• Klantgericht familiebedrijf
 • Alle isolatie in huis
 • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

EPS isolatie parels

EPS isolatie parels worden gebruikt bij het isoleren van uw spouwmuur of kruipruimte. Maar wat is dit eigenlijk voor materiaal en is dit het beste materiaal om uw huis mee te isoleren? 

EPS staat voor expanded polystyrene. Dit is een kunststof dat wordt gemaakt van onder andere olie. De parels zijn bolletjes die voor 98% uit stilstaande lucht bestaan. De hoofdcomponenten van de overige 2% zijn water- en koolstof.

Al decennia behoren EPS parels tot de meest vooraanstaande producten voor bodem- en spouwmuurisolatie. EPS parels zijn duurzaam en vaak beter recyclebaar dan alternatieve materialen.

Lammertink Isolatie werkt uitsluitend met HR++ IsoPearl, een uitstekend isolerende parel die naast waterafstotend en ademend ook nog zeer duurzaam is. Deze parels hebben een laagje grafiet om zich heen, wat de isolatiewaarde verhoogt tot een zeer hoge isolatiewaarde (lambdawaarde λ) van 0,033 W/m2K.

Waarom huis isoleren met EPS isolatieparels?

Spouwmuurisolatie is één van de meest effectieve methodes om je woning duurzamer te maken en hiermee het wooncomfort te verhogen. Geïsoleerde spouwmuren zorgen dat ‘s winters de warmte in je woning blijft en houden de hitte in de zomer buiten. Hierdoor verbruikt u minder energie, wat zal leiden tot een lagere energierekening. 

U kunt uw spouwmuren met verschillende materialen isoleren, waaronder met EPS isolatieparels. Het voordeel van EPS isolatie is dat het zeer duurzaam is ten opzichte van andere isolatiematerialen.

EPS parels die tot wel 40 jaar geleden werden gebruikt voor de na-isolatie van de spouwmuur blijken uit ervaring nog steeds over dezelfde isolatiewaarde te beschikken. De parels worden met een dun laagje vloeibare lijm in de spouwmuur geblazen, zodat ze niet verzakken.

Naast spouwmuurisolatie, worden EPS parels ook regelmatig gebruikt voor bodemisolatie. Met EPS parels bodemisolatie uitvoeren, heeft als groot voordeel dat deze vorm van isolatie ook mogelijk is wanneer de kruipruimte moeilijk of niet begaanbaar is.

De parels nemen geen vocht op waardoor ze een isolerende en vochtbestendige laag vormen tussen de onderkant van uw vloer en de bodem van de kruipruimte. 

Voordelen EPS isolatie parels

 • Gecertificeerd product
 • Zeer hoge isolatiewaarde (0,033 W/m2K)
 • Dampdoorlatend
 • Waterafstotend
 • Verzakt niet
 • Recyclebaar en duurzaam
 • Lagere energierekening
 • Meer wooncomfort

Werkwijze aanbrengen EPS isolatieparels 

Voordat wij bij u aan de slag gaan met het aanbrengen van de isolatie, komt er altijd eerst één van onze adviseurs bij u op bezoek voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek zal de adviseur uw wensen met u bespreken en kijken of uw woning geschikt is voor de gewenste soorten isolatie. 

Isolatieparels

In het geval van spouwmuurisolatie, kan het namelijk voorkomen dat er in het verleden al eens isolatie is aangebracht dat nu niet meer voldoet of dat er spouwvervuiling aanwezig is. Dan zullen we dit eerst moeten verwijderen, voordat er gestart kan worden met het isoleren.

Wanneer u uw vloer wenst te isoleren, kan dit in de vorm van begane grondvloer isolatie of bodemisolatie. Welke vorm voor u de beste keuze is, hangt af van uw wensen en woonsituatie. Tijdens het adviesgesprek zullen we alle opties uitvoerig met u doornemen, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Spouwmuurisolatie parels aanbrengen

Kiest u voor spouwmuurisolatie met EPS parels dan zal de werkwijze er, bij een schone spouwmuur, als volgt uitzien. Er worden kleine gaten geboord in de voegen van uw woning. De kop van de slang kan dan in de spouw gestoken worden. Door deze slang worden onder druk de verlijmde parels in uw spouw geblazen.

Het verlijmen van de parels gebeurt om kans op verzakking volledig weg te nemen. Na het vullen van de spouw worden de gaten gedicht met specie die onze installateurs in dezelfde kleur als uw voeg aanmaken. Hierdoor is er aan de buitenkant niets meer te zien.

Vloer isoleren met EPS isolatie

Isolatie vloer: Hoe vloerisolatie met EPS parels aangebracht wordt, hangt af van de diepte van de kruipruimte. Wanneer de kruipruimte diep genoeg is, betreedt een van onze installateurs de kruipruimte met de slang waar de parels doorheen geblazen worden.

Vervolgens wordt er onder de vloer een egale laag parels geblazen met de vooraf afgesproken dikte (doorgaans 20cm). Wanneer de kruipruimte niet diep genoeg is om te betreden, worden er afhankelijk van het te isoleren oppervlakte één of enkele gaten in de fundering geboord.

Hier wordt een buis doorheen gestoken waar de parels doorheen worden geblazen. Na het aanbrengen van de isolerende laag worden de gaten vakkundig gedicht zodat er achteraf niets te zien valt van het isoleren.

Ik wil mijn huis ook isoleren met EPS parels

Wilt u uw spouwmuur of vloer laten isoleren met EPS parels? Dan bent u bij Lammertink Isolatie aan het juiste adres. Als familiebedrijf met meer dan 85 jaar ervaring in vastgoedonderhoud en -verduurzaming, voorzien wij u niet alleen van woningisolatie maar ook van vakkundig advies.

Wij gaan nooit zomaar bij u aan de slag, maar komen altijd eerst langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens een gesprek komt één van onze adviseurs bij u thuis langs om uw woning te inspecteren en uw wensen te bespreken.

Tijdens dit gesprek zal hij u adviseren of EPS isolatieparels de beste oplossing voor uw spouwmuur isoleren biedt. Of dat een ander isolatiemateriaal, bijvoorbeeld glaswol isolatie of isolatie schuim, beter bij uw wensen en/of woning past.

  Vrijblijvend adviesgesprek
  Advies gesprek