• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Besparing spouwmuurisolatie

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. Bij woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1974 is dit bijna altijd leeg en is er een luchtlaag aanwezig.

Aan de hand van deze luchtlaag gaat veel warmte verloren. Dit kun je tegengaan door je (deels) lege spouwmuur te laten isoleren. Wanneer u dit aanpakt kan de besparing spouwmuurisolatie per m2 van start gaan.

Bespaar met de volgende soorten spouwmuurisolatie.

  1. Er zijn drie verschillende soorten spouwmuurisolatie. Parels, glaswol en na isolatie aan de hand van isolatiefolie. De EPS HR++ spouw parels zijn kleine bolletjes op natuurlijke oliebasis. Deze worden met verlijming in de spouw geblazen aan de hand van een boorpatroon. Bij dit boorpatroon worden ongeveer vijf gaten per m² gemaakt. De parels zorgen voor een optimaal resultaat en blijven op hun plek door de verlijming. Wat kost spouwmuurisolatie wanneer je gebruik gaat maken van de parels? Hierbij kom je uit op een prijs van ongeveer 27,00,- per m2. Het aanbrengen van dit product zorgt voor spouwmuurisolatie besparing.
  2. Een andere optie voor besparing door spouwmuurisolatie is isoleren aan de hand van minerale glaswol. Qua isolatiewaarde doen de parels en het glaswol niet voor elkaar onder. Echter heeft het glaswol wel een voordeel ten opzichte van de parels. De minerale glaswol heeft een geluiddempende werking. Woont u bijvoorbeeld aan een drukke straat, dan kan dit naast zijn isolerende werking een leuke extra zijn. De spouwmuurisolatie kosten met minerale glaswol bedragen ongeveer 26,00,- per m2.
  3. Heeft u een woning waarbij de spouw al deels gevuld heeft, maar bent u toch ontevreden over uw stookkosten en wilt u meer spouwmuurisolatie besparing? Dan is na isolatie de perfecte oplossing voor u. Tijdens na isolatie wordt niet alleen het resterende lege deel van de spouw gevuld, maar ook alle plekken waar het oude isolatiemateriaal in de loop der jaren is gaan verzakken. Deze vrij nieuwe techniek draagt perfect bij aan optimale woningverduurzaming. Spouwmuur na isolatie wordt gerealiseerd aan de hand van renovatieschuim. Qua substantie zou u dit kunnen vergelijken met een soort scheerschuim. Het wordt vloeibaar ingespoten waarna het uitzet en verhard. In dit proces maakt het ruimte voor zichzelf door het uitzetten. De kosten per m2 zijn ongeveer 29,00,- per m2.

Spouwmuurisolatie besparing met ISDE-subsidie

Net zoals op vele andere verduurzamende maatregelen zit ook op spouwmuurisolatie subsidie. Dit draagt positief bij aan de kosten van de spouwmuurisolatie. Wanneer u naast spouwmuurisolatie nog een verduurzamende maatregel laat uitvoeren bedraagt de subsidie voor spouwmuurisolatie 8,00,- per m2.

Is spouwmuurisolatie je enige maatregel, dan krijg je van de overheid 4,00,- per m2. De kosten van spouwmuurisolatie zullen dalen aan de hand van de subsidie.

Hoeveel bespaart u met spouwmuurisolatie?

U wilt graag besparen op uw energierekening maar wat levert spouwmuurisolatie op? Wilt u besparen op uw energierekening en beschikt u over een niet, of deels geïsoleerde spouwmuur?  Dan is spouwmuurisolatie voor u de eerste stap.

Hoeveel u precies bespaart met spouwmuurisolatie is afhankelijk van het aantal m2. Hoeveel spouwmuurisolatie kan er aangebracht worden. Gemiddeld genomen verdient u uw investering met ongeveer 4 jaar weer terug.

Benieuwd welk type product besparing door spouwmuurisolatie voor u kan realiseren, wat de kosten voor spouwmuurisolatie exact bedragen en hoeveel bespaart spouwmuurisolatie nu precies? Vraag dan telefonisch of via onze website een afspraak aan met een van onze adviseurs! Onze adviseurs kunnen u voorzien van een advies op maat, bijvoorbeeld de besparing bij spouwmuurisolatie per m2 en hoeveel u in totaal kunt besparen.

Besparing spouwmuurisolatie
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. […]
Meer informatie
Wat kost vloerisolatie?
De voordelen van vloerisolatie Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat […]
Meer informatie
Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit
Hoe kun je een koude zolder isoleren Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? […]
Meer informatie

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek