4.9 / 5
 • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
 • Vakkundige monteurs

SVVE subsidie

Lammertink Isolatie

Ben je als (gemengde) Vereniging van Eigenaars (VvE), woonvereniging of wooncoöperatie van plan om je gebouw te verduurzamen? Dit kan bijvoorbeeld door energiebesparende maatregelen te nemen of een warmtepomp aan te schaffen. Met de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) kun je subsidie aanvragen voor deze doeleinden.

De SVVE bestaat uit drie onderdelen

De subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) bestaat uit drie onderdelen waarvoor je apart subsidies voor kunt aanvragen. Hieronder vind je meer informatie over de drie onderdelen en voor welke verduurzamingsmaatregelen welke subsidie geldt:

Subsidie voor energieadvies

Door een energieadvies op te laten stellen, weet je precies welke energiebesparende maatregelen het beste resultaat en de meeste besparing kunnen opleveren voor jouw gebouw(en). De mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor een energieadvies is beschikbaar van 23 januari 2023 tot en met 31 december 2027.

Subsidie voor verduurzamingsmaatregelen

Ben je samen met jouw VvE van plan om één of meerdere energiebesparende isolatiemaatregelen uit te voeren? Of je om je gebouw te verduurzamen met bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp, zonneboiler of een centrale aansluiting op een warmtenet? Dan is het goed om te weten dat de subsidie voor verduurzamingsmaatregelen beschikbaar is. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen is geldig van 23 januari 2023 tot en met 31 december 2027.

Subsidie voor oplaadpuntenadvies

Overweeg je om een adviesrapport te laten opstellen voor het aanleggen van één of meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s? In dat geval kun je subsidie aanvragen voor de advieskosten. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor deze advieskosten is beschikbaar van 23 januari 2023 tot en met 31 december 2023.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!

Wat is een energieadvies?

Een energieadvies biedt je een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken betreffende de isolatie van jouw gebouw. Het geeft ook aan welke energiebesparende (isolatie)maatregelen en/of duurzame warmteopties je kunt overwegen. Wellicht is een aansluiting op een warmtenet een reële optie? Wat zijn de voor- en nadelen hiervan en wat zijn de geschatte kosten? Daarnaast bevat het rapport een advies over de mogelijkheden voor het implementeren van een Zeer Energiezuinig Pakket (ZEP) of het transformeren van jouw gebouw naar een Nul-op-de-Meter-gebouw (NOM).

Kom ik in aanmerking voor een energieadvies subsidie?

Om in aanmerking te komen voor een energieadvies subsidie dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • Je kunt één keer subsidie aanvragen per VvE. Dit kan gelden voor een individueel gebouw of een groep gebouwen.
 • Binnen je VvE moet er minstens één koopwoning zijn waarvan de eigenaar ook de bewoner is, een zogenaamde eigenaar-bewoner. Deze eigenaar moet die woning als hoofdverblijf gebruiken en ingeschreven staan op dat adres in de gemeentelijke basisadministratie.
 • Je dient de subsidie aan te vragen nadat je de factuur hebt ontvangen en het betaalbewijs hebt.
 • Belangrijk om te weten is dat je geen subsidie mag hebben ontvangen voor het energieadvies van een ander bestuursorgaan, zoals een gemeente of provincie, voordat je deze subsidie aanvraagt.

Hoeveel subsidie kun ik ontvangen voor een energieadvies?

Het totale subsidiebudget van € 48,5 miljoen is beschikbaar voor de subsidies voor verduurzamingsmaatregelen en energieadvies samen. Je kunt de actuele budgetcijfers bekijken op SVVE: stand van zaken budget. Het subsidiebedrag bedraagt 75% van de factuur (inclusief btw), maar het zal nooit hoger zijn dan de maximaal vastgestelde subsidiebedragen.

Bij welke verduurzamingsmaatregelen kunnen wij jouw helpen?

Lammertink Isolatie kan je helpen met verschillende isolatiemaatregelen om je woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Ons ervaren team staat klaar om je te adviseren en de juiste isolatiemaatregelen te kiezen die passen bij jouw woning en budget. Samen streven we naar een energie-efficiënte en comfortabele leefomgeving. Wil je meer weten? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met een van onze adviseurs in!

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen voor verduurzamingsmaatregelen?

Het totale subsidiebudget van € 48,5 miljoen is voor de subsidies verduurzamingsmaatregelen en energieadvies samen. Kijk voor de actuele budgetcijfers op SVVE: stand van zaken budget. Het subsidiebedrag verschilt als je voor 1 maatregel subsidie aanvraagt of voor meerdere. je kunt de bedragen terugvinden in onderstaande tabellen.

Bedragen per maatregel per m2

Hoofdmaatregel 1 hoofdmaatregel >2 hoofdmaatregelen
Spouwmuurisolatie € 4 € 8
Gevelisolatie € 19 € 38
Vloerisolatie € 5,50 € 11
Bodemisolatie € 3 € 6
Dakisolatie € 15 € 30
Zolderisolatie € 4 € 8
Adviesgesprek_bij_Lammertink

Lammertink ontzorgt je bij de subsidie aanvraag

Lammertink Isolatie staat klaar om VvE’s actief te ondersteunen bij het aanvragen van de benodigde subsidies voor duurzame isolatieprojecten. Samen zorgen we ervoor dat jouw VvE kan profiteren van financiële voordelen en duurzame maatregelen kan realiseren voor energie-efficiëntie en comfort in jullie gebouwen.

Wij zijn jouw partner in isolatie en subsidieaanvragen! Je kunt ook zelf je subsidiebedrag berekenen via de berekentool van de RVO.

Wat is een oplaadpuntenadvies?

Een oplaadpuntenadvies is een advies dat wordt opgesteld door een deskundige adviseur die geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel (KVK). In dit advies wordt beschreven hoe je als VvE op een toekomstbestendige manier oplaadpunten kunt realiseren op de eigen parkeergelegenheid. De adviseur voert een ter plaatse inspectie uit om dit te beoordelen. Indien nodig, voorziet de adviseur het advies van een niet-technische samenvatting met alle relevante informatie voor de leden van de vereniging.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een oplaadpuntenadvies subsidie?

Je komt in aanmerking voor deze oplaadpunten subsidie als het advies aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Het advies is opgesteld na 5 oktober 2021.
 • In het advies wordt een schatting gegeven van de laadbehoefte van de vereniging voor een periode van minimaal 10 jaar.
 • Als de parkeergelegenheid geheel of gedeeltelijk in een gebouw ligt, moet het advies zorgen voor de brandveiligheid van de oplaadpunten.
 • Het advies bevat aanwijzingen voor de verdeling van de kosten van de oplaadpunten tussen de vereniging en de gebruikers van de oplaadpunten.
 • Het advies bevat aanwijzingen voor de benodigde elektrische aansluiting en installatie van de oplaadpunten. Hierbij wordt specifiek ingegaan op:
  • Het optimaliseren van de beschikbare stroomtoevoer naar de op te laden voertuigen en het identificeren van de beste laadtijden.
  • De mogelijkheid om het laden tijdelijk te vertragen of te stoppen indien het stroomnetwerk in het gebouw overbelast dreigt te raken.
  • Het waarborgen van de fysieke en digitale veiligheid van de oplaadpunten.
 • Het advies bevat een uitleg over de wet- en regelgeving en hoe deze van toepassing is op de adviezen in punt 3 en 5.

Welke subsidiebedragen kan je ontvangen voor een oplaadpunten advies?

Het subsidiebedrag is 75% van de advieskosten (incl. btw), met een maximum van € 1.500. je kan één keer een subsidieaanvraag voor oplaadpuntenadvies indienen. Dit kan voor de eigen parkeergelegenheid van een gebouw of meerdere gebouwen.