4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Wat kost spouwmuurisolatie?

Lammertink Isolatie

Ben je op zoek naar een effectieve manier om het comfort in uw woning te verhogen en tegelijkertijd jouw energierekening te verlagen? Zo is spouwmuurisolatie een uitstekende manier om dit te realiseren. Bij Lammertink Isolatie begrijpen we dat kosten een belangrijke factor zijn bij het nemen van deze beslissing. Daarom bieden we een transparante kijk op de kosten van verschillende spouwmuurisolatieproducten. Lees hieronder de gemiddelde kosten per woningtype.

Lammertink_Spouwmuurisolatie_EPS_parels

Kosten spouwmuurisolatie per isolatiemateriaal

Hieronder vind je de kosten van spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels, glaswol en isolatieschuim voor vier verschillende woningtypes: tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. Hieronder geven we de totale kosten aan van de investering.

Kosten spouwmuurisolatie met EPS-parels

HR++ EPS parels, ook wel bekend als geëxpandeerd polystyreen, zijn lichte en duurzame isolatieparels die uitstekende isolatie prestaties bieden. Ze worden in de spouwmuur geïnjecteerd met lijm en vullen alle lege ruimtes, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd. De kosten van spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels variëren afhankelijk van het type woning.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 1.000 – € 1.250
Hoekwoning € 2.000 – € 2.400
Twee-onder-een-kap € 2.800 – € 3.200
Vrijstaand € 4.200 – € 4.750

 

Kosten spouwmuurisolatie met glaswol

Glaswol is een populair isolatiemateriaal dat niet alleen thermische isolatie biedt, maar ook geluidsisolatie. Het wordt in de spouwmuur aangebracht in de vorm van vezels. Hieronder staan de kosten van spouwmuurisolatie met glaswol voor verschillende woningtypes.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 1.050 – € 1.350
Hoekwoning € 2.150 – € 2.500
Twee-onder-een-kap € 2.500 – € 2.900
Vrijstaand € 2.800 – € 3.800

Kosten spouwmuurisolatie met isolatieschuim

Isolatieschuim is een hoogwaardig isolatiemateriaal dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten en een uitstekende isolatiekwaliteit biedt. Het wordt in vloeibare vorm in de spouwmuur gespoten en vormt naadloos om obstakels en lege ruimtes heen. Hieronder zie je de geschatte kosten voor spouwmuurisolatie met isolatieschuim.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 1.000 – € 1.500
Hoekwoning € 2.300 – € 2.700
Twee-onder-een-kap € 2.800 – € 3.200
Vrijstaand € 3.400 – € 4.500
4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!

Kosten spouwmuur isolatiemateriaal per m²

Om je een nog beter beeld te geven wat de kosten zijn van spouwmuurisolatie, geven we inzicht in de gemiddelde kosten per m² per isolatiemateriaal.

Isolatiemateriaal Gemiddelde kosten per m²
EPS-parels € 20 – € 25
Glaswol € 20 – € 26
Isolatieschuim € 25 – € 30
Lammertink_Spouw_Aminofoam

Subsidie op spouwmuurisolatie

Om te besparen op de kosten voor spouwmuurisolatie is er een ISDE-subsidie beschikbaar. Wanneer je isolatie laat aanbrengen in de spouwmuur door een erkend isolatiebedrijf, zoals Lammertink Isolatie, heb je hier recht op. Voor spouwmuurisolatie is dat € 8,- per m² als je twee energiebesparende maatregelen treft en € 4,- per m² als je één energiebesparende maatregel laat uitvoeren.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De exacte terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de totale kosten, het gebruikte isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en bijvoorbeeld het opruimen van spouwvervuiling etc.

Het isoleren van de spouwmuur is een efficiënte isolatiemethode in vergelijking met andere opties. Dit komt voornamelijk door de snelle installatie en het feit dat er geen verdere afwerking nodig is. Als we kijken naar de jaarlijkse energiebesparingen, kun je verwachten dat de investering in spouwmuurisolatie binnen 3 tot 5 jaar wordt terugverdiend. Als je in aanmerking komt voor subsidies, kan de terugverdientijd zelfs 1 tot 3 jaar zijn.

Kosten bij Lammertink Isolatie

De kosten die hierboven worden genoemd zijn een schatting op basis van het gemiddelde geveloppervlak van de woningtypes. Omdat iedere woning uniek is, is het van belang dat een specialist de situatie van jouw woning in kaart brengt.
Naast het oppervlakte van de gevel zijn er nog andere factoren die een rol spelen bij de kosten voor spouwmuurisolatie. Denk hierbij aan de breedte van de spouw, of er spouwvervuiling aanwezig is en het kan ook zijn dat er een hoogwerker nodig is om de werkzaamheden uit te voeren. Dit kan een van onze adviseurs in kaart brengen tijdens een inspectie op locatie. Vraag hiervoor vrijblijvend een adviesgesprek aan en wij voorzien jou van advies op maat.