• Klantgericht familiebedrijf
 • Alle isolatie in huis
 • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is vandaag de dag populairder dan ooit. Dit heeft natuurlijk te maken met de koude winters en de verhoogde gasprijzen. Daarnaast wordt er in het algemeen meer aandacht besteed aan verduurzaming en biedt de overheid interessante subsidies aan. Kort samengevat, dit is de tijd voor spouwmuurisolatie. Benieuwd naar de voordelen van spouwmuurisolatie? Op deze pagina lees je alles over de voordelen.

Waarom is spouwmuurisolatie voordelig?

De meeste woningen beschikken over een binnen en een buitenmuur. Tussen de binnenmuur en de buitenmuur zit vaak een lege ruimte. Deze lege ruimte noemt men de spouw. In de spouw gaat veel warmte verloren, en zeker met de huidige energieprijzen is dat onwenselijk. Het is daarom momenteel erg populair om deze zogeheten spouw te laten opvullen. In dit geval wordt de spouwmuur opgevuld met een isolerend product wat ervoor zorgt dat de warmte binnen de woning blijft. Verschillende opties voor spouwmuurisolatie zijn bijvoorbeeld EPS parels, aminofoam of minerale glaswol.

Voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie brengt meerdere voordelen met zich mee, een van de belangrijkste hiervan is het besparende aspect.

Voordelen spouwmuurisolatie;

 • Meer warmte in de woning. Nadat er isolatie in uw spouwmuur is aangebracht blijft er veel meer warmte in uw woning hangen. Dit zorgt ervoor dat uw stookkosten drastisch zullen verlagen. Zeker in de huidige situatie is dat geen overbodige luxe.
 • Prettiger wooncomfort. Nadat u uw woning heeft laten isoleren zal deze een stuk prettiger aanvoelen, tocht is verleden tijd en er wordt ook akoestisch voordeel behaald.
 • Gemiddeld heeft u uw spouwmuur investering er al binnen 3 jaar uit.
 • Grote kans dat uw energielabel erop vooruit gaat. Zo zou u bijvoorbeeld van energielabel C naar energielabel B kunnen gaan. Hoe hoger het energielabel, hoe hoger de waarde van uw woning. Dit is iets wat tegenwoordig zwaar meetelt en de voorspellingen zijn dat dit in de toekomst alleen nog maar meer gaat meetellen.
 • Goed voor het milieu. Doordat de woning goed is geïsoleerd, blijft de warmte in de zomer juist buiten en blijft het binnen heerlijk koel. Doordat er minder wordt gestookt, wordt er ook minder CO2 uitgestoten, dit is op zijn beurt goed voor het milieu. Lammertink isolatie werkt met goedgekeurde producten en isoleert op een ecologisch verantwoorde wijze.

Vochtproblemen

Veel woningen ondervinden er vandaag de dag nadeel van vochtproblemen. Vochtproblemen kunnen verschillende redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een slecht werkende afzuigkap, veel planten in huis of een wasrek die op de verkeerde plek staat. Een andere reden voor vochtproblemen is vocht van buitenaf. Wanneer het regent en het vocht neerslaat op het buitenblad trekt dit na enige periode naar binnen. Dit kan voor ongewenste situaties zorgen. Wanneer u uw spouwmuur laat isoleren elimineert u dit probleem. Nadelen van spouwmuurisolatie lees je hier.

Financiële plaatje spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een investering, zoals eerder al aangegeven te hebben is het er gelukkig eentje die zichzelf snel terugbetaald. Op den duur gaat spouwmuurisolatie u veel geld besparen. Zeker momenteel is het interessant om te kijken naar het aanbrengen van spouwmuurisolatie, mede door de overheidssubsidies die momenteel van kracht zijn. Ook interessant om te vermelden, spouwmuurisolatie is qua verduurzamende maatregelen een van de goedkoopste en zorgt gelijk na aanbreng voor een hoog rendement.

Kortom, is uw spouwmuur nog niet geïsoleerd, neem dan deze stap en reduceer de energievraag van uw woning!

Naast spouwmuurisolatie, isoleren wij bij Lammertink nog veel meer! Isoleer bij ons bijvoorbeeld ook je bodem of dak!

  Vrijblijvend adviesgesprek
  Advies gesprek