4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

30 appartementen Enschede – Friso Bouwgroep

Lammertink Isolatie

Friso Bouwgroep – Enschede

In opdracht van Domijn en in samenwerking met Friso Bouwgroep hebben we aan de Hengelosestraat in Enschede een appartementencomplex voorzien van spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Spouwmuurisolatie

Tijdens de uitgebreide inspectie kwam al naar voren dat de bestaande constructie was voorzien van isolatie in de vorm van een glaswol plaat. De dikte van deze plaat was echter niet toereikend en er viel meer uit te halen. De resterende ruimte tussen de buitenmuur en het isolatiemateriaal was 50mm. Als je dit resterende deel isoleert met minerale glaswol kun je de isolatiewaarde significant verhogen met een Rd waarde van 1,47m²K/W.

Isolatieschuim Lammertink Isolatie

Vloerisolatie

De vloer was tot op heden niet voorzien van isolatie en er stond een flinke laag water in de kruipruimte. Dit water was het gevolg van een heftige lekkage die nog niet verholpen was. Wij hebben de kruipruimte leeg gepompt zodat de loodgieter de lekkage kon oplossen. Na het wegpompen van al het water konden we de werkzaamheden starten. We hebben vloerisolatie d.m.v. gesloten cel PU-schuim toegepast. Deze vorm van isolatie is niet gevoelig voor vocht en dicht alle naden en kieren voor het hoogst mogelijke rendement.

Sjoerd Grobbink Lammertink Isolatie
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan Adviseur Sjoerd vertelt u graag meer