4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
dakisolatie met glaswol

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie toepassen in een woning? Lammertink Isolatie is een bekende naam in woningisolatie. We hebben een rijke geschiedenis en ons familiebedrijf staat voor meer dan 85 jaar vakmanschap.

Glaswol isolatie voor uw woning

Als het gaat om het toepassen van glaswol isolatie in een woning, werken wij uitsluitend met veilige, duurzame en bewezen producten. Uiteraard geldt dit ook voor andere materialen waar wij mee werken. We durven ons dan ook zeker een betrouwbare partner te noemen als het gaat om isolatie.

Het toepassen van spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve manieren om een woning te verduurzamen en aangenamer te maken. In de winter is de woning heerlijk warm en in de zomer blijft een woning beter koel.

Glaswol isolatie in de spouwmuur zorgt verder voor een besparing van de energiekosten, tot wel 30% op de rekening. Er is subsidie op isolatie beschikbaar waardoor de de investering beperkt blijft.

Waarom kiezen voor minerale wol?

Minerale wol is een van de meest gebruikte materialen als het gaat om het na-isoleren van de spouwmuur en om dakisolatie. Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas en zuiver zand. Daarmee is minerale wol dus een milieu verantwoord product.

Verder kent glaswol nog een voordeel, het is namelijk sterk akoestisch dempend. Dit is met name een prettig voordeel wanneer de woning bijvoorbeeld aan een drukke straat staat.

Lammertink Isolatie werkt voor spouwmuurisolatie met Ursa Pure Floc KD, een hoogwaardig product dat speciaal is ontwikkeld voor het na-isoleren van de spouwmuur. Door de wol onder hoge druk in de spouw te blazen, vormt zich een egale laag tussen de binnen- en buitenmuur.

De laag minerale wol verzakt niet. De glaswol bevordert het drogen van het metselwerk en heeft geen corrosieve werking op spouwankers. Verder voorkomt minerale wol schimmelvorming, met name in combinatie met muren impregneren.

Wat is de isolatiewaarde van glaswol?

Dat glaswol isolatie zo populair is, heeft meerdere redenen. Zo is glaswol een mooi zuiver product uit een recycleproces. Ook heeft glaswol een hoge isolatiewaarde.

Net als bij elk andere isolatieproduct, is de isolatiewaarde afhankelijk van de dikte van de aangebrachte laag. Er zijn twee belangrijke waardes in isolatie: de Rc en Rd waarden.

De Rc waarde is de waarde van de gehele constructie (dus ook bijvoorbeeld uw binnen- en buitenmuur), en de Rd waarde is de waarde van alleen de isolatielaag. De Rd waarde van glaswol bij een spouwmuur van 6cm is 1,76, wat een zeer hoge isolatiewaarde is die binnen de ISDE subsidie valt.

Diverse vormen van isolatie zijn mogelijk

Voor het isoleren van een woning met glaswol zijn er verschillende mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de spouwmuur isoleren, zoals op deze pagina beschreven. Daarnaast is glaswol een product dat soms verwerkt wordt bij het dak isoleren.

Bij vloerisolatie bieden andere producten uitkomst. Iedere vorm van isoleren brengt zijn eigen voordelen met zich mee. Waar het altijd op neerkomt, is meer comfort en minder kosten.

Logischerwijs is het ook mogelijk om verschillende vormen van isolatie bij dezelfde woning toe te passen. Vooral bij huizen die wat ouder zijn, is er vaak minder aandacht geweest voor isolatie. Dan kan het toepassen van na-isolatie zorgen voor veel extra wooncomfort en een forse besparing op de energiekosten.

Kies voor de expertise van Lammertink Isolatie

Bent ook ú na het lezen van deze informatie overtuigd over het toepassen van glaswol isolatie in uw eigen woning? Vraag dan gratis een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hiermee krijgt u direct een idee van de verschillende mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Na een gesprek is het mogelijk om gratis een vrijblijvende offerte uit te laten brengen.

Wilt u liever telefonisch overleggen met een specialist? Dat is ook geen probleem. Laat u hiervoor vrijblijvend terugbellen door een van onze medewerkers. Vul hiervoor het contactformulier in. Vanuit onze locatie in Enter is Lammertink Isolatie werkzaam in heel Nederland. Wie weet, staan we binnenkort bij u op de stoep!

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!