Vloerisolatie parels

Het isoleren van de vloer biedt veel uiteenlopende voordelen. Naast vermindering van het energieverbruik zorgt het isoleren van de vloer ook voor een hoger wooncomfort. Daarnaast helpt het isoleren van de vloer met isolatieparels ook bij een vochtige kruipruimte. Vloerisolatie met parels voorkomt namelijk houtrot en roest. Bovendien daalt door de isolatie de luchtvochtigheid, wat bevorderlijk is voor de gezondheid.

Vloerisolatie parels

Vloerisolatie parels zijn bolletjes gemaakt van EPS (expanded polystyrene) die voor 98% uit stilstaande lucht bestaan. De hoofdcomponenten van de overige 2% zijn water- en koolstof. EPS parels zijn duurzaam en vaak beter recyclebaar dan alternatieve materialen. De parels nemen geen vocht op waardoor ze een isolerende en vochtbestendige laag vormen tussen de onderkant van uw vloer en de bodem van de kruipruimte. Een groot voordeel van bodemisolatie met EPS parels is dat deze vorm van isolatie ook mogelijk is wanneer de kruipruimte moeilijk of niet begaanbaar is.

Werkwijze vloerisolatie parels

Nadat een van onze adviseurs langs is geweest voor een vrijblijvend adviesgesprek, komen onze installateurs bij u langs om het isolatiemateriaal te plaatsen. Hoe dit gebeurt is afhankelijk van de diepte van de kruipruimte. Wanneer de kruipruimte diep genoeg is, betreedt een van onze installateurs de kruipruimte met de slang waar de parels doorheen geblazen worden. Vervolgens wordt er onder de vloer een egale laag parels geblazen met de vooraf afgesproken dikte. Wanneer de kruipruimte niet diep genoeg is om te betreden, worden er afhankelijk van het te isoleren oppervlakte één of enkele gaten in de fundering geboord. Hier wordt een buis doorheen gestoken waar de parels doorheen worden geblazen. Na het aanbrengen van de isolerende laag worden de gaten vakkundig gedicht zodat er achteraf niets te zien valt van het isoleren.

Voordelen vloerisolatie parels

  • Gecertificeerd product
  • Zeer hoge isolatiewaarde (0,033 W/(m.K))
  • Dampdoorlatend
  • Waterafstotend
  • Oplossing voor vochtproblemen
  • Recyclebaar en duurzaam
  • Meer wooncomfort

Een gevestigde naam in woningisolatie

Lammertink Isolatie is een gevestigde naam in de woningisolatie met een rijke geschiedenis die neerkomt op 85 jaar vakmanschap.

Over ons

Bel mij terug

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Laat u terugbellen door onze specialisten.