4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Dakisolatie met PU-Schuim

Lammertink Isolatie

Dakisolatie met PU-schuim is een veel toegepast isolatiemateriaal, maar wat zijn de voordelen van isoleren met PU-schuim en hoe is het in vergelijking met andere populaire isolatiematerialen? Wij vertellen je meer over de voordelen en vergelijken glaswol, PIR isolatie en Isovlas met PU-schuim voor dakisolatie. We vertellen je ook in welke situaties PU-schuim geschikt is en hoe de ISDE-subsidie de investering nog aantrekkelijker maakt.

Lammertink_Zolder_Dak_Pur

Toepassingen van dakisolatie met polyurethaanschuim

PU-schuim is met name geschikt voor specifieke ruimtes en situaties zoals bergruimtes en toekomstige leefruimtes. Als je een onafgewerkte bergruimte wilt isoleren, biedt PU-schuim een praktische oplossing. De naadloze afdichting en lichte structuur maken het ideaal voor deze toepassing. Wanneer je van plan bent een bergruimte, bijvoorbeeld een zolder, in de toekomst om te bouwen tot leefruimte, is PU-schuimisolatie ook een goede optie om te overwegen. Het kan snel worden aangebracht en later worden afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten. Het nadeel van dakisolatie met PU-schuim is dat de ruimtes waar gewerkt wordt beschermd moeten worden tegen lekken en nevel.

Vergelijking van dakisolatie materialen

De keuze voor het juiste dakisolatiemateriaal kan een aanzienlijke impact hebben op zowel de energie-efficiëntie als het comfort van je huis. Hieronder vind je verschillende vergelijkingen van PU-schuim met onze overige dakisolatie materialen.

PU-schuim vs. glaswol

Als we PU-schuim en glaswol vergelijken, zijn er enkele opmerkelijke verschillen in de voordelen van deze dakisolatiematerialen. PU-schuim biedt een hogere isolatiewaarde per centimeter dikte, waardoor het efficiënt warmteverlies kan verminderen. Bovendien zorgt de naadloze afdichting van PU-schuim ervoor dat luchtlekken worden voorkomen, wat cruciaal is voor een optimale isolatieprestatie. Een ander voordeel van PU-schuim is dat het lichtgewicht is en aangebracht kan worden door te spuiten, wat het bijzonder handig maakt voor isolatie in beperkte ruimtes.

Aan de andere kant biedt glaswol dakisolatie ook verschillende voordelen. Het heeft een relatief eenvoudige installatie, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan isolatieprojecten. Bovendien staat glaswol bekend om zijn geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het de geluidsoverdracht van buitenaf kan verminderen. Een belangrijk voordeel van glaswol is dat het onbrandbaar is, wat extra gemoedsrust biedt met betrekking tot de brandveiligheid van je huis. Bij het kiezen tussen deze twee materialen is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke isolatiebehoeften en de kenmerken van je woning.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!
De verschillende voordelen van polyurethaanschuim
 
1
Hoge isolatiewaarde
PU-schuim staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Het minimaliseert warmteverlies en houdt je woning warm in de winter en koel in de zomer. Dit leidt tot aanzienlijk lagere energiekosten en verhoogd comfort.
2
Naadloze afdichting
Bij het aanbrengen expandeert het PU-schuim en vult het alle kieren en openingen naadloos op. Hierdoor ontstaat een luchtdichte isolatielaag die warmtelekken minimaliseert en luchtcirculatie voorkomt.
3
Lichtgewicht en compact
PU-schuim is licht van gewicht en neemt weinig ruimte in beslag, waardoor het ideaal is voor daken met beperkte ruimte.
4
Lange levensduur
PU-schuim behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende de levensduur van jouw woning, wat resulteert in duurzame energiebesparingen.
Lammertink Isolatie dakisolatie plat dak

Bespaar op jouw energiekosten met PU schuim dakisolatie

Het isoleren van jouw dak met PU-schuim isolatie kan zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. In sommige gevallen tot wel € 800,- per jaar. Daarnaast verhoogt het het wooncomfort, de waarde van de woning en is er een subsidie beschikbaar voor dakisolatie. Naast de besparing op de energierekening kun je ook nog gebruik maken van de ISDE subsidieregeling. Met de regeling kun je een aanzienlijk deel van de kosten dekken, waardoor de terugverdientijd van jouw investering wordt verkort. Dit maakt het isoleren van het dak met PU-schuim niet alleen energie-efficiënter, maar ook financieel voordeliger. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de eventuele subsidiebedragen voor dakisolatie.

Polyurethaanschuim vs. PIR

Bij het vergelijken van PU-schuim en PIR isolatie zijn er duidelijke verschillen in de voordelen van deze twee dakisolatiematerialen. PU-schuim valt op door zijn lichtheid en eenvoudige aanbrengmethoden, wat het een praktische keuze maakt voor verschillende isolatieprojecten. Daarnaast biedt PU-schuim uitstekende isolerende en afdichtende eigenschappen, wat helpt bij het minimaliseren van warmteverlies en luchtlekken. Een ander voordeel van PU-schuim is dat het geschikt is voor diverse daktypes, waardoor het veelzijdig inzetbaar is.

Aan de andere kant heeft PIR isolatie zijn eigen set voordelen. Het blinkt uit in termen van isolatiewaarde, met een hogere prestatie per centimeter dikte, waardoor het efficiënt warmte kan vasthouden. PIR isolatie wordt geleverd in stijve panelen die gemakkelijk te hanteren zijn, wat de installatie vereenvoudigt. Dit maakt PIR isolatie bijzonder geschikt voor situaties waarin gemak en precisie belangrijk zijn.

PU-schuim vs. Isovlas

Bij de vergelijking tussen Polyurethaanschuim en Isovlas zijn er opvallende verschillen in de voordelen van deze twee dakisolatiematerialen. PU-schuim valt op door zijn naadloze afdichting, waardoor warmtelekken tot een minimum worden beperkt en de energie-efficiëntie wordt verhoogd. Het is tevens lichtgewicht en ruimtebesparend, wat handig is bij verschillende isolatieprojecten. Een ander voordeel van PU-schuim is dat het geschikt is voor zowel hellende als platte daken, wat het veelzijdig maakt in gebruik.

Aan de andere kant biedt Isovlas dakisolatie zijn eigen set voordelen. Het is een bio-based en milieuvriendelijk materiaal, wat een duurzame keuze benadrukt voor wie milieubewust wil isoleren. Isovlas heeft goede vochtregulerende eigenschappen, wat helpt om een gezond binnenklimaat te behouden. Bovendien staat het bekend om zijn akoestische isolatiekwaliteiten, wat geluidsoverdracht van buitenaf kan verminderen.

Adviesgesprek_bij_Lammertink

Subsidies op dakisolatie met polyurethaanschuim

Een belangrijke overweging bij dakisolatie met PU-schuim is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze subsidie stimuleert investeringen in energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie. Door de ISDE-subsidie mee te nemen in jouw berekening wordt de investering in PU-schuimisolatie nog aantrekkelijker.

  • Als je twee energiebesparende maatregelen treft krijgt u €30,- per m² terug.
  • Neemt je één energiebesparende maatregel dan ontvang je €15,- per m².