• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Muren impregneren

Wilt u uw muren impregneren? Bij Lammertink Isolatie doen wij dit graag voor u. Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan en wij komen graag uw woning bekijken en de mogelijkheden met u bespreken.

Voordelen muren impregneren

Uw muren laten impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, heeft vele voordelen. De belangrijkste functie van een geïmpregneerde muur is dat de hydrofobe laag de muur beschermt tegen vocht.

Vocht in de muur kan vele ongemakken met zich meebrengen. Vocht trekt in de stenen doordat regen tegen de gevel aankomt, en de baksteen (nog) niet waterafstotend is.

Een vochtige muur kan op den duur gaan schimmelen en er kunnen algen en mos op gaan groeien. Met name de schimmel in de muren kan tot onaangename geurtjes in huis leiden. Niet fijn dus.

Bij vorst kan een vochtige muur bovendien leiden tot vorstschade. De stenen en het voegwerk zullen afbrokkelen, wat na verloop van tijd de muur zal verzwakken. Behangen op een vochtige muur gaat ook moeilijk, bovendien kan behang dat al op de muur zit door het vocht snel loslaten.

Maar er zijn meer voordelen aan uw gevel impregneren. Zo duurt het opwarmen van een vochtige woning langer dan van een droge woning. Een gehydrofobeerde muur die vocht tegenhoudt, is dus ok gunstig voor de energierekening. Wilt u besparen op uw energierekening? Overweeg dan eens die oude stenen muur te impregneren.

Tot slot zullen alle bovenstaande voordelen ook bijdragen aan meer wooncomfort. Niets is fijner dan een warme, droge woning.

Werkwijze gevel impregneren

Uw gevel impregneren hoeft niet lang te duren. Meestal is dit al in één dag klaar. Voordat we het impregneermiddel aanbrengen, komt één van onze adviseurs bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Tijdens dit gesprek zal één van onze adviseurs de te impregneren muren bekijken en de opties met u bespreken. Op basis van dit gesprek zullen we een vrijblijvende offerte voor u opstellen.

Zodra u akkoord gaat met de offerte, zullen we een afspraak inplannen voor het aanbrengen van het impregneermiddel op de gevel. De eerste stap is het straatwerk grenzend aan de muur te beschermen tegen vlekvorming.

Dit gebeurt door middel van een laag afdekplaten neer te leggen waar eventueel overtollig impregneermiddel op terecht kan komen. Vervolgens wordt de hele gevel structureel en deskundig bedekt met het impregneermiddel.

Zodra de volledige gevel voldoende impregneermiddel geabsorbeerd heeft, worden de platen weer opgeruimd en is het aanbrengen voltooid. In de meeste gevallen ronden wij onze werkzaamheden binnen één werkdag af.

Buitenmuur impregneren door Lammertink Isolatie

Bent u op zoek naar een partij om uw muren te laten impregneren? Dan bent u bij Lammertink Isolatie aan het juiste adres. Lammertink Isolatie werkt uitsluitend met gecertificeerde producten die zorgvuldig zijn uitgekozen voor de werkzaamheden die wij verrichten.

Het middel waarmee wij uw gevel impregneren is een volledig kleurloos impregneermiddel dat een vuil- en waterafstotende laag vormt op uw gevel. Dit geldt voor zowel het vloeien als de pasta. De dampdoorlatende laag weert ook tegen alg en mossen. Het impregneren heeft zeker 10 jaar het gewenste effect.

Met meer dan 85 jaar ervaring zijn wij een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Wij zijn gevestigd in Enter, Overijssel, maar zijn werkzaam in heel Nederland. Staan we binnenkort bij u op de stoep?

Investeer in uw wooncomfort

Onze naam zegt het al, wij doen meer dan alleen het verwerken van muur impregneer. Wilt u naast hydrofoberen nog meer investeren in uw wooncomfort en besparen op uw energierekening? U bent bij ons ook aan het juiste adres voor spouwmuur isolatie, vloerisolatie, of het dak laten isoleren.

Bovendien is er subsidie op isolatie verkrijgbaar, zodat uw eigen investering relatief meevalt. Laat u twee of meer energiebesparende maatregelen door ons uitvoeren? Dan regelen wij bovendien de gehele subsidie aanvraag voor u.

Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan en wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor isolatie of gevelreiniging te bespreken. Dit is uiteraard ook gelijktijdig met het gesprek voor impregneren mogelijk. Samen werken we aan een totaaloplossing voor een zo hoog mogelijk wooncomfort.

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek