4.9 / 5
 • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
 • Vakkundige monteurs

SVOH subsidie

Lammertink Isolatie

Ben je verhuurder en wil je één of meer van je bestaande huurwoningen verduurzamen? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Met deze regeling kun je subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen om je huurwoning(en) te verduurzamen.

Voor wie is de SVOH subsidie bedoelt?

Je kunt de SVOH aanvragen als je verhuurder bent van één of meer bestaande huurwoningen en/of monumentale huurwoningen. Dit betekent dat zowel eigenaren van reguliere huurwoningen als eigenaren van historische of monumentale huurwoningen in aanmerking komen voor deze subsidieregeling.

Of je nu een enkele huurwoning verhuurt of een portfolio van meerdere woningen beheert, de SVOH biedt je de mogelijkheid om financiële ondersteuning te krijgen voor het verduurzamen van je huurwoningen, ongeacht hun status als monumentaal of regulier. Het doel is om jou als verhuurder te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen en het verhogen van de duurzaamheid van je woningen. Hierdoor kunnen je huurders genieten van een comfortabeler en energiezuiniger verblijf.

Bij welke verduurzamingsmaatregelen kunnen wij jouw helpen?

Lammertink Isolatie kan je helpen met verschillende isolatiemaatregelen om je vastgoed energiezuiniger en comfortabeler te maken. Ons ervaren team staat klaar om je te adviseren en de juiste isolatiemaatregelen te kiezen die passen bij jouw gebouwen en budgetten. Samen streven we naar een energie-efficiënte en comfortabele leefomgeving. Wil je meer weten? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met een van onze adviseurs in!

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor SVHO subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SVOH, zijn hier de belangrijkste algemene voorwaarden die je moet volgen:

 • De woning is een bestaande woning (geen nieuwbouw) en is bestemd voor verhuur.
 • Het adres van de huurwoning staat geregistreerd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) met een woonfunctie, standplaats of ligplaats.
 • De huurwoning die je wilt verduurzamen wordt al verhuurd voordat je begint met de uitvoering van de maatregelen.
 • Je begint met de uitvoering van de maatregelen vanaf 1 april 2023.
 • De uitvoering van de maatregelen wordt gedaan door een bouwbedrijf of een bouwinstallatiebedrijf. Je voert de uitvoering dus niet zelf uit.
 • Je hebt geen andere subsidie aangevraagd of ontvangen voor de activiteiten waarvoor je de SVOH aanvraagt.

Wil je zeker weten of je aan alle voorwaarden voldoet om subsidie te kunnen krijgen? Wij helpen je graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek!

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!

Waarvoor kan je de SVOH subsidie ontvangen?

Om in aanmerking te komen voor de SVOH moet je minstens één energiebesparende maatregel laten uitvoeren. Als je subsidie wilt ontvangen voor een onderhoudsmaatregel, moet je ook minstens één energiebesparende maatregel uitvoeren. Dit betekent dat je minimaal 2 maatregelen moet laten uitvoeren. Je kunt subsidie krijgen voor de volgende maatregelen:

 • Energiebesparende maatregelen
 • Onderhoudsmaatregelen (alleen als je ook een energiebesparende maatregel uitvoert)
 • Energieadvies (alleen als je ook een maatregel uitvoert)

Let op: voor monumentale huurwoningen gelden andere voorwaarden en subsidiebedragen. Je vindt meer informatie op de voorwaardenpagina onder Monumentale huurwoningen.

Hoeveel SVOH subsidie kan je ontvangen?

Per woning kun je maximaal € 6.000 subsidie krijgen. In totaal wordt er maximaal € 400.000 subsidie verleend. Voor welke energiebesparende- en onderhoudsmaatregelen kun je subsidie krijgen? Je kunt hier alles over lezen op SVOH: Voorwaarden per 1 april 2023. Je vindt hier ook informatie over:

 • De hoogte van de subsidie per maatregel.
 • De hoogte van de subsidie voor het energieadvies.

Wanneer dien je een subsidieaanvraag in als je in aanmerking komt voor een SVHO subsidie?

Als je subsidie aanvraagt voor € 125.000 of meer, moet je eerst de subsidieaanvraag indienen voordat je met de werkzaamheden begint. Vraag je subsidie aan voor minder dan € 125.000? Dan voer je eerst de werkzaamheden uit. Zodra deze volledig zijn afgerond, dien je de subsidieaanvraag in.