Isolatiemateriaal
Wanneer het gaat om het verduurzamen van een huis, is isoleren een van de meest gekozen opties. Wij bij Lammertink Isolatie begrijpen dat heel goed. Hier geven wij u een beeld van het isolatiemateriaal dat wij gebruiken.
Een geïsoleerd huis zorgt voor meer woongenot en een lagere energierekening. Om een huis te isoleren zijn er verschillende mogelijkheden die we u aan kunnen bieden.
Zo kunnen we uw spouwmuur isoleren, uw vloer isoleren en dakisolatie toepassen. Verder is het natuurlijk mogelijk om een combinatie van verschillende vormen van isolatie toe te passen. Onze specialisten voorzien u graag van een passend advies.
Soorten isolatiemateriaal in verschillende vormen
Wanneer u aan de slag gaat met het isoleren van uw woning, kunnen er verschillende soorten isolatiemateriaal worden toegepast. Ongetwijfeld bent u al wat langer op zoek naar een partij die uw woning kan isoleren of heeft u overwogen om zelf isolatie toe te passen.
Tijdens deze zoektocht zullen er ongetwijfeld materialen voorbij zijn gekomen. Denk dan bijvoorbeeld aan glaswol, EPS parels, PUR open en gesloten cel en diverse folies.
Glaswol isolatie in de spouwmuur zorgt voor een besparing van de energiekosten, tot wel 30% op de rekening. Minerale wol is een van de meest gebruikte materialen als het gaat om het na-isoleren van de spouwmuren en om dakisolatie. Glaswol isolatie wordt gemaakt van gerecycled glas en zuiver zand. Daarmee is minerale wol dus een milieuverantwoord product.
EPS isolatie staat voor expanded polystyrene. Dit is een kunststof dat wordt gemaakt van onder andere olie. De parels zijn bolletjes die voor 98% uit stilstaande lucht bestaan. De hoofdcomponenten van de overige 2% zijn water- en koolstof. Al decennia behoren EPS parels tot de meest vooraanstaande producten voor bodem- en spouwmuurisolatie. EPS parels zijn duurzaam en vaak beter recyclebaar dan alternatieve materialen.
Verder is er nog PUR open en gesloten cel mogelijk als isolatiemateriaal. Wanneer we spreken over gesloten cel PUR schuim, dan is dit een sterk, compact isolatie schuim met gesloten cellen in een hoge dichtheid. Hierdoor ontstaat de hoogste isolatiewaarde. Door de gesloten celstructuur is deze PUR schuim zeer vochtbestendig
Open cel PUR schuim blijft zacht, heeft een open structuur en een lage dichtheid waardoor de isolatiewaarde lager is. Hierdoor moet er een dikkere laag aangebracht worden om dezelfde isolatiewaarde te krijgen.
Als laatste is er nog vloerisolatie folie. Deze folies zijn er in veel verschillende vormen en maten. Het gaat in de meeste gevallen om een ademende hoogwaardige, meerlaagse folie. De folies zijn er in dampdoorlatende en waterdichte varianten. De folies worden doorgaans toegepast in daken of muren.
Subsidie bij isolatie is een mogelijkheid
Wanneer u aan de slag gaat met isolatie van de woning en wij voeren de werkzaamheden voor u uit, dan kan het goed mogelijk zijn dat u in aanmerking komt voor subsidie.
Het isoleren van een woning met isolatiemateriaal valt namelijk onder de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Om in aanmerking te komen voor subsidie op isolatie, moet aan een paar voorwaarden worden voldaan. We vertellen u graag meer over subsidie isolatie op onze speciale pagina.
Een isolatieadviseur van Lammertink Isolatie zorgt er voor dat u bij een offerteaanvraag een correcte subsidieberekening krijgt, én aan de voorwaarden voldoet. Dit doen we tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. We vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.
Isolatiematerialen in uw woning?
Benieuwd naar de mogelijkheden van isolatie in uw woning en welke soorten isolatiemateriaal gebruikt kunnen worden? Wij komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
Tijdens dit gesprek zal onze adviseur uw wensen met u bespreken en uw woning inspecteren om een advies uit te brengen welke vorm van isolatie het beste bij uw situatie past. Indien gewenst, brengen wij direct een offerte voor u uit. Na het lezen van deze informatie nog vragen over isolatiemateriaal, neem gerust contact op.