• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Na isoleren spouwmuur

Heeft u al een oude, dunne laag spouwmuurisolatie in uw spouwmuur, maar wilt u zeker weten dat de spouwmuur goed geïsoleerd is? Het na isoleren van de spouwmuur is een isolatiemaatregel die voor sommige woningen de meest voordelige manier van verduurzamen biedt, met de kortste terugverdientijd. Het na isoleren van een spouwmuur betreft het aanvullen van de reeds aanwezige isolatielaag in de spouwmuur.

Hier leest u alles over het na isoleren van spouwmuren. Nog geen isolatie in de spouwmuur, of meer weten over spouwmuurisolatie? Kijk dan ook even op de pagina voor spouwmuurisolatie. Niet zeker wat bij uw woning de situatie is en behoefte aan vrijblijvend advies? We helpen u graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Maar wat is een spouwmuur nou precies? Dit leest u in ons blogartikel. Zo herkent u het ook voor uw eigen woning.

  1. Wanneer spouwmuur na isoleren?
  2. Kan mijn spouwmuur na geïsoleerd worden?
  3. Wat kost een spouwmuur na isoleren?
  4. Besparing en subsidie na isoleren spouwmuur

Wanneer spouwmuur na isoleren?

Een spouwmuur dient na geïsoleerd te worden als de aanwezige isolatie in de spouwmuur niet voldoende isolerende waarde biedt, ongelijke dekking geeft, onvolledig is of over de jaren in kwaliteit is verminderd. Veel jaren ’80 woningen zijn tijdens de bouw wel geïsoleerd , maar op manieren en met materialen die tekortkomen voor spouwmuurisolatie.

Vaak zijn in spouwmuren uit deze bouwjaren een dunne glaswol mat, oud UF-schuim of een tempex plaat aanwezig. Deze isolatielagen bieden echter tocht de kans om door de spouwmuur te trekken, worden broos, verzakken of creëren koudebruggen.

Koudebruggen zijn gaten in de isolatielaag, die kunnen ontstaan doordat bijvoorbeeld oude wol slecht is aangebracht en daardoor verzakt. Via deze koudebruggen verlaat veel warmte de woning. Wanneer de aanwezige isolatielaag koudebruggen toelaat, of haar isolatiewaarde is verloren, biedt na isoleren een oplossing.

Kan mijn spouwmuur na geïsoleerd worden?

Of uw spouwmuur na geïsoleerd kan en hoeft te worden, hangt af van de aanwezige isolatielaag. De isolatielaag in uw spouwmuur bepaalt welke manieren om de spouwmuur na te isoleren uitkomst bieden. In veel gevallen kan de aanwezige isolatielaag aangevuld worden met moderne producten.

Vaak zijn spouwmuren waar al een isolatielaag in zit óf goed geïsoleerd, of op deze manier aan te vullen. Alleen bij UF-schuim raden wij aan de isolatie te verwijderen. UF-schuim wordt over de decennia broos, en verliest isolatiewaarde. UF-schuim aanvullen met moderne producten weerhoudt het UF-schuim er niet van verder te vervallen. Of uw spouwmuur na geïsoleerd kan worden kunt u laten beoordelen tijdens een adviesgesprek.

Wat kost spouwmuur na isoleren?

Het na isoleren van de spouwmuur is afhankelijk van de aanwezige isolatielaag. Als de spouwmuurisolatie verwijderd en daarna vervangen dient te worden, vallen de kosten hoger uit dan wanneer de aanwezige isolatielaag aangevuld kan worden met moderne producten. Als de isolatie aangevuld kan worden zijn de kosten vergelijkbaar met de kosten van spouwmuurisolatie in een lege spouwmuur.

Hoewel er vaak iets minder materiaal in de spouwmuur gaat, dienen de boorgaten op de gevel korter op elkaar te zitten om de spouwmuur van een egale isolatielaag te voorzien. Dat betekent dat er meer gaten geboord en gevuld moeten worden dan bij het isoleren van een lege spouwmuur. De kosten komen dus ongeveer gelijk uit. Een indicatie voor de kosten van spouwmuurisolatie is zichtbaar in onderstaande tabel.

Type woning Kosten
Tussenwoning (ca. 30 m2) €950,- tot €1450,-
Hoekwoning (ca. 70 m2) €1750,- tot €2250,-
2-onder-1-kapwoning (ca. 100 m2) €2400,- tot €2800,-
Vrijstaande woning (ca. 150 m2) €2950,- tot €3550,-

Afhankelijk van de woning, kunnen er eventuele extra kosten nodig zijn om de woning te isoleren. De meest voorkomende zijn het plaatsen van ventilatieroosters, het in moeten zetten van een hoogwerker, het verwijderen van spouwvervuiling of het herstellen van knipvoeg/snijvoeg.

Uiteraard worden kosten als deze altijd vooraf inzichtelijk gemaakt, en opgenomen in de offerte. Zo heeft u altijd vooraf een duidelijk en compleet overzicht van de kosten.

Besparing en subsidie na isoleren spouw

Het isoleren van de spouwmuren zorgt voor een aanzienlijke verlaging van het gasverbruik. Afhankelijk van de woonsituatie kan dit oplopen tot zeker 30% gasbesparing! Het is niet voor niets dat spouwmuurisolatie de kortste terugverdientijd heeft van alle isolatiemaatregelen. Een uitstekende investering in de woning dus.

Bovendien is er nu ISDE-subsidie beschikbaar. Voor het na isoleren van de spouwmuur is dezelfde subsidie beschikbaar als voor het isoleren van een lege spouwmuur. De subsidie op isolatie valt onder de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) regeling.

Om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie dient een huiseigenaar in twee energiebesparende maatregelen te investeren, waaronder onder andere isolatiemaatregelen (zoals het dak isoleren en spouwmuur- of vloerisolatie), een zonneboiler of een warmtepomp.

Wilt u zeker weten hoeveel subsidie u kunt verwachten bij uitvoering van uw isolatiemaatregelen? Dat kan. Adviseurs van Lammertink Isolatie rekenen altijd bij het adviesgesprek voor u de te ontvangen subsidie uit. Lammertink Isolatie zorgt ervoor dat u alle benodigde informatie ontvangt zodat u gemakkelijk de te ontvangen subsidie kunt aanvragen. Perfect voor elkaar.

Ook voor spouwmuurisolatie verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres.

Besparing spouwmuurisolatie
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. […]
Meer informatie
Wat kost vloerisolatie?
De voordelen van vloerisolatie Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat […]
Meer informatie
Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit
Hoe kun je een koude zolder isoleren Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? […]
Meer informatie

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek