4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Geschreven door Sjoerd | oktober 2023

Spuitisolatie: soorten en toepassingen

Isolatie is tegenwoordig een enorm populair begrip. Gezien de huidige energieprijzen is dit dan ook niet heel bijzonder. Isolatie en verduurzaming zijn binnen een klap op de voorgrond gekomen, we kunnen ons voorstellen dat alle informatie die u hierover binnen krijgt soms een beetje veel wordt. Daarom zetten wij van Lammertink Isolatie alles netjes voor u op een rijtje en beantwoorden we uw vragen. Vandaag gaan we het hebben over spuitisolatie. Wat is het precies, welke soorten zijn er en wat kunt u er precies mee?

Wat is spuitisolatie? Welke soorten en toepassingen zijn er?

Spuitisolatie is een vorm van isolatie waarbij het isolatiemateriaal op de gewenste plek wordt gespoten. Bij andere technieken wordt het isolatiemateriaal er bijvoorbeeld in geblazen of op gemonteerd. Spuitisolatie is erg populair aangezien het hoge isolatie resultaten behaald. Er is een hoofdvorm wanneer het aankomt op spuitisolatie, Gespoten PU-schuim.

Spuitisolatie PU-schuim vloer

Spuitisolatie wordt veel gebruikt om vloeren mee te isoleren. In dit geval gaan onze specialisten met een speciale uitrusting onder de vloer om het isolatiemateriaal vervolgens tegen de onderkant van de woningvloer aan te spuiten. Het is een secure klus waarbij er goed gepland moet worden. Het PU-schuim wordt in verschillende laagjes tegen de onderkant aan gespoten. Dit proces gaat net zo lang door totdat er een mooie laag van minstens 9 centimeter onder de vloer zit. Deze isolatie barrière zorgt ervoor dat de optrekkende kou niet meer via de vloer de woning probeert te betreden. Dit heeft een positief effect op uw stookkosten.

Spuitisolatie PU-schuim dak

Hetzelfde PU-schuim wordt ook gebruikt om daken te isoleren. Zeker wanneer het om grotere oppervlakte gaat. Dit werkt redelijk hetzelfde als onder de vloer. In verschillende laagjes wordt het PU-schuim tegen het dakbeschot aan gespoten. Vaak tussen de balklagen aan. Zodoende is het ook nog mogelijk om de zolder daarna netjes af te werken. Het isolatiemateriaal dat tegen de binnenkant van het dak wordt aan gespoten zorgt er vervolgens voor dat de warmte in de koudere maanden binnen blijft en niet via een slecht geïsoleerd dak de woning verlaat. In de zomer zorgt het voor een frisse en koele bovenverdieping. Ons PU-schuim is op HFO waterbasis. 

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!