduur
Dakisolatie zorgt ook voor de langere levensduur van jouw dak. Door het reduceren van extreme temperatuurvariaties wordt de degradatie van dakmaterialen tegengegaan.
8
Subsidieregelingen
Bij het isoleren van jouw dak zijn er subsidies beschikbaar, die het verduurzamen van jouw huis aantrekkelijker maken. Hierdoor hoef je het gehele bedrag onderaan de streep niet volledig zelf in te leggen.

Verschillende daken en isolatiemogelijkheden

Uiteraard is elk dak anders en zijn er bij elk dak weer verschillende mogelijkheden om deze te isoleren. Hieronder vind je de verschillende soorten daken, hoe deze het beste geïsoleerd kunnen worden en waar je op moet letten.

Schuin dak isoleren

Schuine of hellende daken zijn een veelvoorkomend daktype in Nederland. Het isolatiemateriaal bij een schuin dak kan zowel vanaf de binnen- als de buitenkant worden aangebracht. Bij schuin dakisolatie aan de binnenkant wordt er isolatiemateriaal aangebracht tussen de dakspanten aan de binnenzijde van de zolder. Het voordeel van deze methode is dat het relatief eenvoudig is en geen grote aanpassingen aan het dak vereist.

Schuine daken worden in bijna alle gevallen aan de binnenzijde geïsoleerd. Dit is de meest effectieve manier, je kunt hier namelijk spelen met de dikte van het isolatiemateriaal. Tijdens de inspectie wordt jouw hellende dak aan de binnenzijde en buitenzijde geïnspecteerd om zo een compleet beeld te krijgen van de staat van het dak. Voor dakisolatie aan de binnenzijde kun je kiezen uit veel verschillende producten. Denk aan glaswol, PIR isolatie, steenwol, PU-schuim of Isovlas. Soms is er geen keuze en is er maar één product mogelijk omdat er technische beperkingen zijn. Onze adviseurs brengen dit tijdens de inspectie voor je in kaart en zullen jou duidelijk uitleggen waarom er voor een bepaald product gekozen wordt.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om jouw hellende dak te isoleren vanaf de buitenkant. Dit kan op drie manieren.

 • De eerste manier is het spuiten van isolatiemateriaal onder de dakpannen op het dakbeschot. Deze manier van isoleren levert een lagere isolatiewaarde op omdat je een beperkte ruimte hebt. Deze manier van isoleren raden wij dan ook alleen aan als er echt geen andere mogelijkheden zijn.
 • De tweede manier is de grootste ingreep, namelijk isolatie aanbrengen onder de dakpannen, door deze eraf te halen, isolatie aan te brengen en de pannen er weer op te leggen. Deze methode komt het meeste voor wanneer het dak wordt vervangen of gerenoveerd. Het is veel werk, het investeringsbedrag is aanzienlijk hoger, maar zorgt wel voor zeer goede isolatie van jouw dak.
 • De derde manier is om het isolatiemateriaal via gaatje in het dakbeschot tussen het dakbeschot en de afwerking in te blazen. Dit wordt vaak gedaan als de binnenzijde van de woning onlangs opnieuw is afgewerkt en het eigenlijk zonde is om de afwerking te slopen. De isolatiewaarde is in dit geval afhankelijk van de opbouw van jouw dak. De ruimte tussen het dakbeschot en de afwerking moet namelijk compleet gevuld worden. Als deze ruimte dus 14 centimeter is dan krijg je 14 centimeter isolatiemateriaal daartussen aangebracht.

Waar moet je op letten bij het isoleren van jouw dak vanaf de buitenkant?

 • Bij het spuiten of blazen van isolatiemateriaal onder de dakpannen van jouw schuine dak kan er erg veel rommel vrijkomen wanneer je besluit om op een later moment jouw dak te renoveren.
 • Bij het aanbrengen van isolatiemateriaal door het verwijderen van de dakpannen wordt het schuine dak hoger en moet de aansluiting met de dakgoot en het dak van de buren opnieuw worden gemaakt. Houd er ook rekening mee dat de kans bestaat dat je een vergunning aan dient te vragen voor het verhogen van jouw woning.
 • Bij het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde, moet je rekening houden met de kans dat zich beschermde diersoorten hebben gevestigd onder de dakrand, zoals huismussen, vleermuizen en gierzwaluwen. Hierdoor moet je volgens de Wet natuurbescherming eerst onderzoek laten doen en dien je ontheffing te hebben voor het isoleren vanaf de buitenzijde. Lammertink Isolatie is een isolatiebedrijf dat natuurvriendelijk isoleert.

Plat dak isoleren

Platte daken worden vaak aangetroffen op commerciële gebouwen en (delen van) sommige woningen. Het isoleren van een plat dak is cruciaal om warmteverlies te minimaliseren. Er zijn verschillende manieren om een plat dak te isoleren.

 • De eerste methode is warm dak isolatie. Hierbij wordt isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakconstructie geplaatst, en er wordt een dampscherm onder de dakbedekking aangebracht. Deze methode voorkomt condensatie en houdt het dak warm. Hierdoor behoud je dus gewoon je bestaande isolatie en dakleer, maar er komt simpelweg nog een laag isolatie bij bovenop, die keurig wordt afgewerkt weer met dakleer.
 • De tweede manier is koud dak isolatie. Bij deze methode wordt isolatiemateriaal tussen de dakspanten geplaatst, onder de dakbedekking. Hierbij kan dus gezegd worden dat de isolatie wordt aangebracht onder het bestaande dak, in plaats van erboven, zoals bij warm dak isolatie het geval is.
 • De derde manier is omgekeerd dak isolatie. Deze methode is eigenlijk een variant op de warm dak isolatie, waar de isolatielaag als het ware los op de waterkerende laag wordt aangebracht. Omdat deze er los op komt te liggen, dient deze altijd geballast te worden. Deze daken herken je dan ook vaak aan het grind of tegels op het dak.
Lammertink_Zolder_Vloer_Wol

Zoldervloerisolatie

Als de zolder niet als leefruimte maar als bijvoorbeeld bergruimte wordt gebruikt, kun je er ook voor kiezen om de zoldervloer te isoleren. Dit is de verdiepingsvloer van de zolder. Deze bestaat vaak uit een houten constructie waar planken overheen zijn geplaatst. Tussen de houten constructie kunnen wij glaswol aanbrengen zodat de warmte vanuit de woning niet zo makkelijk via het dak kan ontsnappen.

De kosten voor zoldervloerisolatie zijn lager dan voor dakisolatie dus is dit een zeer goed alternatief als de zolder een bergruimte is en niet in open verbinding staat met de rest van de woning.

Lammertink isolatie - reggewoon dakisolatie foto 3

Dakisolatie met afwerking

Wil je jouw dak laten isoleren, dan kan Lammertink Isolatie jou daar bij helpen. Voor elk daktype en elke isolatiesoort kun je bij ons terecht. Wij kunnen ook zorgen voor de afwerking en eventuele wensen wat betreft dakramen. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en wij bespreken samen met jou alle mogelijkheden.

Wanneer jouw zolder bijvoorbeeld fungeert als bewoonbare zolder, zoals een slaapkamer, dan wil je natuurlijk wel dat deze mooi wordt afgewerkt na het isoleren. Om deze reden bieden wij bij Lammertink Isolatie ook de mogelijkheid om de geplaatste isolatie tijdens de werkzaamheden gelijk af te werken met gipsplaten of Agnes panelen. Zo heb je, naast het verduurzamen van je woning, direct jouw zolder mooi afgewerkt. Wil je het liever zelf afwerken? Geen probleem, dan brengen wij alleen de dakisolatie aan.

Velux dakramen

Heb je naast het laten isoleren van jouw dak ook de wens om een dakraam te plaatsen of vervangen in jouw schuine dak, dan kunnen wij dit voor jou realiseren! Wij bieden verschillende mogelijkheden voor het laten plaatsen van hoge kwaliteit Velux-dakramen. Vraag hier gerust naar tijdens het adviesgesprek en een van onze adviseurs vertelt jou graag alle opties.

Vochtproblemen bij dakisolatie

Wij lezen regelmatig dat mensen vochtproblemen hebben na het aanbrengen van dakisolatie. Dit komt vrijwel altijd door onjuiste verwerking van de isolatie of incorrecte plaatsing van folies. Het is daarom van belang dat dakisolatie wordt aangebracht door een professioneel bedrijf met de juiste certificeringen.

Lammertink Isolatie werkt uitsluitend met kwalitatieve en gecertificeerde isolatiematerialen. Al onze isolatiematerialen zijn voorzien van het KOMO-keurmerk en ISSO-kwaliteitscertificaat. Voor de uitvoering van isolerende maatregelen zoals dakisolatie zijn wij als isolatiebedrijf gecertificeerd. Wij beschikken over zowel VCA als SKG-IKOB certificering. Jij bent hierdoor zeker van de hoogste kwaliteitsnormen en vakmanschap!

Veelgestelde vragen dakisolatie
Is mijn woning geschikt voor dakisolatie?

In principe is het dak van iedere woning geschikt om te isoleren. De vraag is alleen met welk product dit het beste gedaan kan worden. Of uw woning geschikt is voor dakisolatie en welk product er gebruikt kan worden is het beste vast te stellen door een inspectie uit te voeren op locatie.

Hoe kan ik controleren of mijn dak goed geïsoleerd is?

Dit kan op verschillende manieren. In sommige situaties is dit al gemakkelijk te zien wanneer de zolder niet of deels afgewerkt is, dan kun je dit direct zien. Daarnaast is er bijvoorbeeld een energielabel-, woningtaxatie-, of bouwtechnisch rapport terug te vinden in welke mate jouw dak is geïsoleerd. Wil je nu zeker weten of jouw dak isolatie bevat en in welke mate, dan kan je altijd bij ons een afspraak maken. Met professionele warmte-apparatuur komen wij graag bij jou langs om deze waarden in kaart te brengen.

Is het ook interessant om slechte of matige isolatie te vervangen of te verbeteren?

Uiteraard is het altijd goed om de duurzaamheid van jouw woning te verlengen met het verhogen van isolatiewaardes. Alleen moet je je afvragen hoeveel werk ervoor moet worden verzet en wat het extra oplevert. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijker om aan de binnenkant jouw isolatie te verbeteren dan aan de buitenkant.

Hoelang duurt het aanbrengen van dakisolatie?

Bij tussenwoningen en hoekwoningen duurt dit normaal gesproken één dag. Bij twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen kan dit twee dagen in beslag nemen.

Hoeveel subsidie ontvang ik op dakisolatie?

Bij twee maatregelen heb je recht op € 30,- per m² en bij één maatregel krijg je € 15,- per m² terug. Als je kiest voor Lammertink Isolatie dan helpen wij je met het aanvragen van de subsidie!

Hoeveel kan ik besparen op dakisolatie?

Gemiddeld genomen bespaar je 30% tot 35% op jouw energierekening afhankelijk van de aangebrachte isolatiewaarde. Daarnaast speelt de huidige staat van de woning en de rest van de isolatie ook een belangrijke factor.

Ervaringen van onze klanten

Wij geloven in de kracht van klanttevredenheid en de positieve ervaringen die onze diensten met zich meebrengen. Al meer dan 14.000 mensen gingen je voor en kozen voor dakisolatie. Bij Lammertink Isolatie streven we ernaar om onze klanten de hoogste kwaliteit isolatiediensten te bieden en tegelijkertijd hun woongenot te verbeteren. We zijn trots op de positieve feedback en referenties die we van onze klanten ontvangen, en we blijven ons inzetten voor uitmuntendheid in alles wat we doen. Hieronder vind je verschillende referenties van onze klanten: