• Klantgericht familiebedrijf
 • Alle isolatie in huis
 • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen – Utrecht

In opdracht van Van der Grift Vastgoedonderhoud hebben wij het voormalig Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen voorzien van spouwmuurisolatie met minerale glaswol. Dit pand fungeert tegenwoordig als bedrijfsverzamelgebouw en hier zit onder andere het hoofdkantoor van PKN (Protestantse Kerk Nederland) en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers).

 

De omvang van het project was 5436m² en de grootste uitdaging zat hem in het plannen van de werkzaamheden. In het pand zitten namelijk kantoren die tijdens de werkzaamheden in gebruik zijn gebleven. Omdat het uitboren van de gevels voor geluidsoverlast kan zorgen hebben we met de huurders en de aannemer een planning besproken om de overlast te beperken. Dit hield in dat we een half uur eerder (7:00) begonnen dan standaard zodat we het boren konden uitvoeren voordat de werkdag begon. Tussen 9:00 en 12:00 gebruikten we om te isoleren en in de middagpauze gingen we weer verder met boren omdat de kantoren dan leeg waren.

 

Naast het isoleren van de spouwmuren hebben we ook 172 ventilatie roosters geplaatst om de kruipruimte optimaal te blijven ventileren.

We zijn zeer tevreden over het resultaat en hebben ook van de eigenaar positief nieuws ontvangen dat het energielabel is verhoogd en dat de stookkosten flink zijn gereduceerd in vergelijking met vorig jaar. De samenwerking met Van der Grift is ook zeer prettig verlopen en we kijken met een goed gevoel terug op dit gave project.

 

Heeft u ook een project waar verduurzaamd moet worden en bent u op zoek naar advies? Vul dan het contactformulier in dan nemen wij contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

Project informatie
 • PeriodeJuni 2022
 • ProjectMilitair Hospitaal Dr. A. Mathijssen - Utrecht
 • OpdrachtgeverVan der Grift Vastgoedonderhoud
 • Werkzaamheden Spouwmuurisolatie

Kennismakingsgesprek

  Bodemisolatie

  Kuilman Bouw – Aldi Zwolle

  Meer informatie
  Dakisolatie

  Vastbouw & Reggewoon – Nijverdal

  Meer informatie
  Vloerisolatie

  Koopmans TBI – Groningen

  Meer informatie

  Bent u op zoek naar een kennispartner, of naar een bedrijf dat de gewenste invulling geeft aan uw uitvraag?

  Lammertink Isolatie ondersteunt op ieder vlak, van voortraject tot nazorg. Heeft u ook professioneel advies nodig over het verduurzamen van vastgoed? Neem dan contact met ons op.

  Contact opnemen met ons

  Van professioneel technisch advies tot een vloeiend lopende uitvoeringsfase. Lammertink Isolatie ondersteunt u bij het complete traject.

  Advies gesprek