• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Vloerisolatie folie

Bent u op zoek naar vloerisolatie? Dan zijn er verschillende isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden. Bij het isoleren van de vloer wordt er het meest gebruik gemaakt van vloerisolatie folie of PU-schuim.

Beide producten hebben een sterke isolerende werking en zullen een positief effect hebben op uw wooncomfort en portemonnee. Echter, het verschilt per situatie welk product het meest geschikt is. Wanneer er PU-schuim word aangebracht wordt er een laag schuim tegen de onderkant van de woning aan gespoten.

Dit is een zeer voor de hand liggende optie wanneer we kijken naar vloerisolatie. Het kan verschillende redenen hebben dat dit product de voorkeur niet geniet. In dit geval komen we vaak uit bij vloerisolatie aan de hand van een folie.

Kruipruimte folie

Het kan verschillende redenen hebben waarom mensen liever niet gebruik maken van het PU-schuim. Ondanks dat deze bij Lammertink Isolatie op HFO-waterbasis is hebben sommige mensen er toch nog geen prettige gedachte bij.

Ook bij houten vloeren kiezen mensen er soms voor om expres geen gebruik te maken van het PU-schuim. In dit geval is het isoleren met folie de beste oplossing. Het werkt in principe hetzelfde, zit ook rechtstreeks tegen de onderkant van de vloer bevestigd en heeft een zeer hoogwaardige isolerende werking.

Het werken met vloerisolatie folie is zowel geschikt voor betonnen als houten vloeren en heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het voor lagere energiekosten, verhoogd het de waarde van de woning, het werkt vochtwerend, het is een milieuvriendelijk product, het draagt bij aan een prettig wooncomfort en het is een gecertificeerd product (ISSO.)

Aanbrengen vloerisolatie folie

Het kruipruimtefolie is voorzien van reflecterende folie en verschillende luchtbellen, deze luchtbellen waarin lucht stilstaat zorgen voor een isolerende werking. Het product wordt aan de hand van pinnen tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Vervolgens wordt alles met luchtdichte tape aan elkaar bevestigd. Dit totdat er een strakke isolatielaag gecreëerd is.

Deze isolatielaag zal ervoor zorgen dat de kou uit de kruipruimte beneden blijft en dat de warmte uit de woning niet meer de drang heeft om naar de kruipruimte te trekken. Het resultaat is dat u veel meer wooncomfort zult ervaren, daarnaast zult u het ook op positieve wijze merken in uw portemonnee.

Het aanbrengen van het kruipruimte folie is een secure klus, onze medewerkers zijn getraind en zullen niet stoppen voordat er een perfect resultaat onder uw vloer bevestigd zit. Hiervoor hebben onze specialisten wel een minimale werkruimte van 50cm nodig.

Is deze ruimte niet aanwezig, dan is het werken met het folie helaas geen mogelijkheid. Een voordeel van het werken met het folie is dat de kruipruimte daarna nog steeds erg goed begaanbaar is. Mocht u er ooit nog bij moeten, dan is dat geen enkel probleem.

Daarnaast zijn folies niet geschikt om te gebruiken in vochtige kruipruimtes. Omdat de naden worden afgetapet om alles luchtdicht te krijgen mag er geen vocht bij komen. Dit zal ervoor zorgen dat de tape los gaat laten en de folie niet meer luchtdicht is.

Bodemisolatie folie

Een andere vorm van isolatiefolie is bodemisolatie folie. Bodemisolatie folie is een stevige folie die wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. De werking hiervan is vooral tegen vochtige kruipruimtes. Vochtige kruipruimtes zijn vervelend en kunnen wanneer deze lang vochtig zijn voor grote problemen zorgen. Een goede oplossing hiervoor is het aanbrengen van een bodemisolatie folie.

Het folie wordt rechtstreeks op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Het folie stopt de verdamping van vocht wat uit de grond komt. Dit zorgt ervoor dat u op den duur een droge kruipruimte zult krijgen. Bodemisolatie folie werkt niet isolerend, maar heeft wel een voordelig effect op uw kruipruimte.

Heeft u interesse in vloerisolatie of bent u benieuwd welk product in uw geval de beste is? Vraag dan een adviesgesprek aan met een van de adviseurs van Lammertink Isolatie. Deze zullen met u ter plekke kijken naar de situatie en u het beste advies voor uw situatie geven.

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek