4.9 / 5
  • 90+ jaar Twentse betrouwbaarheid
  • Vakkundige monteurs

Wat kost dakisolatie?

Lammertink Isolatie

Heb je een koude zolder of hoge energierekening, of ben je bezig met het verduurzamen van je woning? Dakisolatie is de meest effectieve vorm van woningverduurzaming. Omdat warme lucht omhoog trekt, gaat er veel warmte via het dak verloren. Het is mogelijk dat er tijdens de bouw van de woning geen of slechte isolatie in het dak is aangebracht. Omdat de warme lucht via het dak kan ontsnappen, verbruik je meer gas om de woning warm te houden. Door je dak te isoleren voorkom je dat de warme lucht kan blijven ontsnappen, en het wordt door de overheid gesubsidieerd. Alles over (soorten) dakisolatie, geschiktheid voor je woning, de beschikbaarheid van subsidie en meer lees je op deze pagina.

Lammertink_Zolder_Dak_PIR

Subsidieregels dakisolatie

Hieronder geven we de totale kosten aan van de investering. Echter heb je bij het laten aanbrengen van dakisolatie door een erkend isolatiebedrijf recht op de ISDE subsidie. Voor dakisolatie is dat €30,- per m² als je twee energiebesparende maatregelen treft en €15,- per m² als je één energiebesparende maatregel laat uitvoeren. Voor meer informatie over de ISDE subsidie verwijzen we je graag naar onze pagina over dit onderwerp. De prijzen die hieronder beschreven staan zijn indicatief en exclusief eventuele randwerkzaamheden zoals het afplakken van een ruimte of het afwerken van een dakkapel.

Wat kost dakisolatie met gesloten cel PU-schuim

Gesloten cel PU-schuim, ook wel PUR schuim genoemd, is een veel gebruikt product voor het isoleren van daken. Het biedt een zeer hoge isolatiewaarde en het is ook makkelijk aan te brengen op moeilijk bereikbare plekken. Omdat het door middel van spuiten wordt aangebracht gaan de werkzaamheden ook sneller in vergelijking met glaswol, PIR isolatie of Isovlas.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 2.750 – € 3.200
Hoekwoning € 3.300 – € 3.700
Twee-onder-een-kap € 3.575 – € 4.200
Vrijstaand € 4.200 – € 6.000

 

Kosten dakmuurisolatie met glaswol

Glaswol is een populair isolatiemateriaal dat niet alleen thermische isolatie biedt, maar ook geluidsisolatie. Het wordt tegen het dak aan gemaakt met behulp van regelwerk. De isolatie wordt hier achter geplaatst en wordt daarna afgewerkt met een klimaatfolie. Dit verbetert de vochtregulatie van het product en helpt bij het voorkomen van vochtproblemen.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 3.500 – € 3.750
Hoekwoning € 3.850 – € 4.200
Twee-onder-een-kap € 4.500 – € 5.100
Vrijstaand € 7.000 – € 8.000
4.9 / 5

Gratis isolatiecheck bij jou thuis

Benieuwd hoe ook jij optimaal kan profiteren van isolatie? Eén van onze adviseurs komt graag bij je langs voor gratis advies en een vrijblijvende offerte. Samen kijken we naar een optimaal isolatieplan en een zo hoog mogelijk rendement van de isolatiemaatregelen.

Binnen 24 uur een afspraak gepland, al 18.612 andere families gingen je voor!

Kosten dakisolatie met PIR

PIR isolatie is een goede keuze in verschillende situaties. Zo heeft het materiaal een hoge isolatiewaarde waardoor je met minder dik materiaal dezelfde isolatiewaarde kunt behalen. Het product is daarnaast zeer licht, drukvast en heeft een lange levensduur. PIR isolatie ligt qua prijs iets boven glaswol en PU-schuim.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 3.750 – € 4.200
Hoekwoning € 4.000 – € 4.400
Twee-onder-een-kap € 5.200 – € 5.600
Vrijstaand € 7.800 – € 8.500

 

Wat kost dakisolatie met Isovlas Reno TG Elegant?

Naast de reguliere producten die we hierboven hebben beschreven is isoleren met Isovlas Reno TG Elegant ook mogelijk. Dit is een bio-based materiaal en direct voorzien van een afwerklaag. Isovlas heeft daarnaast zeer goede vochtregulerende eigenschappen en biedt uitstekende akoestische isolatie. Omdat het een product is inclusief afwerking ligt de prijs van Isovlas Reno TG Elegant ook een stuk hoger dan de hiervoor benoemde producten.

Soort woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning € 7.000 – € 8.500
Hoekwoning € 8.200 – € 9.000
Twee-onder-een-kap € 9.500 – € 10.250
Vrijstaand € 11.000 – € 15.000
dakisolatie afwerken - lammertink isolatie

Subsidie op spouwmuurisolatie

Naast de optie op een afgewerkt dak met Isovlas Reno TG Elegant bieden we ook de mogelijkheid om de isolatie met glaswol en PIR platen te voorzien van hoogwaardige afwerking. Hiervoor maken we gebruik van twee producten:

  • Agnes panelen
  • Gipsplaten

Het voordeel van Agnes panelen is dat het een kant-en-klare plaat is die niet meer gestuct en geschilderd hoeft te worden. Het is een witte plaat met een zeer lichte structuur die daarnaast ook zeer eenvoudig schoon te maken is. Bij gipsplaten zal na behandeling nog nodig zijn maar met deze platen kun je wel alle kanten op, je kunt ze bijvoorbeeld behangen of schilderen in een kleur naar wens.

Investeer in comfort en besparingen

Dakisolatie is een investering die zichzelf op meerdere manieren terugbetaalt. Naast directe verbeteringen in comfort zul je merken dat je energierekening aanzienlijk daalt. Bij Lammertink Isolatie streven we naar uitmuntendheid in elk project en bieden we maatwerkoplossingen die passen bij jouw budget en behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden voor dakisolatie.