4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen – van der Grift

Lammertink Isolatie

Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen – Utrecht

In opdracht van Van der Grift Vastgoedonderhoud hebben wij het voormalig Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen voorzien van spouwmuurisolatie met minerale glaswol. Dit pand fungeert tegenwoordig als bedrijfsverzamelgebouw en hier zit onder andere het hoofdkantoor van PKN (Protestantse Kerk Nederland) en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers).

Spouwmuurisolatie

De omvang van het project was 5436m² en de grootste uitdaging zat hem in het plannen van de werkzaamheden. In het pand zitten namelijk kantoren die tijdens de werkzaamheden in gebruik zijn gebleven. Omdat het uitboren van de gevels voor geluidsoverlast kan zorgen hebben we met de huurders en de aannemer een planning besproken om de overlast te beperken. Dit hield in dat we een half uur eerder (7:00) begonnen dan standaard zodat we het boren konden uitvoeren voordat de werkdag begon. Tussen 9:00 en 12:00 gebruikten we om te isoleren en in de middagpauze gingen we weer verder met boren omdat de kantoren dan leeg waren.

Ventilatieroosters

Naast het zorgvuldig isoleren van de spouwmuren hebben we aanvullend 172 ventilatieroosters geïnstalleerd om een optimale ventilatie van de kruipruimte te waarborgen. Dit is van essentieel belang om vochtproblemen te voorkomen en een gezond binnenklimaat te behouden.

Sjoerd Grobbink Lammertink Isolatie
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan Adviseur Sjoerd vertelt u graag meer