• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Buitenmuur isoleren

Wanneer u bezig bent met het verduurzamen van uw woning dan zal het u niet zijn ontgaan dat er een groot scala aan opties is. Een van de mogelijke opties is de buitenmuur isoleren. Tijdens dit proces wordt er een extra buitenmuur gecreëerd, deze buitenmuur zorgt ervoor dat er een spouw ontstaat die geïsoleerd kan worden.

Het gevolg hiervan is dat de gewenste warmte voortaan binnen blijft en dat uw energiekosten drastisch zullen verlagen. Op deze pagina leest u meer over de buitenmuur isoleren.

Enkelsteens muur isoleren buitenkant

Wanneer we kijken naar het isoleren van de spouw dan zijn er twee verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor isolatie die wordt aangebracht vanaf de buitenkant, een andere optie zou kunnen zijn om de binnenmuur te isoleren.

Het laatstgenoemde komt niet vaak voor, zoals u zich kunt voorstellen brengt dit veel ongewenstheden met zich mee. In de meeste gevallen wordt de spouwmuur dus geïsoleerd van buitenaf. Dit kan aan de hand van een aantal verschillende opties. Echter, ze hebben allemaal dezelfde werkwijze.

Hoe werkt buitenmuurisolatie?

Wanneer u de isolatiewaarde van uw woning wilt verhogen maar niet beschikt over een spouwmuur en niet geïnteresseerd bent in isolatie van binnenuit dan is buitenmuurisolatie de perfecte optie voor u. In dit geval wordt er een extra muur aan de buitenkant gecreëerd.

Tijdens dit proces wordt er isolatiemateriaal verwerkt in de spouwmuur die op dat moment ontstaat. Dit zorgt ervoor dat u uiteindelijk over een geïsoleerde spouwmuur beschikt.

Er zijn verschillende opties voor buitenmuurisolatie. Denk bijvoorbeeld aan PIR platen, het werken met een PU-schuim of het aanbrengen van glaswolplaten. De PIR platen en de glaswolplaten worden op dezelfde manier aangebracht. De platen worden bevestigd tegen de initiële buitenmuur.

Wanneer dit proces voltooid is kan er gewerkt worden aan het construeren van de nieuwe buitenmuur. Deze kan op verschillende manieren gebouwd worden. Wanneer er met het PU-schuim gewerkt wordt werkt het net iets anders.

Het schuim wordt in verschillende strakke laagjes tegen de buitenmuur aangespoten. Dit verhard en vormt vervolgens een mooie egale isolatielaag. Hier kan vervolgens de buitenmuur tegenaan gebouwd worden.

Buitenmuur isoleren

Er zijn dus verschillende manieren op een buitenmuur te isoleren. Zo zijn er ook verschillende opties om de buitenmuur op te zetten. De meest voorkomende hiervan is aan de hand van een metselpatroon. U kunt een aannemer of een andere uitvoerende partij vinden die dit voor u regelt. Deze partij kan een mooie nieuwe buitenmuur voor het isolatiemateriaal langs metselen.

Een andere optie is een buitenmuur van steenstrips. Dit zijn voorgefabriceerde metselwerken die op de bestaande constructie bevestigd kunnen worden. Dit sluit naadloos aan op het isolatiewerk en zorgt voor een mooie nieuwe buitenmuur.

Mogelijke complicaties buitenmuurisolatie

Het isoleren van de buitenmuur is een mooie optie, zeker wanneer u niet over een spouwmuur beschikt en niet van binnenuit wilt isoleren in verband met ruimtegebrek. Helaas komen er wel een aantal complicaties kijken bij buitenmuurisolatie. Uw woning wordt vanaf de buitenkant aangepast, hierdoor heeft u te maken met gemeentelijke regelgeving.

In veel gevallen is het nodig om eerst goedkeuring van de gemeente te krijgen voordat dit project van start kan gaan. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat in veel gevallen de dakrand verhoogd moet worden. Ook moet de hemelwaterafvoer verlegd worden. Het is belangrijk dat u dit punt niet over het hoofd ziet wanneer u serieus geïnteresseerd bent in buitenmuurisolatie.

Advies isoleren buitenmuur

Het isoleren van de buitenmuur is dus in sommige gevallen een erg mooie uitkomst. Echter, het brengt wat extra aandacht met zich mee. Daarnaast is het over het algemeen ook een stuk prijziger dan andere isolatiemaatregelen. Daarom adviseren wij altijd eerst te kijken naar spouwmuurisolatie. Zo kunt u hetzelfde rendement behalen door middel van een wat gemakkelijker traject.

Bent u benieuwd wat nou precies uw situatie is en wat u het best kunt doen, of wilt u weten wat Lammertink voor u kan betekenen? Vraag dan online of telefonisch een adviesgesprek aan met een van onze specialisten. Onze adviseurs komen bij u op locatie kijken naar wat voor u het beste is. Lammertink, perfect voor elkaar!

Besparing spouwmuurisolatie
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. […]
Meer informatie
Wat kost vloerisolatie?
De voordelen van vloerisolatie Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat […]
Meer informatie
Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit
Hoe kun je een koude zolder isoleren Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? […]
Meer informatie

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek