4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Wat kost vloerisolatie?

Lammertink Isolatie

Vloerisolatie is een essentiële maatregel als je je huis wilt isoleren. Als je vloerisolatie laat aanbrengen, voelt de vloer een stuk minder koud aan. Dit is prettig voor je wooncomfort, maar het heeft ook nog een andere voordelen. Vloerisolatie elimineert tocht in je huis en zorgt ervoor dat het vochtpercentage afneemt. Hierdoor hoef je de temperatuur in je huis niet constant te verhogen. Dit ga je terugzien op je energierekening! Met vloerverwarming is vloerisolatie zeker aangeraden voor een optimaal rendement. Wat voor soorten vloerisolatie zijn er en wat zijn de kosten? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Wanneer vloerisolatie toevoegen?

Vloerisolatie is bijna altijd mogelijk. Lammertink Isolatie biedt verschillende om zowel ruime als krappe kruipruimtes te isoleren. Alleen extreem vochtige kruipruimtes zijn moeilijk te isoleren. Wat je kunt doen als je hiermee te maken hebt, lees je op ins ons artikel “Vocht in huis, wat moet je doen”. In de meeste gevallen is het rendabel om vloerisolatie aan te brengen als je huis nog niet is geïsoleerd. Vaak is dit al tijdens de bouw gedaan bij huizen die na 1992 zijn gebouwd. Mocht je hierover twijfelen, dan kun je bij Lammertink altijd vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen.

Wat kost vloerisolatie bij Lammertink per vierkante meter?

De kosten van vloerisolatie verschillen namelijk per maatregel. Wanneer we kijken naar de isolatie kosten met HR++ EPS parels dan hanteren we voor een prijs van gemiddeld € 32,50 per m². Wanneer we werken met PU-schuim dan zijn de kosten om en nabij de € 40,- tot € 45,- per m².

Kosten vloerisolatie PU-schuim

Ben je op zoek naar een betaalbare en effectieve manier om je vloer te isoleren? Bij Lammertink Isolatie bieden we vloerisolatie met PU-schuim aan, en we willen je graag meer informatie geven over de kosten en voordelen ervan. Door te kiezen voor vloerisolatie met PU-schuim, kun je niet alleen besparen op je energiekosten, maar ook je wooncomfort verhogen. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van vloerisolatie met PU-schuim per type woning.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 1.150 – € 1.500
Hoekwoning € 1.500 – € 2.100
Twee-onder-een-kap € 1.650 – € 2.350
Vrijstaand € 2.800 – € 3.750
4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!

Wat is de beste vloerisolatie voor een kruipruimte?

Een vraag die we vaak horen is: “Welke isolatie is het meest geschikt voor mijn kruipruimte?” Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven, omdat dit sterk afhangt van het type kruipruimte dat je hebt. We bieden drie opties voor vloerisolatie aan, maar twee daarvan zijn het meest gangbaar.

De meest gebruikelijke opties zijn het werken met PU-schuim en het isoleren van de bodem met HR++ EPS parels. De bodemparels worden voornamelijk gebruikt in moeilijk toegankelijke of krappe kruipruimtes, vooral bij kruipruimtes met een hoogte van minder dan 50 cm. Bij deze methode wordt er met een slang een gelijkmatige laag van ruim 20 cm bodemparels op de vloer van de kruipruimte gespoten. Hierdoor wordt kou en vocht vanuit de grond buitengehouden, en wordt warmteverlies naar beneden geminimaliseerd.

De andere optie is het gebruik van PU-schuim. Onze vakmensen spuiten in dit geval een isolatieschuim tegen de onderkant van de bodem. Dit gebeurt in meerdere lagen, waardoor een nette, luchtdichte isolatielaag van ruim 9 cm ontstaat, direct onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de warmte in je huis gescheiden blijft van de kou uit de grond. Elke optie voor vloerisolatie brengt verschillende kosten met zich mee.

Er is ook nog een derde optie waarbij isolatiefolie wordt gebruikt, maar dit is alleen relevant in zeer ongunstige situaties en vereist veel arbeid.

Lammertink_vloer_bodemisolatie_eps

Subsidies voor vloer- en bodemisolatie

Als particulier heb je recht op ISDE-subsidie wanneer je je woning laat isoleren door een erkend isolatiebedrijf. Voor vloerisolatie geldt een subsidiebedrag van € 11,- per m² als je twee maatregelen uitvoert die onder deze regeling vallen, en € 5,50 per m² als je één energiebesparende maatregel neemt. Bij bodemisolatie zijn deze bedragen iets lager, namelijk € 6,- per m² voor twee maatregelen en € 3,- per m² voor één maatregel.

Wil je meer informatie en een offerte? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek in met een van onze adviseurs. Wij komen bij je langs om te kijken naar de mogelijkheden en geven je een offerte zodat je weet waar jij aan toe bent!