4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Geschreven door Sjoerd | oktober 2023

Akoestische isolatie

Jouw woning verduurzamen en minder gehorig maken door het gebruik van akoestische isolatie? Lammertink Isolatie is een bekende naam in woningisolatie. We hebben een rijke geschiedenis en ons familiebedrijf staat voor meer dan 90 jaar vakmanschap.

Een van de meest bekende vormen van isolatie is het aanbrengen van glaswol. Minerale glaswol, ook wel bekend als de opvolger van het eerder populaire steenwol, wordt tegenwoordig erg veel toegepast. De minerale glaswol heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en doet uitstekend zijn werk. Het is in veel situaties goed aan te brengen en zorgt voor een excellente isolatielaag. Naast de minerale glaswol zijn er uiteraard ook nog vele andere opties om jouw woning te isoleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PIR-platen, PU-schuim, EPS parels of isolatieschuim. De minerale glaswol beschikt over een cruciaal voordeel ten opzichte van de overige opties. Namelijk, een akoestische werking.

Akoestische voordelen spouwmuurisolatie

Wanneer je ervoor kiest om de spouwmuur van jouw woning te laten isoleren dan is spouwmuurisolatie aan de hand van minerale glaswol een zeer goede optie. Het product heeft een hoge isolatiewaarde en het product weet altijd een goede dekking binnen de spouw te realiseren. Daarnaast beschikt de minerale glaswol over nog een voordeel, de akoestische werking van het product. Je kunt je voorstellen dat wanneer je alle spouwmuren van een woning vult met wol, dit een zeer positief effect heeft op ongewenst lawaai van buitenaf.

Woon je bijvoorbeeld in een drukke straat, aan een spoor of snelweg of woon je in een woning waarbij je af en toe op vervelende wijze last heeft van het geluid van jouw buren of de omgeving? Heb jij hier veel last van? Dan is het aanbrengen van akoestische isolatie in de spouwmuur een uitkomst.  Met name minerale glaswol spouwmuurisolatie heeft een akoestische werking. De glaswol wat wordt aangebracht tussen de binnen- en buitenmuur zorgt ervoor dat het ongewenste lawaai in grote getalen gereduceerd wordt. Naast een verbeterde isolatiewaarde en een lagere energierekening heeft het dus ook als voordeel dat het geluiddempend werkt.

Akoestische voordelen dakisolatie

De minerale glaswol kan voor meerdere projecten gebruikt worden. Naast dat het zeer geschikt is voor spouwmuurisolatie in de vorm van vlokken biedt het ook perfecte uitkomst bij dak- en vloerisolatie in de vorm van platen of dekens. Wanneer u het dak van uw woning wilt laten isoleren van binnenuit dan is minerale glaswol een van de opties.

Grote pakketten glaswol worden tussen de balklaag aangebracht en kunnen vervolgens afgewerkt worden. Zo beschik je over een geïsoleerd dak en een afgewerkte zolderkamer. Wederom krijg je als groot extra voordeel het akoestische aspect erbij. Omdat de gehele bovenverdieping omringd is door een akoestische isolatie muur komt er bijna geen ongewenst geluid meer door. Zeer geschikt voor bovenverdiepingen die gebruikt worden als slaapkamer of als kantoor. Zo kunnen de bewoners van de woning ongestoord werken of slapen. Dit alles zonder verstoringen van buitenaf.

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!