• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit

Hoe kun je een koude zolder isoleren

Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? Dan gaat dit waarschijnlijk gepaard met een ongewenst hoge energierekening. Een groot deel van de warmte in een woning gaat verloren door een slecht, of niet geïsoleerd dak. Warmte trekt namelijk naar boven. Daarom is het voor het gewenste wooncomfort en een lage energierekening van belang dat de zolder in volledigheid geïsoleerd is.

Er zijn twee verschillende manieren waarop je je zolder kunt laten isoleren. Je kunt je zolder van binnenuit isoleren en vanaf de buitenkant. Aan het laatstgenoemde zitten echter een paar nadelen. Hiervoor moet je alle dakpannen van het dak verwijderen voordat de isolatie van buitenaf kan worden aangebracht. Dit komt met een serieus prijskaartje.

Daarnaast vereist deze optie veel juridische handelingen met de gemeente, dit aangezien je het dak van je woning lichtelijk verhoogt. Daarom heeft het isoleren van de zolder via de binnenzijde meestal de voorkeur.

Zolder van binnenuit isoleren met PUR

Je zolder isoleren van binnenuit is zoals gezegd de makkelijkste manier, en er is voor elke verschillende situatie wel een geschikte optie. Wanneer je je zolder laat isoleren van binnenuit zijn er verschillende mogelijkheden.

Een van deze opties is het isoleren met een PU-schuim. Dit product, ook wel isolatieschuim genoemd, weet alles tot in de naadjes te vullen en zorgt ervoor dat de warmte binnen de woning blijft.

Het isolatieschuim wordt tegen de binnenzijde van de zolder tussen de balklagen gespoten en zet vervolgens uit. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste isolatielaag aanwezig is.

Binnenzijde van de zolder isoleren met PIR isolatie

Je kunt de binnenzijde van je zolder ook laten isoleren met PIR platen. PIR platen zijn stevige voorgefabriceerde PU platen. Deze worden worden tussen de balklaag en tegen het dakbeschot aan bevestigd.

Ook deze optie zorgt voor het behalen van het gewenste resultaat. Daarna worden de naden dicht gemaakt met PUR schuim.

Isoleren met glaswol

Je kunt de binnenzijde van je zolder ook laten isoleren met glaswol. De werkwijze wijkt iets af van de werkwijze met PIR platen. We zetten eerst regelwerk op de bestaande balken, daar wordt de glaswol achter geplaatst, strak tegen het dakbeschot. Daarna komt hier een klimaatfolie voor die luchtdicht wordt afgetaped. Dit zorgt voor een gebalanceerde vochthuishouding.

Zolder isoleren schuin dak

Vaak krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om de zolder te isoleren wanneer de woning over een schuin dak beschikt. Het antwoord hierop is gelukkig erg eenvoudig, ja. Het isoleren van ieder dak is maatwerk, zeker het isoleren van een schuin dak. Daarom moet er altijd een uitgebreide schouw plaatsvinden om de situatie in kaart te brengen en duidelijke instructies te kunnen geven aan de timmerploegen.

isoleren zolder schuin dak

De zolder geïsoleerd inclusief afwerking

Het is ook mogelijk om je zolder van binnenuit te laten isoleren inclusief afwerking. Mocht je de zolder van de woning bijvoorbeeld willen gebruiken als kantoor of als slaapkamer, dan kunnen wij ons voorstellen dat het prettig is als deze netjes afgewerkt is.

Zolder isoleren van binnenuit inclusief afwerking

Om onze klanten tegemoet te komen hebben wij een speciale timmer divisie binnen onze organisatie gecreëerd. Deze ploeg is gespecialiseerd in het isoleren van daken inclusief afwerking.

Wilt u uw zolder laten isoleren van binnenuit maar heeft u nog een aantal vragen? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek, we kijken dan op locatie samen met u naar de beste oplossing voor uw zolder!

Besparing spouwmuurisolatie
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. […]
Meer informatie
Wat kost vloerisolatie?
De voordelen van vloerisolatie Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat […]
Meer informatie
Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit
Hoe kun je een koude zolder isoleren Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? […]
Meer informatie

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek