• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Spouwmuurisolatie materiaal

Spouwmuurisolatie, deze term heeft u ongetwijfeld voorbij komen horen in de afgelopen periode. Verduurzaming, en alles wat hierbij komt kijken, is namelijk populairder dan ooit. Wanneer het aankomt op isolatie is spouwmuurisolatie vaak een van de eerste stappen. Maar wat is spouwmuurisolatie nu precies en welke materialen bestaan er allemaal?

Wat is spouwmuurisolatie

Een groot aantal woningen in Nederland beschikt over een spouwmuur. Deze werd geĆÆntroduceerd rond 1925 en sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse bouwwereld. Tussen de binnenmuur en buitenmuur van een woning is een lege ruimte van gemiddeld zo’n 6 centimeter aanwezig. Deze lege ruimte noemen we de spouw.

Voordelen spouwmuurisolatie

Er zijn meerdere voordelen met spouwmuurisolatie. Het meest voor de hand liggende is dat je serieus gaat besparen op je energierekening na het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Bij het isoleren van de woning gaat er een stuk minder warmte verloren. Dit resulteert in een gunstiger stookpatroon en lagere energiekosten. Naast het financiƫle voordeel beschikt de ingreep over nog meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het wooncomfort. Nadat u uw woning heeft laten isoleren zal deze een stuk prettiger aanvoelen.

Welke spouwmuurisolatie materialen worden er gebruikt

Wanneer u het serieus overweegt om spouwmuurisolatie aan te brengen dan zult u erachter komen dat er verschillende opties zijn. Welk product is dan het beste spouwmuurisolatie materiaal? Dit hangt voornamelijk af van de situatie. Elke spouw is anders, deze verschillende spouwmuren hebben behoefte aan verschillende producten. Er zijn 3 hoofdmaterialen. Dit zijn de EPS parels, minerale glaswol en isolatieschuim.

Spouwmuurisolatie materiaal: EPS parels

Een bekende vorm van isolatiemateriaal zijn de EPS isolatieparels. Dit zijn kleine zwarte bolletjes. Het product is op oliebasis en is voorzien van een coating. Deze coating zorgt ervoor dat vocht, maar ook ongedierte geen kans maakt in de spouw. De EPS parels worden verlijmd aangebracht, dit zorgt ervoor dat de parels niet meer los gaan. Zo heeft u altijd profijt van de aangebrachte isolatie.

Minerale glaswol

Een andere optie is isoleren aan de hand van minerale glaswol. Qua isolatiewaarde doen de parels en het glaswol niet voor elkaar onder. Het minerale glaswol heeft een geluiddempende werking ten opzichte van de parels. Ons minerale glaswol is ook voorzien van een coating.

Isolatieschuim als spouwmuurisolatie materiaal

De meest nieuwe vorm van spouwmuurisolatie materiaal is het isolatie schuim. Isolatieschuim is uitermate geschikt voor na isolatie. Heeft u bijvoorbeeld een woning waarbij het bouwjaar rond 1980 ligt, dan is de kans groot dat er al isolatiemateriaal in uw spouwmuur zit.

Echter, gaat dit vaak verzakken in de loop van de jaren. In dit geval kunt u de lege plekken in uw spouwmuur laten opspuiten met het isolatieschuim. Het product weet elk naadje en kiertje in de spouw te vullen. Isolatieschuim is ook erg geschikt voor spouwmuren met een geringe ruimte.

Bent u nu benieuwd hoe de situatie in uw spouwmuur is, en welk product daar het best bij aansluit? Neem dan contact met op met Lammertink Isolatie!

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek