Spouwmuurisolatie wol

Spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve manieren om uw woning aangenamer en duurzamer te maken. Zo blijft de woning in de winter warmer en blijft de woning in de zomer langer koel. Naast de toename in wooncomfort is er ook een daling in de energiekosten, zo bespaart u door spouwmuurisolatie met wol tot wel 30% op uw rekening!

Minerale glaswol

Minerale glaswol is een van de meest gebruikte materialen voor het na-isoleren van de spouwmuur. Bestaande uit een combinatie van gerecycled glas en zuiver zand, is glaswol een natuurlijk product. Glaswol staat ook bekend om de sterke akoestische demping waarvan het product uw woning voorziet, wat een prettige bijvangst is als u aan een drukke straat woont. Lammertink Isolatie werkt uitsluitend met URSA Pure Floc KD, een vooraanstaand product specifiek ontwikkeld voor het na-isoleren van de spouwmuur. Door de wol onder hoge druk in de spouw te blazen, vormt zich een egale laag wol tussen de binnen- en buitenmuur die niet verzakt. URSA Pure Floc KD bevordert bovendien het drogen van het metselwerk, heeft geen corrosieve invloed op spouwankers en voorkomt schimmelvorming.

Werkwijze spouwmuurisolatie wol

Nadat een van onze adviseurs langs is geweest voor een vrijblijvend adviesgesprek, komen onze installateurs bij u langs om het isolatiemateriaal te plaatsen. Als onze adviseur bij het adviesgesprek spouwvervuiling heeft gevonden, is het verwijderen van deze vervuiling de eerste stap. Dit doen we om vochtdoorslag te voorkomen. Daarna worden er kleine gaten geboord in de voegen van uw woning zodat de slang in de spouw gestoken kan worden. Door deze slang wordt onder druk de wol in uw spouw geblazen. Na het vullen van de spouw worden de gaten gedicht met specie die onze installateurs in de zelfde kleur als uw voeg aanmaken zodat er van de buitenkant niets meer te zien valt.

Bijblazen wol

Het kan zijn dat oude wol die in de spouw is geblazen inmiddels (deels) is verzakt omdat er destijds een kwalitatief minder goed product is gebruikt of te weinig wol in de spouw is geblazen. In dat geval kan Lammertink Isolatie uitkomst bieden door de spouw bij te vullen. Dit gebeurt vrijwel volledig op dezelfde manier als het isoleren van een lege spouw, maar dan worden de boorgaten tussen de originele boorgaten geplaatst om het bijblazen zo effectief mogelijk te maken.

Voordelen spouwmuurisolatie wol

  • Gecertificeerd product
  • Zeer hoge isolatiewaarde (0,034 W/(m.K))
  • Akoestisch en brandwerend
  • Dampdoorlatend
  • Waterafstotend
  • Verzakt niet
  • Lagere energierekening
  • Meer wooncomfort

Een gevestigde naam in woningisolatie

Lammertink Isolatie is een gevestigde naam in de woningisolatie met een rijke geschiedenis die neerkomt op 85 jaar vakmanschap.

Over ons

Bel mij terug

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Laat u terugbellen door onze specialisten.