• Klantgericht familiebedrijf
  • Alle isolatie in huis
  • Wij ondersteunen bij uw subsidie aanvraag

Akoestische isolatie

Een van de meest bekende vormen van akoestische isolatie is het aanbrengen van glaswol. Minerale glaswol, ook wel bekend als de opvolger van het eerder populaire steenwol, wordt tegenwoordig erg veel toegepast. De minerale glaswol heeft een goede prijs kwaliteit verhouding en doet uitstekend zijn werk.

Het is in veel situaties goed aan te brengen en zorgt voor een excellente isolatielaag. Naast de minerale glaswol zijn er uiteraard ook nog vele andere opties om uw woning te isoleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PIR-platen, PU-schuim, EPS parels of isolatie foam.

De minerale glaswol beschikt over een cruciaal voordeel ten opzichte van zijn de overige opties. Namelijk, een akoestische werking.

Akoestische voordelen bij spouwmuurisolatie

Wanneer u ervoor kiest om uw spouwmuur te laten isoleren dan is spouwmuurisolatie aan de hand van minerale glaswol een zeer goede optie. Het product heeft een hoge isolatiewaarde en het product weet altijd een goede dekking binnen de spouw te realiseren.

Daarnaast beschikt de minerale glaswol over nog een voordeel, de akoestische werking van het product. U kunt zich voorstellen dat wanneer u alle spouwmuren van een woning vult met wol, dit een zeer positief effect heeft op ongewenst lawaai van buitenaf.

Woont u bijvoorbeeld in een drukke straat, aan een spoor of snelweg of woont u in een woning waarbij u af en toe op vervelende wijze last heeft van het geluid van uw buren? Dan is spouwmuurisolatie met minerale glaswol de perfecte oplossing voor u.

De wol wat wordt aangebracht tussen uw binnen en buitenmuur zal ervoor zorgen dat het ongewenste lawaai in grote getalen gereduceerd zal worden. Heeft u hier veel last van? Dan zal de akoestische isolatie wand die kan worden aangebracht uitkomst bieden.

Voordelen van akoestische isolatie van het dak

De minerale glaswol kan voor meerdere projecten gebruikt worden. Naast dat het zeer geschikt is voor spouwmuurisolatie in de vorm van vlokken biedt het ook perfecte uitkomst bij dak en vloerisolatie in de vorm van platen of dekens. Wilt u het dak isoleren van uw woning van binnenuit? Dan is minerale glaswol een van de opties.

Grote pakketten glaswol worden tussen de balklaag aangebracht en kunnen vervolgens afgewerkt worden. Zo beschikt u over een geïsoleerd dak en een afgewerkte zolderkamer. Wederom krijgt u als groot extra voordeel het akoestische aspect erbij.

Omdat de gehele bovenverdieping omringt is door een akoestische isolatie muur komt er bijna geen ongewenst geluid meer door. Zeer geschikt voor bovenverdiepingen die gebruikt worden als slaapkamer of als kantoor. Zo kunnen de bewoners van de woning ongestoord werken of slapen. Dit alles zonder verstoringen van buitenaf.

Voordelen akoestische vloerisolatie

Een van de meest voorkomende vormen van ongewenste geluiden zijn geluiden die van bovenaf komen. Dit kan door verschillende redenen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van stampende kinderen op een overloop, een bellende huisbewoner, overige geluiden vanaf de tweede verdieping van bijvoorbeeld een film of het doortrekken van een toilet.

Dit soort geluiden stellen in principe weinig voor maar kunnen als zeer vervelend worden ervaren wanneer u zich probeert te concentreren of wanneer u aan het ontspannen bent.

Een oplossing hiervoor is het isoleren van uw tussenverdiepingen met minerale glaswol. Wanneer u over een houten verdiepingsvloer beschikt dan zitten er vaak kleine ruimtes tussen de onderkant en de bovenkant van de vloer. Deze ruimtes kunnen opgevuld worden.

In dit geval worden er op een aantal plekken aan de bovenkant van de vloer openingen gemaakt. Deze worden uiteraard later ook weer gedicht. Via deze openingen wordt het minerale glaswol ingeblazen.

Dit zorgt ervoor dat u een stuk minder last zal hebben van alles wat zich op de verdieping boven u afspeelt. Daarnaast heeft het natuurlijk ook een isolerende functie. De warmte in de woonkamer blijft in de woonkamer er zal niet naar boven trekken. De plafond geluidsisolatie biedt uitkomst wanneer geluid van bovenaf (of van beneden) voor u een probleem is.

Akoestische geluidsisolatie voor de muren

Akoestische geluidsisolatie kan dus in verschillende situaties een mooie uitkomst zijn. Het kan worden aangebracht via de muren, het dak en de tussenvloer. Het werkt isolerend, en zorgt ervoor dat ongewenste geluiden geweerd zullen worden.

Vaak krijgen we de vraag hoeveel geluid de isolatie nu daadwerkelijk gaat tegenhouden. Het is lastig om hier een concreet antwoord op te geven, dit heeft namelijk met verschillende factoren te maken. Bent u hier benieuwd naar? Dan kunt u een adviesgesprek met een van onze adviseurs aanvragen. Deze kijken met u naar de situatie en geven u een passend antwoord op elke vraag!

Besparing spouwmuurisolatie
Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van verduurzaming is het isoleren van je spouwmuur. […]
Meer informatie
Wat kost vloerisolatie?
De voordelen van vloerisolatie Vloerisolatie is een essentiële maatregel wanneer we kijken naar het isoleren van een woning maar wat […]
Meer informatie
Ik wil mijn zolder isoleren van binnenuit
Hoe kun je een koude zolder isoleren Wil je graag jouw zolder isoleren van binnenuit? Heb je een koude zolder? […]
Meer informatie

    Vrijblijvend adviesgesprek
    Advies gesprek