• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Wat kost vloerisolatie?

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat kost vloerisolatie nou precies. Wanneer er vloerisolatie wordt aangebracht zal de vloer een stuk minder koud aanvoelen. Dit is prettig voor het wooncomfort, maar het heeft ook nog een ander voordeel.

Vloerisolatie elimineert de tocht in de woning en zorgt ervoor dat het vochtpercentage afneemt. Hierdoor hoeft u niet constant de temperatuur in uw woning te verhogen. Dit zult u op positieve wijze terugvinden op uw energierekening. Uiteraard brengt vloerisolatie kosten met zich mee. Wat kost vloerisolatie? Dat leggen we u uit in dit artikel.

Wat is de beste vloerisolatie voor een kruipruimte?

Een vraag die wij vaak krijgen is “welke isolatie is het meest geschikt voor mijn kruipruimte?” Het is lastig om hier een concreet antwoord op te geven. Dit hangt namelijk sterk af van het type kruipruimte waarover u beschikt.

We kunnen vloerisolatie uitvoeren aan de hand van drie opties. De meest gebruikelijke opties zijn werken met een PU-schuim, of isoleren aan de hand van bodem parels.

Gebruik van bodem parels

De bodem parels worden gebruikt bij moeilijk toegankelijke of krappe kruipruimtes. Bij het isoleren van kruipruimtes met een hoogte van minder van 50 cm wordt er standaard met de bodem parels gewerkt. Bij deze werkwijze wordt er met een slang een laag van ruim 20 cm bodem parels op de vloer van de kruipruimte gespoten. Dit zal ervoor zorgen dat er geen kou of vocht meer vanuit de grond kan komen en dat de warmte in uw woning niet meer de neiging heeft om naar beneden te trekken.

Isoleren met PU-schuim

De andere optie is werken met een PU-schuim. In dit geval spuiten onze werknemers een isolatieschuim tegen de onderkant van de vloer aan. Dit wordt gedaan in verschillende laagjes, dit zodat je een nette luchtdichte isolatielaag kunt bewerkstelligen. Deze laag heeft een dikte van ruim 9 cm en zit direct tegen de onderkant van de vloer aan. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de woning en de kou uit de grond van elkaar gescheiden worden. De verschillende opties vloerisolatie brengen verschillende kosten met zich mee.

vloer isoleren pu schuim

De derde optie is de vloer isoleren met folies. Lammertink Isolatie biedt deze optie niet meer aan omdat de verwerking en het resultaat niet meer rendabel is.

Wanneer vloerisolatie toevoegen?

Voordat we de vraag “wat kost vloerisolatie” kunnen beantwoorden zal er eerst gekeken moeten worden naar of het aanbrengen van vloerisolatie rendabel en mogelijk is. Vloerisolatie is bijna altijd mogelijk.

Dit aangezien het met de verschillende mogelijkheden die door Lammertink Isolatie worden aangeboden zowel ruime als krappe kruipruimtes geïsoleerd kunnen worden. Alleen extreem vochtige kruipruimtes zijn lastig te isoleren. Wat u hier tegen kunt doen leest u in de blog “vocht in huis wat moet u doen”.

Mocht uw woning nog niet over vloerisolatie beschikken dan is het in bijna alle gevallen rendabel om dit aan te brengen. Vaak is dit bij woningen die gebouwd zijn na het jaar tweeduizend al tijdens de bouw aangebracht. Mocht u hierover twijfelen? Dan kan het handig zijn om op de bouwtekening te kijken of om contact op te nemen met uw aannemer.

Wat kost vloerisolatie bij Lammertink?

De vloerisolatie kosten, daarmee zijn we deze blog begonnen. Om antwoord te geven op de vraag wat kost vloerisolatie per M2 is het van belang om te weten welke optie in uw geval geschikt is. De kosten van vloerisolatie verschillen namelijk per maatregel en per situatie maar zal in de meeste gevallen binnen de onderstaande range vallen:

Type woning Kosten isoleren vloer/bodem
Tussenwoning (ca. 35 m2) €1150,- tot €1500,- excl. BTW
Hoekwoning (ca. 45 m2) €1500,- tot €2100,- excl. BTW
2-onder-1-kapwoning (ca. 50 m2) €1650,- tot €2350,- excl. BTW
Vrijstaande woning (ca. 80 m2) €2800,- tot €3750,- excl. BTW

Wilt u specialistisch advies om te kijken welke optie in uw situatie het beste is? Neem dan contact met ons op. Een van onze adviseurs zal dan bij u op bezoek voor een gratis adviesgesprek.

Besparing spouwmuurisolatie
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. […]
Meer informatie
Wat kost vloerisolatie?
De voordelen van vloerisolatie Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat […]
Meer informatie
Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit
Hoe kun je een koude zolder isoleren Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? […]
Meer informatie

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek