4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Geschreven door Sjoerd | oktober 2023

PIR isolatie

Beschikt u over een ongeïsoleerd dak? Het dak is waarschijnlijk de plek waar het meeste warmteverlies wordt geleden. Dat is natuurlijk zonde, en tevens onnodig. Er zijn namelijk vele succesvolle manieren om een dak te isoleren. Een hiervan is PIR isolatie, dit is een vorm van dakisolatie die over vele voordelen beschikt

PIR dakisolatie

PIR dakisolatie is tegenwoordig een van de meest gebruikte vormen van dakisolatie. Wanneer we kijken naar dakisolatie dan zijn er drie methodes die het meest gebruikt worden. Dakisolatie met glaswol, dakisolatie aan de hand van PU-schuim of PIR dakisolatieplaten.

Opties PIR isolatie

Wanneer een dak wordt geïsoleerd met glaswol dan worden er dekens van glaswol tegen de binnenkant van het dakbeschot aan gemonteerd. Er wordt eerst een constructie gerealiseerd, vaak van hout, waar het glaswol achter gestopt kan worden. Na de glaswol laag wordt hier een klimaatfolie overheen geplaatst om het vocht op de juiste manier te reguleren. Wanneer dit proces klaar is heb je een mooie, goed geïsoleerde zolder.

Een andere optie is het isoleren aan de hand van een PU-schuim. In dit geval wordt het schuim rechtstreeks tegen het dakbeschot aangespoten. Dit gebeurt in verschillende laagjes, totdat u over een mooie isolatielaag beschikt die ervoor zorgt dat de warmte in uw woning niet via het dak ontsnapt.

Het isoleren aan de hand van PIR dakisolatieplaten is de derde optie. In dit geval worden de isolatieplaten rechtstreeks tegen het dakbeschot aan gemonteerd. Het voordeel aan deze dakisolatieplaten is dat ze gemakkelijk te bevestigen zijn. Hier hoeft namelijk geen constructie voor gebouwd te worden. Hiermee wordt er veel ruimte bespaard. De PIR dakisolatieplaten behalen een hoge isolatiewaarde en zijn opnieuw te gebruiken. Dit is erg gunstig mocht u ooit besluiten om uw zolder anders in te delen. 

Is PIR isolatie luchtdicht?

De hele essentie van isolatie is om ervoor te zorgen dat de koude lucht buiten blijft, en de warme lucht binnen. De PIR platen worden strak tegen elkaar aan bevestigd, toch is er in dit geval nog steeds een klein risico dat er op enige plekken lucht doorgelaten wordt. Om dit probleem uit de wereld te helpen werken onze specialisten het geïsoleerde werk altijd na met een kleine bus purschuim. In tegenstelling tot een hele muur vol pur schuim zijn de kleine beetjes pur schuim gemakkelijk te verwijderen wanneer dit wenselijk is, zo kunnen de PIR platen dus alsnog gedemonteerd en opnieuw gebruikt worden.

Voordelen PIR dakisolatie

Een ander voordeel van PIR dakisolatie is dat het relatief snel aangebracht kan worden en dat het een stuk minder arbeidsintensief is dan bijvoorbeeld isoleren aan de hand van het PU-schuim. Zodoende merkt u minder van de installatie, en kunt u sneller genieten van een warmere woning.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!