ISDE Subsidie 2022

Wilt u uw woning isoleren, dan kan dit een flinke kostenpost met zich meebrengen. Door uw huis te isoleren kunt u met de ISDE subsidie in 2022 flink besparen op de energiekosten.

Zeker wanneer u meerdere energiebesparende maatregelen wil uitvoeren, kunnen de kosten oplopen.

En hoewel dit een goede investering is, die zich in een aantal jaren weer terugverdient, zullen de kosten toch nu betaald moeten worden.

Gelukkig kan een groot deel van die kosten gedekt worden door subsidie op isolatie, de ISDE subsidie. Maar hoeveel wordt er gedekt door de ISDE en hoe weet ik of ik voor ISDE subsidie in aanmerking kom? Wij vertellen u er graag meer over.

Wat is ISDE?

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Voorheen heette dit de SEEH (subsidie energiebesparing eigen huis), maar in 2021 is de SEEH voor woningeigenaren vervangen door de ISDE.

Deze subsidie is bedoeld voor woningeigenaren om hun woning te verduurzamen. 

Dit kunnen verschillende aanpassingen aan uw woning zijn. Denk hierbij aan het isoleren van (een deel van) uw woning, door middel van spouwmuurisolatie, dakisolatie en/of vloerisolatie.

Maar ook door het plaatsen van een (hybride) warmtepomp, een zonneboiler en/of HR++ glas of zelfs triple glas komt u in aanmerking voor subsidie.

Kom ik in aanmerking voor ISDE subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de ISDE, moet u echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarde is dat de subsidie moet worden aangevraagd voor ten minste twee energiebesparende maatregelen.

Alleen het uitvoeren van dakisolatie of gevelisolatie is dus niet voldoende. 

De subsidie hoeft niet per sé vooraf aan het uitvoeren van de maatregelen aangevraagd te worden. Dit mag ook met terugwerkende kracht.

Dus heeft u in het afgelopen jaar energiebesparende maatregelen uitgevoerd in uw woning? Dan kunt u uw subsidie tot twaalf maanden na de uitvoering van de eerste maatregel aanvragen.

Voor de aanvraag heeft u een factuur nodig als bewijs dat de maatregelen uitgevoerd zijn. Hier moet het oppervlakte op vermeld staan van het geïsoleerde gebied. Daarnaast dient u ook foto’s bij te voegen van de uitvoering, inclusief huisnummer op de foto’s, en een bewijs van betaling te overleggen.

De subsidie kunt u aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoeveel ISDE subsidie ontvang ik in 2022 voor isolatie?

De ISDE subsidie in 2021 bedroeg €124 miljoen. Deze pot is vanaf januari 2022 verhoogd naar ruim € 200 miljoen, waardoor er nog meer budget beschikbaar is.

Daarnaast zijn de minimale te isoleren vierkante meters om in aanmerking te komen voor subsidie verlaagd, waardoor u ook voor een kleine ruimte al subsidie kunt ontvangen.

Dit doet de overheid allemaal om de drempel zo laag mogelijk te maken om uw woning te verduurzamen, zodat we met z’n allen minder energie zullen verbruiken en wat bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen.

En ook fijn, de verhoogde subsidiebedragen zorgen er bovendien voor dat de terugverdientijd van uw investering in isolatie verkort wordt. 

Bent u van plan om uw woning te isoleren op meerdere punten en bent u benieuwd hoeveel subsidie u hier voor kunt ontvangen? Met de rekentool van de RVO maakt u eenvoudig een inschatting van de  hoeveel subsidie u in aanmerking voor komt. 

Wanneer u uw aanvraag hebt ingediend, wordt dit in de meeste gevallen in ongeveer 8 weken door het RVO afgehandeld. Na 8 weken kunt u uw geld dus op uw rekening verwachten.

Lammertink Isolatie helpt u graag en regelt uw subsidieaanvraag

Wanneer u uw energiebesparende maatregelen door Lammertink laat uitvoeren, nemen wij de ISDE aanvraag voor u uit handen. Wij ontzorgen u volledig en u hoeft enkel te wachten tot het geld weer op uw rekening staat, fijn toch?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van uw woning met gebruik van ISDE subsidie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Onze adviseur neemt uw wensen met u door, bekijkt de mogelijkheden in uw woning en geeft u ook een indicatie voor te verwachten kosten, inclusief hoeveel subsidie u ongeveer kunt verwachten.

    Vrijblijvend adviesgesprek