4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Winkelcentrum Amsterdamse Poort Fase 2 – AKOR

Lammertink Isolatie

AKOR – Amsterdam Fase 2

Bouwbedrijf AKOR uit Rijssen heeft ons benaderd om te helpen met een verduurzamingsvraagstuk in Amsterdam. Wegens de hoge eisen vanuit de gemeente Amsterdam waren traditionele manieren van isoleren niet mogelijk. Vanuit dit oogpunt is Lammertink Isolatie op locatie geweest om samen met de werkvoorbereider een plan te bedenken. Naast de hoge isolatiewaarde die behaald moest worden was een geluiddempende isolatie wenselijk omdat de locatie zich bevindt in een druk gedeelte van Amsterdam

Na grondig overleg én een inspectie ter plaatse is er een plan ontwikkeld waarin zowel AKOR alsmede Lammertink Isolatie een bijdrage levert. AKOR heeft het oude pand compleet gestript waardoor de originele buitenmuren zichtbaar werden. Na het strippen van de oude afwerking zijn hier metal stud wanden in combinatie met gips en een folie geplaatst. Lammertink Isolatie heeft nadien de ruimte tussen de gipswand en de buitenmuur opgevuld met glaswol vlokken. Deze hebben zowel een hoge thermische als een akoestische prestatie. Ook in het kader van brandveiligheid is isoleren met glaswol vlokken een uitermate goede materiaalkeuze.

dakisolatie afwerken - lammertink isolatie

Spouwmuurisolatie

De spouwmuren hebben we geïsoleerd met HR++ EPS parels. De voegen van deze achtergevel waren dusdanig smal op sommige plekken dat we het standaard boorpatroon niet konden hanteren. EPS parels verdelen zich makkelijker binnen in de spouw waardoor de keuze op dit product is gevallen.

Lees hieronder hoe onze samenwerking tot stand is gekomen:
Lammertink Isolatie
 
1
Kennismaking
2
Adviesgesprek op locatie
3
Offerte
4
uitvoering
Sjoerd Grobbink Lammertink Isolatie
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan Adviseur Sjoerd vertelt u graag meer