4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

EPS vloerisolatie

Lammertink Isolatie

Vloerisolatie is een belangrijk punt wanneer we kijken naar het verduurzamen van een woning. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is het isoleren van de vloer aan de hand van EPS vloerisolatie, ook wel bodemisolatie genoemd.

Lammertink Isolatie EPS vloerisolatie bodemisolatie

Waarom vloerisolatie?

Tijdens het kijken naar de verduurzamende mogelijkheden van een woning wordt al gauw gekeken naar spouwmuurisolatie. Dit is zeker een mooi begin, maar ook vloerisolatie is van groot belang. Het kan in sommige gevallen zelfs meer betekenen dan spouwmuurisolatie. Wanneer uw woning over een kruipruimte beschikt, dan staat deze in verbinding met de grond. Hier komt veel kou vanaf. Dit resulteert in het feit dat de warmte lucht uit de woning de koude lucht uit de kruipruimte wil opzoeken. Dit zorgt voor energieverlies en een vervelend hoge energierekening. Vloerisolatie heeft nog een voordeel, het is namelijk de isolerende maatregel die u het meest comfort oplevert. Wanneer u uw vloer laat isoleren zult u dit gelijk merken in het wooncomfort.

Bodem isolatieparels

De vloerisolatie aan de hand van de EPS isolatieparels zijn erg geschikt voor moeilijke situaties. Bijvoorbeeld voor situaties waarbij het niet mogelijk is om onze uitvoerders de kruipruimte in te sturen. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met het feit dat de kruipruimte te krap is. Er moet minimaal 50 cm ruimte zijn voordat wij onze uitvoerders onder de vloer laten gaan. Wanneer dit niet het geval is vallen bepaalde product keuzes dus al af. Een keuze die gelukkig wel overblijft is het isoleren met de EPS parels.

Hoe werkt EPS vloerisolatie

EPS vloerisolatie werkt als volgt. Onze specialisten leggen een isolatielaag van maar liefst 20 cm bodem parels aan. Dit doen ze door deze met een geavanceerde machine in de kruipruimte te blazen. Doordat de isolatieparels statisch zijn zullen ze altijd een vlakke laag proberen te vormen. Wanneer deze laag op de bodem ligt zorgt het ervoor dat de kou die uit de vloer komt niet meer de kans heeft om naar boven te gaan. Dit resulteert uiteindelijk in het feit dat de warmte uit de woning niet meer de drang heeft om naar beneden te gaan. Zo wordt het wenselijke resultaat behaald aan de hand van de EPS bodemparels.

Bodem isolatie parels van buitenaf

De bodem isolatieparels weten zich op nog een manier te onderscheiden. In sommige gevallen is het niet mogelijk om de kruipruimte te bereiken, maar is het wel bekend dat deze aanwezig is. Bijvoorbeeld als er een vloer over het luik is gelegd. In dit geval is het mogelijk om de kruipruimte te isoleren van buitenaf met de EPS isolatieparels. Wanneer er voor deze optie gekozen wordt dan wordt er een opening in de fundering van de woning gemaakt. Vervolgens gaat er door deze opening een slang die van afstand bestuurd kan worden, hier zit ook een camera op. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat onze uitvoerders de kruipruimte volledig kunnen vullen zonder dat ze er daadwerkelijk in hoeven. Vervolgens wordt de opening in de fundering weer netjes gedicht.

Bent u nu op zoek naar vloerisolatie en denkt u dat de EPS isolatieparels geschikt zijn voor uw situatie, of bent u benieuwd wat de andere mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Lammertink Isolatie. Een van onze experts komt bij u langs op locatie en brengt de situatie in kaart. Vervolgens ontvangt u gepast advies op maat!