• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Binnenmuur isoleren

Wilt u de binnenmuur isoleren? Isolatie is zeker vandaag de dag onmisbaar voor een woning die aan de huidige duurzaamheidsstandaarden wil voldoen. Het laat u besparen op uw maandelijkse energiekosten, maar het verhoogd ook de algemene waarde van uw woning aan de hand van een verbeterd energielabel.

In de afgelopen jaren is isolatie meer centraal komen te staan, maar waar begint u? Niet alle opties zijn namelijk even voor de hand liggend, en niet alle opties zijn toepasbaar op elke woning. Op deze pagina lees je meer over een binnenmuur isoleren.

Spouwmuurisolatie, de meest voorkomende vorm van binnenmuur isoleren

Een van de meest voorkomende vormen van isolatie is spouwmuurisolatie. Tijdens deze ingreep wordt het lege gedeelte tussen de binnen en de buitenmuur van de woning opgevuld met een isolerend product. De gemiddelde woning bestaat voor een groot gedeelte uit muren, u kunt u dan ook voorstellen dat het uitvoeren van deze maatregel een zeer positief effect heeft wanneer het aankomt op energiebesparing.

Spouwmuurisolatie kan op twee verschillende manieren. Het vaakst wordt dit vanaf de buitenkant gedaan, maar het kan ook zijn dat u over een net wat andere situatie beschikt. In dit geval is het ook mogelijk om de muur van binnenuit te isoleren.

Enkelsteens muur isoleren vanaf binnenkant

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw woning niet over een spouwmuur beschikt. In dit geval is de woning slechts voorzien van één muur. Bij woningen met een enkelsteensmuur, zoals dit genoemd wordt, is isolatie nog steeds mogelijk. De meest gebruikelijke manier is in dit geval de enkelsteensmuur isoleren aan de binnenkant.

Wanneer we dit doen wordt er een voorzetwand geplaatst om zodoende een spouw te creëren waar isolatie tussen kan. Het is een arbeidsintensieve oplossing waarbij een wat groter financieel plaatje komt kijken. Naast de binnenmuur isoleren kunt u ook de buitenmuur isoleren. Echter, het is wel de beste optie om een woning van binnenuit te isoleren wanneer er een enkelsteensmuur aanwezig is.

Binnenmuur isoleren

Er zijn verschillende producten wanneer we kijken naar het isoleren van de binnenmuur. Zo kan er net als bij buitenmuurisolatie gebruikt gemaakt worden van PIR platen, PU-schuim en glaswolplaten. De pir platen en de glaswolplaten worden tegen de al bestaande binnenmuur aan bevestigd, vervolgens kan hier een voorzetwand tegenaan gebouwd worden.

De voorzetwand bestaat bijvoorbeeld uit gips in combinatie met een OSB plaat. Deze kan redelijk eenvoudig geïnstalleerd worden en is daarna makkelijk behandelbaar. De optie van het PU-schuim werkt net iets anders. In dit geval spuiten onze werknemers het PU-schuim in verschillende laagjes tegen de initiële binnenmuur aan.

Wanneer er een mooie egale laag met een een gewenste dikte bereikt is kan hier tegenaan afgewerkt worden.

Binnenmuurisolatie bij monumentale panden

Het isoleren van uw woning van binnenuit is uitermate geschikt wanneer u in een monumentaal pand woonachtzaam bent. In dit geval komen er strikte eisen van de gemeente kijken bij alles wat u aan de woning wilt veranderen, zeker aan de buitenkant.

Hierdoor is spouwmuurisolatie of isolatie vanaf de buitenkant vaak geen optie. Isolatie vanaf de binnenkant biedt in dit geval uitkomst. Zo kunt u de woning toch isoleren zonder dat dit het exterieur van het monumentale pand aantast.

Nadeel van muur van binnen isoleren

Helaas komen er ook een aantal nadelen kijken bij het isoleren van een woning van binnenuit. Een hiervan is het kostenplaatje. Er komen veel manuren bij kijken en u zult op zoek moeten gaan naar een partij die de voorzetwanden kan plaatsen. Daarnaast zorgt de binnenmuur isoleren voor ruimte verlies aan de binnenkant van de woning.

Omdat er naar binnen gewerkt wordt verliest u ruimte in de leefomgeving. Om deze redenen adviseren we dan ook altijd om eerst naar reguliere spouwmuurisolatie te kijken. Is dit geen optie? Dan is isolatie van binnenuit de perfecte oplossing voor u! Lees ook meer over de nadelen van spouwmuurisolatie.

Afspraak maken

Zeker isoleren van binnenuit is een klus op maat. Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat en ons motto, perfect voor elkaar, eer aan te doen komen wij graag op locatie. Een van onze gespecialiseerde adviseurs komt de situatie bekijken en maakt samen met u een plan voor op opdracht. Maak nu een afspraak online of telefonisch bij Lammertink Isolatie!

Besparing spouwmuurisolatie
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. […]
Meer informatie
Wat kost vloerisolatie?
De voordelen van vloerisolatie Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat […]
Meer informatie
Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit
Hoe kun je een koude zolder isoleren Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? […]
Meer informatie

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek