4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Lammertink isolatie - reggewoon dakisolatie foto 3
Geschreven door Sjoerd | oktober 2023

Dak isoleren van binnenuit

Isolatie is momenteel populairder dan ooit, er gaat enorm veel aandacht uit naar verduurzaming en ook de huidige energieprijzen drukken ons met onze neus op de feiten. Toch blijft het altijd een bijzondere vraag. Waar begint u? Is iedere isolatie geschikt voor uw situatie? En zijn er nog overige punten waar u rekening mee moet houden? Al deze informatie vindt u in de blogs van Lammertink Isolatie. Vandaag gaan we het hebben over een specifiek onderwerp, het isoleren van een dak van binnenuit.

Dak isoleren

Uw dak isoleren van binnenuit is een speciale klus. Gezien het feit dat het van binnenuit gebeurt moet er met veel dingen rekening gehouden worden en vaak is het ook nog gewenst dat het eindresultaat een mooie uitstraling heeft, isolatie inclusief afwerking dus. Uw woning van binnenuit isoleren gaat dus niet zonder slag of stoot, maar toch is het een stuk populairder dan isolatie vanaf de buitenkant.

Het is namelijk ook mogelijk om uw dak vanaf de buitenkant te laten isoleren. Echter, dit is een zeer arbeidsintensief project. Hier komen dan ook de nodige kosten bij kijken. In dit geval worden de dakpannen verwijderd om hier vervolgens een isolatiemateriaal onder te plaatsen. Naast dat dit een arbeids-en-kostenintensief project is heeft u hier ook een gemeentelijke vergunning voor nodig. Lees snel verder over hoe wij een dak isoleren van binnenuit.

Dak isoleren van binnen uit

Het is dus over het algemeen een stuk makkelijker om het dak van uw woning vanaf de binnenkant te laten isoleren. Hier zijn verschillende opties voor. De meest gebruikte vormen zijn PIR-platen, minerale glaswol en een PU-schuim. Al deze opties hebben een hoge isolerende werking en zullen het dak van uw woning van binnenuit voorzien van een goed werkende isolatielaag.

Dak isoleren van binnenuit met PIR-platen

Een optie om het dak van uw woning van binnenuit te isoleren zijn PIR-platen. PIR-platen zijn voorgefabriceerde pur platen. Het voordeel aan PIR-platen is dat ze maar weinig ruimte nodig hebben om een goede isolerende werking te verzorgen. Mocht u dus bijvoorbeeld absoluut niet veel ruimte willen verliezen, maar wel een hoge isolatiewaarde willen behalen dan zijn PIR-platen uitermate geschikt voor u. Daarnaast zijn PIR-platen gemakkelijk aan te brengen en zijn ze zelfs te demonteren!

Dak isoleren van binnenuit met minerale glaswol

Een veelgebruikte optie is om het dak van uw woning van binnenuit te isoleren met minerale glaswol. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met directe afwerking. Lammertink Isolatie beschikt over een speciale timmerploeg die hierin gespecialiseerd is. In dit geval wordt er eerst een houten skelet tegen de binnenkant van het dakbeschot gemonteerd. Vervolgens worden hier pakketten minerale glaswol achter gestopt. Wanneer dit voldaan is, wordt het skelet dichtgemaakt door middel van het plaatsen van de afwerking. Bijvoorbeeld aan de hand van gipsplaten. Zo is uw woning binnen één handeling voorzien van zowel isolatie als een nette afwerking.

Dak isoleren van binnenuit met PU-schuim

Het is ook mogelijk om de binnenkant van uw dak te laten spuiten met een PU-schuim. Dit is vooral bij grote zolders erg populair. In dit geval spuiten onze specialisten in verschillende laagjes het isolatiemateriaal op het dakbeschot van de woning. Dit net zo vaak totdat er een nette laag van minimaal 9 centimeter ontstaan is. 

Bent u nu benieuwd welke van deze opties het beste bij uw situatie past? Neem dan contact op met Lammertink Isolatie. Een van onze adviseurs komt bij u op locatie om alles door te nemen en een gepast voorstel inclusief plan van aanpak te doen. Zo weet u zeker dat alles goed zit!

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!