4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs
Geschreven door Sjoerd | oktober 2023

Enkelsteens muur isoleren

Isolatie is tegenwoordig bijzonder populair. Dit heeft verschillende redenen. De verhoogde energieprijzen, het veranderende klimaat in Nederland, de huidige overheidssubsidies en de verhoogde focus op totaal verduurzaming. Isolatie is een essentieel onderdeel van het laatstgenoemde punt. Behoudt warmte in uw woning en hou zo uw energierekening laag.

Enkelsteens muur isoleren binnenkant

De eerste optie is om uw enkelsteens muur te isoleren via de binnenkant. Dit werkt als volgt. Aan de binnenkant van de woning is een nieuwe binnenmuur gerealiseerd. In de meeste gevallen door middel van het plaatsen van gipsplaten. Door deze gipsplaten een aantal centimeter van de initiële stenen muur te plaatsen wordt er een spouw gecreëerd. Deze kan vervolgens worden opgevuld.

Het nadeel van een enkelsteens muur isoleren van binnenuit is dat er ruimte aan de binnenzijde van de woning verloren gaat. Echter, het is een hele mooie optie om uw woning te isoleren wanneer u niet over een spouwmuur beschikt.

Enkelsteens muur isoleren buitenkant

Wanneer het inleveren van woonruimte voor u geen optie is, dan is er nog een andere mogelijkheid. Het kunstje wat aan de binnenkant van de woning gedaan wordt kan ook aan de buitenkant ingezet worden. In dit geval wordt er een nieuwe buitenmuur gecreëerd. Deze wordt vaak gemetseld, ook kan er gebruikgemaakt worden van steenstrips. Zodoende wordt er een spouwmuur ontwikkeld die kan worden geïsoleerd. 

Het nadeel van een enkelsteens muur isoleren van buitenaf is dat hiervoor vaak een gemeentelijke vergunning vereist is. Dit omdat het exterieur van de woning wordt veranderd. Het is belangrijk dat u hierop let wanneer u deze optie overweegt.

Isolatie enkelsteens muur

Het aanbrengen van isolatie bij een enkelsteens muur is een technisch proces. Dit wordt vertaald in de hoge arbeidsuren en de daarbij horende rekening. In de meeste gevallen zal er een aannemer of ZZP’er gecontracteerd moeten worden. Wanneer het mogelijk is, adviseren wij dan ook altijd om eerst te kijken of u over een spouwmuur beschikt.

Bent u nu op zoek naar een geschikte partij die u hierbij kan helpen, of wilt u meer weten over het laten isoleren van uw woning? Neem dan contact op met Lammertink Isolatie. Een van onze adviseurs helpt u graag op locatie! 

4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!