4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Glaswol spouwmuurisolatie

Lammertink Isolatie

Bij Lammertink Isolatie begrijpen we als geen ander hoe cruciaal effectieve isolatie is voor het creëren van een comfortabel en energiezuinig thuis. Spouwmuurisolatie met glaswolvezels is een bewezen en betrouwbare methode die een scala aan voordelen biedt, variërend van thermische efficiëntie en geluidsreductie tot duurzaamheid en kostenbesparing.

 

Wat is glaswol?

Glaswol is een isolatiemateriaal dat wordt geproduceerd uit gerecyclede glasvezels. Deze vezels worden gemaakt van gesmolten glas dat wordt gesponnen tot fijne draden. Glaswol staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen, waarbij de isolatie matrices gevuld zijn met stilstaande lucht, waardoor warmteoverdracht wordt verminderd. Dit maakt glaswol tot een ideaal materiaal voor gebruik in spouwmuren, waar het een effectieve barrière vormt tegen warmteverlies en koudebruggen.

Lammertink_spouwmuurisolatie_glaswol

Wanneer is mijn woning geschikt om te isoleren met glaswol?

De spouwmuren isoleren met glaswol is niet in alle gevallen mogelijk, er zijn namelijk een aantal factoren die hier invloed op hebben. De belangrijkste factor is de breedte van de spouw. Omdat glaswol een vrij ruw product is dat zich lastig verspreidt in de spouwmuur heeft het minimaal 4 centimeter vrije ruimte nodig. De meeste spouwmuren zijn 6 centimeter breed en dus geschikt om te isoleren met glaswol. Als de spouw aan de binnenzijde erg ruw is door cementbaarden kan er gekozen worden om te isoleren met HR++ EPS parels, deze verdelen zich makkelijker dan glaswol. Zo kunnen we garanderen dat we overal de juiste dichtheid inblazen.

Spouwmuur met glaswol na-isoleren

Het is ook mogelijk om spouwmuren die bij de bouw voorzien zijn van spouwmuurisolatie met glas- of steenwol na te isoleren. Hier geldt hetzelfde als bij de spouwbreedte zoals hierboven beschreven. Er moet minimaal 4 centimeter resterende ruimte zijn. Het kan erg lonen om de spouwmuur bij te vullen als er zoveel vrije ruimte over is. Je kunt hiermee de isolatiewaarde verdubbelen en soms nog meer dan dat.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!
Voordelen van spouwmuurisolatie met glaswol
 
1
Thermische Efficiëntie
Glaswol vezels hebben een hoge R-waarde, wat betekent dat ze een uitstekende weerstand bieden tegen warmteoverdracht. Door spouwmuren met glaswol te isoleren, kan je het warmteverlies door de muren aanzienlijk verminderen. Dit resulteert niet alleen in een gelijkmatigere binnentemperatuur, maar helpt ook om jouw verwarmingskosten te verlagen.
2
Geluidsreductie
Naast thermische isolatie biedt glaswol ook uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Dit betekent dat spouwmuurisolatie met glaswolvezels niet alleen bijdraagt aan het verminderen van warmteverlies, maar ook aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Dit is vooral gunstig als je in een drukke omgeving woont.
3
Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid
Glaswolvezels worden vervaardigd uit gerecyclede materialen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Het productieproces van glaswol vereist bovendien minder energie dan dat van sommige andere isolatiematerialen, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Daarnaast hebben glaswol isolatie producten een lange levensduur, waardoor ze een duurzame investering zijn voor de lange termijn.
4
Eenvoudige installatie
Het inbrengen van glaswol isolatie in de spouwmuren is een relatief eenvoudig proces dat door ervaren professionals kan worden uitgevoerd. De isolatie wordt via kleine gaten in de buitenmuur ingeblazen, zonder dat er veel sloop- of bouwwerkzaamheden nodig zijn. Dit minimaliseert de verstoring voor bewoners en zorgt voor een snelle installatie.
5
Energie- en kostenbesparing
Door te kiezen voor spouwmuurisolatie met glaswolvezels, kan je aanzienlijke energiebesparingen realiseren. Jouw verwarmings- en koelingsbehoeften zullen verminderen, wat resulteert in lagere energierekeningen. Bovendien komen huiseigenaren in aanmerking voor de ISDE subsidie als zij de spouwmuren van hun woning laten isoleren met glaswol.
Adviesgesprek_bij_Lammertink

Subsidies op spouwmuurisolatie met glaswol

Als particulier heb je recht op ISDE subsidie als je jouw woning laat isoleren door een erkend isolatiebedrijf. Lammertink Isolatie ondersteunt u bij het aanvragen van de subsidie. Kijk voor meer informatie op onze ISDE subsidie pagina.

Bij spouwmuurisolatie met glaswol kan je gebruik maken van de ISDE subsidie regeling. Het subsidiebedrag hangt af van de hoeveelheid isolatiemaatregelen je laat uitvoeren. Hieronder een voorbeeld:

  • Bij het uitvoeren van twee maatregelen die binnen deze regeling vallen, ontvang je voor spouwmuurisolatie met glaswol € 8,- per m².
  • Bij het uitvoeren van één maatregel die binnen deze regeling valt, ontvang je voor spouwmuurisolatie met glas €4,- per m².

Lammertink Isolatie: Jouw partner in isolatie

Bij Lammertink Isolatie begrijpen we dat de keuze voor de juiste isolatiemethode cruciaal is voor het comfort en de duurzaamheid van jouw huis. Onze deskundige teams zijn ervaren in het aanbrengen van hoogwaardige spouwmuurisolatie met glaswolvezels. We combineren vakmanschap met de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat jouw isolatieproject vlekkeloos verloopt.

Of je nu jouw energierekening wilt verlagen, geluidsoverlast wilt verminderen of jouw ecologische voetafdruk wilt verkleinen, spouwmuurisolatie met glaswolvezels biedt de oplossing. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan met Lammertink Isolatie en ontdek hoe we je kunnen helpen om jouw huis te transformeren in een comfortabele, energiezuinige en duurzame leefomgeving. Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor jou en het milieu.