4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Binnenmuur isoleren

Lammertink Isolatie

Wil je de binnenmuur van je huis isoleren? Isolatie is vandaag de dag essentieel voor woningen die willen voldoen aan de huidige duurzaamheidsstandaarden. Het helpt je niet alleen om te besparen op je maandelijkse energiekosten, maar verhoogt ook de algehele waarde van je woning door een verbeterd energielabel.

In de afgelopen jaren is isolatie steeds belangrijker geworden, maar waar begin je? Niet alle opties zijn even voor de hand liggend en niet alle opties zijn geschikt voor elke woning. Op deze pagina kun je meer lezen over het isoleren van de binnenmuur.

Isolatieschuim Lammertink Isolatie

Enkelsteens muur isoleren vanaf de binnenkant

Als je woning geen spouwmuur heeft en slechts bestaat uit een enkele muur (een enkelsteensmuur genoemd), is isolatie nog steeds mogelijk. In dit geval wordt de binnenkant van de enkelsteensmuur geïsoleerd door het plaatsen van een voorzetwand. Hoewel dit arbeidsintensief kan zijn en gepaard gaat met hogere kosten, is het een gangbare oplossing voor enkelsteensmuren.

Welke materialen kunnen worden gebruikt?

Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor het isoleren van de binnenmuur, zoals PIR-platen, PU-schuim en glaswolplaten. De keuze hangt af van je specifieke situatie en voorkeur. PIR- en glaswolplaten worden meestal tegen de bestaande binnenmuur bevestigd, waarna er een voorzetwand kan worden gebouwd. PU-schuim daarentegen wordt in meerdere lagen rechtstreeks tegen de initiële binnenmuur gespoten en vervolgens afgewerkt.

Het isoleren van je woning van binnenuit is een uitstekende optie, met name voor monumentale panden waar strikte regels gelden voor wijzigingen aan de buitenkant van het gebouw. In dergelijke gevallen kan isolatie van binnenuit de enige haalbare optie zijn om de woning te isoleren zonder het uiterlijk van het pand aan te tasten.

Binnenmuur isolatie bij monumentale panden

Het isoleren van jouw woning van binnenuit biedt een uitkomst wanneer je bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont. In dit geval komen er strikte eisen van de gemeente kijken bij alles wat u aan de woning wilt veranderen, zeker aan de buitenkant. Hierdoor is spouwmuurisolatie of isolatie vanaf de buitenkant vaak geen optie. Isolatie vanaf de binnenkant biedt in dit geval uitkomst. Zo kunt je de woning toch goed isoleren zonder dat dit het exterieur van het monumentale pand aantast.

Nadelen van binnenmuurisolatie

Het isoleren van de binnenmuur heeft echter ook nadelen. Een van de nadelen is de kosten, aangezien er veel arbeidsuren nodig zijn en je een partij moet vinden die de voorzetwanden kan plaatsen. Daarnaast gaat er ruimte verloren aan de binnenkant van de woning, aangezien er naar binnen wordt gewerkt. Daarom adviseren we altijd om eerst te kijken naar reguliere spouwmuurisolatie als dat mogelijk is. Is dat geen optie voor jouw woning? Dan kan isolatie van binnenuit de perfecte oplossing zijn.

Jouw binnenmuur laten isoleren

Zeker isoleren van binnenuit is een klus op maat. Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat en ons motto, perfect voor elkaar, eer aan te doen komen wij graag op locatie. Een van onze gespecialiseerde adviseurs komt de situatie bekijken en maakt samen met jou een plan voor op opdracht. Je kunt zowel online als telefonisch een afspraak maken bij Lammertink Isolatie.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!