4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

120 woningen Enschede – Friso Bouwgroep

Lammertink Isolatie

In de wijk Stadsveld in Enschede hebben we 120 woningen van Domijn voorzien van bodem-, spouwmuur- en dakisolatie. Dit project voeren wij uit in samenwerking met onze vaste partner Friso Bouwgroep. De opdrachtgever wil deze woningen nog lang door exploiteren en heeft ons gevraagd om mee te kijken wat de mogelijkheden zijn om de schil beter te isoleren.

De spouwmuren zijn opnieuw geïsoleerd en voorzien van Aminofoam. Omdat de kruipruimtes niet bereikbaar waren en vloerisolatie dus niet mogelijk is hebben we de bodem van de woningen van buitenaf geïsoleerd met HR++ EPS parels. Voor de daken hebben we samen met de opdrachtgever besloten om voor PIR isolatie te gaan, zo kunnen we met een gering ruimteverlies toch een hoge isolatiewaarde halen. Naast het plaatsen van de dakisolatie hebben we de bestaande Velux dakramen ook vervangen voor een geïsoleerde variant.

Dakisolatie met PIR isolatie

Lammertink Isolatie is vanaf de eerste inspecties bij dit project betrokken geweest. Zo hebben wij meer dan 40% van de woningen geïnspecteerd zodat we een goed beeld konden vormen van de situatie. De grootste uitdaging was de dakisolatie. De zolder bestaat namelijk uit twee ruimtes waarvan er een erg slecht bereikbaar en zelfs niet beloopbaar is.  Omdat we de bewoners maximaal één dag tot last willen zijn hebben we besloten het team voor de dakisolatie te vergroten naar drie personen. Zo kunnen we de kwaliteit en de gewenste snelheid garanderen naar de opdrachtgever en bewoners.